Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-12-24

Ibercaja säljer 80 procent av fastighetsportfölj till Intrum

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-12-24

Kredithanteringsbolaget Intrum fortsätter att satsa i Spanien. Nu har de tecknat avtal om förvärv av en portfölj bestående av 6.400 fastigheter i Spanien från Ibercaja samt bankens dotter¬bolag Residencial Murillo och Cerro Murillo. Totalt rör det sig om tillgångar på 652 miljoner euro skriver affärssajten Bolsamania.

Dagens Industri uppger att Intrums investering vid affärens fullbordande kommer att uppgå till maximalt 215 miljoner euro. Fastighetsportföljen kommer att överföras till ett nytt bolag. Intrum kommer initialt att äga 80 procent i det nya bolaget, medan Ibercaja behåller en minoritetsandel om 20 procent.

”Vi är mycket nöjda över att nu kunna göra ytterligare en viktig investering i Spanien, inom ramen för våra finansiella mål för 2020 vad gäller resultat per aktie (EPS) samt skuldsättningsgrad. Affären är ett resultat av en exklusiv dialog mellan Intrum och Ibercaja, och den innebär att vi utvecklar vårt strategiska partnerskap med Ibercaja samt att vårt spanska dotterbolag Aktuas serviceavtal förlängs”, säger Mikael Ericson, vd för Intrum, i en kommentar.

”Med det här köpet tillsammans med förvärvet av spanska Solvia, som vi tillkännagav i förra veckan samt vårt befintliga dotterbolag Aktua, stärker vi vår ställning på den spanska marknaden ytterligare. Det understryker vår förmåga att stödja våra kunder i hela värdekedjan från hantering av sena betalningar och inkasso, outsourcing av betalningstjänster till köp av portföljer med förfallna fordringar. Genom förvärvet konsoliderar vi vår marknadsledande position på marknaden för fastighetsrelaterade kredithanteringstjänster i Spanien”, tillägger Mikael Ericson.

Intrum har tidigare tecknat ett avtal på 80 procent i fastighetsbolaget Solvia som ägs av Sabadell. Det avtalet var värt 300 miljoner euro.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255