Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-04-15

Lokalpolisen på Mallorca får utökade befogenheter

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-04-15

De kommunala myndigheterna på Mallorca ger nu lokalpolisen befogenhet att leda iväg bötfällda turister direkt till närmaste uttagsautomat för direktbetalning av böter.

Fulla turister som beter dig illa och bryter lagar eller kommunala förordningar har länge varit ett problem för befolkningen på Mallorca och övriga öar på Balearerna. Poliserna har tröttnat på att bli skrattade åt när de får ett bötesföreläggande. För att hindra att turisterna åker hem utan att betala sina böter så blir det nu direktbetalning. Kommunerna kommer också att anlita ett specialiserat inkassobolag i Barcelona för att säkerställa att böterna blir betalda på plats.

Det nya förfarandet inleds i ett antal områden i Palma de Mallorca som räknas som ”zoner med speciellt turistintresse”, där finns det nu en lång lista med regler som inte får brytas. Detta inkluderar drickande på gator och stränder och berör Cala major, Palma centrum, strandpromenaden, torget (Plaza de Gomila) och Playa de Palma. Åtgärderna kommer att tillämpas framtill den 30 september, då högsäsongen upphör.

Polisen går nu ut med en informationskampanj för att informera nattklubbar, barer och affärer om restriktionerna. Under informationskampanjen så vidtas inga åtgärder utan de nya reglerna tillämpas från maj. Men i den populära turistorten Llucmajor är policyn redan i kraft. Barer kommer också att förbjudas att ”uppmuntra folk att dricka”.

Semesterfirare kommer inte att kunna äta mat på väg hem till deras boende mellan klockan 05:00 och 08:00 och vad gäller ölträdgårdarna så får de inte konsumera något utanför dessa. Det blir också böter för berusat beteende, vandalism, störande uppträdande, nakenhet (topless) mm. Några av brotten kan ge så mycket som 3.000 euro i böter. Boendegrupperna säger att de nya reglerna bara kan fungera om det slår mot turisterna plånböcker när de är där.

Det är viktigt att turister vet att de måste betala och inte skratta åt vår polis” sa Biel Barceló, ordföranden för boendegruppen Ciutat de s'Arenal, till lokaltidningen Ultimahora.es.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255