Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-02-22

Kontorsfastigheter het sak på Solkusten

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-02-22

Solkusten har länge betraktats som Europas största pensionärsreservat. Nu har något hänt. Allt fler yrkesarbetande vill flytta till kusten för att jobba. Och det är inte så konstigt. Vem vill inte bo och arbeta i Europas bästa klimat om den möjligheten dyker upp.

Det råder i dagsläget ett stort behov av kontorsfastigheter på kusten och framför allt i Málaga. Antalet kontorsfastigheter till ytan måste fördubblas eftersom trycket är stort. Det talas om ett växande behov som totalt motsvarar två miljoner kvadratmeter kontorsyta skriver Diario SUR.

Málaga skulle behöva fördubbla sina kontorsutrymmen för att möta efterfrågan på kort, medellång och lång sikt. I nuläget finns det i Málaga 910.000 kvadratmeter kontorsyta men under den närmaste tiden skulle det behövas 1,5 till 2 miljoner kvadratmeters yta.

Det är Gamla stan, Centro Histórico, och affärsdistriktet CBD (Distrito Central de Negocios) i centrala Málaga som trycket är som hårdast. Det visar en färsk studie från ESESA (Escuela Superior de Estudios de Empresa).

I början av 2019 väntas samtliga kontorsfastigheter vara upptagna. Författarna bakom studien menar att ytan med kontorsfastigheter bör fördubblas de närmaste åren.

Enligt den ansvarige vid Savills Aguirre Newman i Málaga, Aránzazu García, har staden börjat konkurrera som destination med andra platser när det kommer till företag som vill flytta ut sin verksamhet.

”Stora multinationella företag ser Málaga som ett alternativt ställe i stället för Madrid eller Barcelona. Málaga är konkurrenskraftig när det gäller inkomster vilket ger stora fördelar när det gäller livskvaliteten hos de anställda” säger García.

Det är främst företag inom teknologisektorn, fastighetsbranschen, advokatbyråer, finansiell rådgivning, call centers och nordiska företag som visar intresse.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255