Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-10-01

Vattenreserverna i Málagaprovinsen är bättre i år än förra året

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-10-01

I Spanien räknas det hydrologiska året från den första oktober till den sista september och nu finns det 120 kubikhektometer mer än under motsvarade tid förra året.

Detta är tillräckligt för att garantera vattenförsörjningen för Málaga stad under 3 år och i regionen La Axarquía under 2 år. När det gäller västra Costa del Sol så finns det däremot bara ett års garanti, detta beror på den begränsade lagringskapaciteten hos La Concepción-reservoaren.

Det framhävs också att La Viñuela-reservoaren som är den största i provinsen för närvarande har 15 kubikhektometer mer än för ett år sedan (59,51 hm3 jämfört med 43,6hm3), men detta ligger trots det nära varningsgränsen.

Med bakgrund till detta har vattenstyrelsen beslutat att behålla samma tilldelning för bevattning i regionen som året som gick. Det kommer dock att göras en ny bedömning i januari för att slutgiltigt avgöra begränsningarna för bevattning.

Det blir också en förlängning av bevattningen i Guadalhorcedalen till den 15 oktober, årets bevattningskampanj skulle annars ha avslutats den 30 september. Regionen har har hittills använt 28 kubikhektometer vatten för sommarens bevattning (förra året 32 kubikhekometer). Guadalhorces bönder strävar efter att kunna bevattna med vatten från reservoarerna året om, men det år något som i dagsläget inte går att genomföra. Det enda bevattningsvatten som bönderna får tillgång till mellan 15 oktober och april är eventuellt regn.

Costa del Sol, Málaga och Axarquía har tre separata system, det pågår ett planeringsarbete för att koppla ihop systemen så att man kan skicka vatten från öster till väster och tvärtom. Men det ligger några år i framtiden, det första steget mellan Axarquía och Málaga är dock på väg och har redan genomgått tester för att kontrollera kapaciteten.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255