Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-10-23

Spanien skickar tillbaka migranter till Marocko

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-10-23

I söndags försökte flera hundra migranter storma stängslet till den spanska exklaven Melilla, 208 lyckades ta sig in i Melilla. Ytterligare 141 stoppades av marockansk polis, 19 skadades och två dog.

Av de som tog sig in i Melilla skickades 55 stycken tillbaka till Marocko i går, ytterligare 140 har begärt asyl, 10 ligger på sjukhus för sina skador, 3 är minderåriga och en dog strax efter att han kom till Melilla av en hjärtinfarkt. Det preliminära resultatet av obduktionen indikerar att det inte fanns någon extern skada som orsakat mannens död.

Dessutom lyckades den marockanska polisen stoppa och arrestera 141 personer som försökte korsa gränsen, varvid en av dessa dog på den marockanska sidan av gränsen (enligt obekräftade uppgifter sköts han ihjäl).

Flera spanska katolska föreningar som stöder migranter har utfärdat ett gemensamt uttalande som fördömer den snabba utvisningen av migranterna från Melilla.

Spanien har blivit den viktigaste utgångspunkten för migranter och asylsökande som söker ett bättre liv i Europa, eftersom andra EU-länder stärker kontrollerna vid sina gränser. Smugglingsvägen genom Libyen till Italien har också blivit mer komplicerad på grund av konflikter och våld. Melilla, tillsammans med den andra spanska exklaven, Ceuta, har EU: s enda landgränser med Afrika.

Marocko, som många afrikaner kan besöka utan visum, har blivit en viktig inkörsport för invandrare söder om Sahara till Europa. Marockanska myndigheter säger att de har stoppat cirka 54 000 försök från invandrare att korsa in i Spanien i år. Men enligt den internationella organisationen för migration så har trots Marockos insatser cirka 47.000 migranter lyckats ta sig levande från Afrika till Spanien hittills i år.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255