Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-10-30

Sprängämnesexpert i kokainkrig

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-10-30

Det var 33-årige Hamza Ziani som sköts på en restaurang i Playamar i stadsdelen Bajondillo, Torremolinos, i lördags kväll. Mannen är känd som sprängmedelsexpert i ett ”kokainkrig” skriver den spanska dagstidningen ABC.

Hamza Ziani föddes i Utrecht i Nederländerna 1984 av föräldrar med nordafrikanskt ursprung. En välkänd brottsling som greps tidigare i höstas misstänkt för att ha placerat ut en sprängladdning i ett bostadsområde i Marbella. Bomben var avsedd för rivaler i ett pågående ”kokainkrig” på Costa del Sol.

Nyligen släpptes mannen efter att ha betalat borgen. Som Svenska Magasinet berättade igår sköts han i samband med ett restaurangbesök i Torremilinos strax efter klockan 21 i lördags.

Skottskadorna, främst mage och huvud, var så svåra att mannen tidigt på söndagsmorgonen avled på sjukhuset Carlos Haya i Málaga.

Den maskerade gärningsmannen flydde från platsen i en vit skåpbil och är ännu på fri fot. Det finns vittnesuppgifter på att ytterligare en person medverkade.

Hamza Ziani är omskriven i media i Nederländerna. De Telegraaf skriver att han även har haft kopplingar till narkotikaligor i hemlandet och till en av de mest eftersökta, Ridouan Taghi, som ligger bakom ett tjugotal dödsfall.

Konkurrerande narkotikaligor i Utrecht och Rotterdam har försökt ta över kokainhandeln genom att kontrollera hamnar som exempelvis Antwerpen.

I augusti sattes en personbil i brand i fritidshamnen Puerto Banus något som Svenska Magasinet skrev om 13 augusti. Polisen har misstankar att även den händelsen har att göra med kokainkriget mellan två rivaliserande ligor på Costa del Sol. Tidigare den dagen hade fyra holländska medborgare färdats i bilen. Den började brinna när den stod parkerad på en gata i hamnen. Strax innan hade en mindre explosion hörts.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255