Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-10-23

Det blir kallare i hela Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-10-23

Den spanska väderlekstjänsten AEMET varnar för en kraftig temperatursänkning i hela Spanien till helgen.

Höstväder och i vissa delar av landet vinterväder står för knuten, en massa av mycket kall luft förväntas komma in över den Iberiska halvön, med början nu på fredag. Det förväntas en temperatursänkning på upp till 10 grader och de första snöfallen väntas i bergiga delar av landet.

Meteorologerna säger att de förväntar sig mycket kalla vindar och en betydande temperatursänkning, under helgen. Norra Spanien kommer att känna av detta redan under fredagen medan resten av Spanien och Portugal kommer att påverkas först på lördag eller söndag, enligt AEMETs talsman Rubén del Campo.

Om prognosen är korrekt, den gjordes i går - vilket betyder att det fortfarande finns en viss osäkerhetsmarginal, så kommer temperaturen att falla mellan 8 – 10 grader på halvön. I östra Spanien förväntas sänkningar på 4 -5 grader.

Eftersom kylan förväntas nå olika delar av landet på olika dagar så kan Sevilla njuta av 20 grader på lördag medan Lugo i nordvästra Galicien kan ha 6 grader under samma dag. Valladolid och Salamanca kan se fram mot maximalt 6 till 10 grader medan Madrid kan förvänta sig 10 – 12 grader.

Väderlekstjänstens prognos förutser regn under fredagen i norra Spanien och Portugal och att detta utsträcker sig till resten av Spanien och Portugal på lördag / söndag. Det finns även chans att det kan börja snöa i bergsområden på höjder över 1.200 meter. Del Campo tillade att de starka vindarna ökar köldkänslan, speciellt i Ebrodalen, Katalonien och på Balearerna.

Spanien har haft extrema väderförhållanden under de senaste dagarna. Kraftiga skyfall på Mallorca orsakade översvämningar som dödade 13 personer, detta följdes av ”gota fria” med starka regn och vindar som orsakades av att en polarfront mötte varm luft från Medelhavet.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255