Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-02-14

Kombinationsbiljetter, Caminito del Rey, tåg och buss

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-02-14

Nu kan man återigen köpa kombinationsbiljetter på järnvägsstationen som täcker tågresa, busstransfer och entré för den populära vandringsleden.

Försäljningen av dessa biljetter upphörde som ett resultat av oktoberstormens skador på infrastrukturen, nu är dessa skador reparerade och biljettförsäljningen är återupptagen sedan den 1 februari.

Renfe har publicerat nya tidtabeller för kombinationsbiljetterna, som gör att man enkelt kan ta pendeltågen till centralstationen i Málaga / alternativt stationen i Álora. Där byter man till ett medeldistanståg som stannar i El Chorro. Väl där väntar en transferbuss som kör fram till entrén till Caminito del Rey. Entrépriset är inkluderat i kombinationsbiljetten och när man väl har gått leden väntar transferbuss tillbaka till stationen i El Chorro där återresa sker med medeldistanståg / pendeltåg.

Tider till Caminito del Rey:

  • Via pendeltågslinje C1 (Fuengirola – Málaga) når man till centralstationen i Málaga (Málaga María Zambrano) där kliver man på medeldistanståget med avgång 10:06, ankomst till El Chorro 10:46.
  • Via pendeltågslinje C2 (Málaga - Álora) når man stationen i Álora, där byter man till medeldistanståget klockan 10:34 och är framme i El Chorro 10:46.

Vid stationen i El Chorro står transferbussen och väntar på tåget, bussen avgår 11:00.

Tider för återfärden:

För returresan finns det två alternativ.
  • Medeldistanståget som avgår från El Chorro klockan 15:50 med stopp i Álora klockan 16:02 (länk till linje C2).
  • Medeldistanståget som avgår från El Chorro klockan 19:54 med stopp i Álora klockan 20:06 (länk till linje C2).

Biljetten ”El Combinado Caminito del Rey” är en snabb, bekväm och hållbar transportlösning som innebär ett enda biljettköp för att komma åt naturen i Desfiladero de los Gaitanes. Biljettköpet måste göras samma dag som resan och biljetterna kan bara köpas mellan klockan 06:00 och 09:15 i biljettluckor och biljettautomater på på pendeltågsstationerna utmed linje C1 och C2, och bara tisdag till söndag. Det går således inte att köpa biljetter dagen före resan och heller inte på måndagar.

Biljettpris: 23 € utan guide, 31 € med guide (OBS. Barn under 8 år har inte tillträde till Caminito del Rey). Det gäller att var ute i god tid, det finns bara 100 biljetter med guide och 70 utan guide tillgängliga per dag.

Renfe uppmanar alla att före biljettköpet kontrollera vilka regler som gäller för vandringsleden på webbsidan: www.caminitodelrey.info samt att kontrollera väderleksprognosen (vid för dåligt väder stängs leden).

Hermanos Campano, företaget som förvaltar Caminito del Rey och Álora kommunfullmäktige har förnyat samarbetsavtalet med järnvägsbolaget Renfe för ett år. Avtalet undertecknades den 23 januari på resemässan Fitur i Madrid.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255