Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-09-04

El Mundo: ”Slut på utopin i Sverige”

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-09-04

Spaniens regeringschef Pedro Sánchez reser på onsdagen till Sverige för att träffa statsminister Stefan Löfven. Det meddelar regeringskansliet La Moncloa i Madrid. Sánchez och Löfven ska träffas för att dryfta frågor som rör de bilaterala avtalen mellan de båda länderna. Även Europeiska unionens framtid ska behandlas.

En av dem har aldrig vunnit ett val men blev regeringschef i Spanien genom ett misstroendevotum före sommaren mot den sittande högerregeringen. Den andre ser ut att göra sitt sämsta val någonsin. I morgon möts Pedro Sánchez och Stefan Löfven i Stockholm.

De båda regeringscheferna träffades senast i Bryssel i samband med EU-toppmötet i juni. Vid mötet i Stockholm ska de fortsätta att prata om de utmaningar som EU står inför som EU:s ekonomiska framtid och migrationskrisen.

Hos de spanska socialisterna har den svenska socialdemokratin alltid setts som ett föredöme. När Pedro Sánchez i morgon landar på Arlanda flygplats hamnar han i en valrörelse som kan gå till historien för den svenska socialdemokratin. Opinionsmätningar visar att socialdemokraterna kan komma att göra sitt sämsta val någonsin.

Professor Magnus Ranstorp citeras idag i radiokanalen Cope och säger att valet kan ses som en straffröstning. Människor är missnöjda med traditionella partier. Sverigedemokraterna lockar de som tidigare röstade på socialdemokraterna.

Dagstidningen El Mundo har på tisdagen rubriken ”El fin de la utopía en Suecia”, Slut på utopin i Sverige. I den politiska korrekthetens högborg ser söndagens val ut att bli historiskt.

Tidningen skriver om den nationalistiska bommen och kritiken mot invandringen. Opinionsundersökningar visar ett ostabilt valresultat utan något regeringsunderlag. El Mundo skriver att den svenska socialdemokratin förlorar röster till den yttersta högern.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255