Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-02-26

Återvändande Daesh-terrorister ska neutraliseras

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-02-26

När kampen mot den vänsterradikala terroristorganisationen ETA är avklarad och vunnen prioriterar inrikesdepartementet en ny nationell strategi mot terrorism förkortad ENT (Estrategia Nacional contra el Terrorismo). Den är fokuserade nästan uteslutande på jihad.

Ett nytt dokument på totalt 78 sidor är framtaget och träder i kraft från och med idag tisdag rapporterar spanska medier. Det handlar helt om att slå sönder och neutralisera de totalt 230 spanska medborgare som har varit med och slagits i terrorsekten Daesh för att upprätta ett nytt kalifat. Det var sympatisörer till Daesh som låg bakom terrorattentaten i Barcelona och Cambrils i augusti 2017.

Mer än 230 personer med spanskt medborgarskap har rest till konfliktområden särskilt Syrien och Irak för att ansluta sig till terrorsekten som opererat där. Enligt rapporten har 25 procent av dessa 230 personer avlidit i strider medan 20 procent har återvänt till Spanien.

Spanien tar problematiken med återvändande Daesh-krigare på fullaste allvar. ”De återvändande utgör en av de största riskerna på grund av den utbildning och indoktrinering de varit med om. De kan komma att utföra attacker i Spanien förutom att de har potential att få med sig fler” står det i rapporten som spanska medier hänvisar till på tisdagen.

Den spanska lagen är glasklar. En person som stridit för en terroriststämplad organisation i utlandet döms till fängelse i Spanien när denne återvänder. Det gäller även de som uppträder våldsamt och uppmuntrar till våld.

Dessutom måste dömda terrorister få vård i fängelser. Fängelser är en miljö där många lockas av våldsam extremism och radikalisering som leder till terrorism. Under de senaste månaderna har säkerhetsstyrkor i Spanien avslöjat flera nätverk i spanska fängelser som ägnat sig åt radikalisering.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255