Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-12-19

Sveriges ambassad: Undvik stora folksamlingar i Barcelona

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-12-19

Det förväntas protester då katalanska separatister planerar massdemonstrationer i centrala Barcelona i samband med det spanska regeringsmötet 21 december. Med anledning av det rekommenderar Sveriges ambassad att resenärer och bosatta i området att hålla sig undan stora folksamlingar och följa lokala myndigheters nyheter och rekommendationer. Det skriver ambassaden på sin webbplats.

Bilden visar den propaganda som CDR-aktivister sprider inför mötet i Barcelona på fredag då det förväntas oroligheter och upplopp i de centrala delarna. Tusentals poliser är kallade till Barcelona för att upprätthålla säkerheten.

Under de senaste veckorna har tonläget höjts i Katalonien där separatister från mer moderata till extrema grupper tänker protestera i samband med att centralregeringen har lagt ett regeringsmöte i Barcelona 21 december.

Regionalregeringens president i Katalonien Quim Torra använde nyligen krigsretorik då han hyllade Sloveniens självständighetskamp som ett exempel att följa. Det var en självständighetskamp som skördade många människoliv.

Torras uttalande har därefter trissat upp stämning ytterligare. Torra anklagas enligt nyhetsbyrån EFE för att skydda olagliga handlingar som planeras av försvaret av den republikanska kommittén CDR (Comités de Defensa de la República) 21 december i samband med ministermötet.

De extrema CDR-aktivisterna planerar att utföra ”olagliga handlingar” genom att blockera vägar genom att sätta upp hinder och att attackera offentliga byggnader.

Även företagarna och näringslivet är bekymrade för den allt mer inflammerade stämmaningen i Katalonien. 500 företagare ber Quim Torra att lyssna på dem i stället för de extremgrupperna ANC och CDR.

Även ungdomsrörelsen Arran med nära kopplingar till CUP, den mer extrema delen bland separatisterna, liksom Òmnium förväntas delta i protesterna.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255