Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-12-05

Långhelg i hela Spanien, med en allvarlig varning.

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-12-05

Höstens stora långhelg står nu för dörren, på torsdag är det Spaniens författningsdag och på lördag är det en religiös helgdag för att fira den obefläckade avelsen.

Det är också en av de riktigt stora resehelgerna, detta är helgen då många spanjorer reser för att hälsa på släktingar i andra delar av landet. Många passar också på att ta en välbehövlig ledighet inför jul och nyårshelgerna, hotellbeläggningen på Kanarieöarna ligger alltid på topp under ”Puente de diciembre”.

Stor trafikhelg betyder att Guardia Civil trappar upp bevakningen kraftigt på landets vägar, trafikmyndigheten DGT aviserar kraftigt skärpt övervakning under dessa dagar.

Torsdag

Den spanska konstitutionenDía de la Constitución – är en allmän helgdag i hela Spanien och firas till minne av den nu gällande spanska konstitutionen som antogs i en omröstning den 6 december 1978. Den nya konstitutionen markerade Spaniens slutliga övergång till demokrati efter Francos död 1975.

Lördag

Inmaculada Concepción – är också en allmän helgdag i hela Spanien samt i stort sett i hela den katolska världen. Den har gamla anor och firas sedan tidig medeltid, helgdagen infördes av påven Sixtus IV 1476. Det anses att det var denna dagen som Jungfru Maria genom nåd och särskilt privilegium blev med barn. Dagen kallas i nuvarande katolsk kalender för ”Jungfru Marias utkorelse och fullkomliga renhet” och utgör en förpliktad helgdag.

VildsvinVarning för grisar i trafiken

Med den varningen avser jag givetvis inte trafikpolisernas ökade närvaro utan det faktum att det just nu är parningssäsong för vildsvinen. Detta brukar medföra rätt många viltolyckor, särskilt under nätterna och de tidiga morgontimmarna. Så var försiktiga, det är gott om vildsvin i Spanien och ett fullvuxet vildsvin kan väga upp till 225 kilo och utgör därför en påtaglig trafikfara.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255