Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-09-04

Svensexor och möhippor bromsas i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-09-04

Städer i framförallt södra Spanien har börjat vidta åtgärder för att minska och lugna ner den traditionella nordeuropeiska seden med svensexor och möhippor.

Traditionen som uppstod på 1800-talet har spridit sig över hela Spanien och kallas här för ”despedida de soltero”. Detta har blivit populärt, speciellt på fredag och lördagskvällar och ofta till lokalbefolkningens förtret.

Málagas borgmästare Francisco de la Torre har haft ett möte med grupper av lokalbefolkningen som är oroade över de effekter dessa fester har, samt effekterna av det ökade antalet turistlägenheter. Detta är företeelser som har diskuterats över hela landet de senaste månaderna.

”Vi engagerar oss kraftigt i att reglera och lösa båda frågorna” sa de la Torre, han säger att det har avdelats mer poliser till gatorna för att kontrollera dessa festande grupper.

Granada försöker också tackla problemet, fullmäktigeledamoten Ana Muñoz har lyckats förena de olika politiska partierna i denna frågan. Hon säger att ”detta är en uppvisning av barbariteter som denna staden inte behöver finna sig i” enligt dagstidningen El Pais. Hon sa också att ”denna typen av fylleturism skadar stadens anseende”. Vissa barer och restauranger i Granada har satt upp skyltar med lydelsen ”svensexor och möhippor är inte välkomna.”

Málaga och Granada är inte de första som slår ner på dessa företeelser. Mojácar på syd-östkusten har sedan 2016 ett batteri med böter för oacceptabelt uppträdande och oacceptabla munderingar.

Till och med Barcelona, som oftast benämns som världens mest populära resmål för svensexor och möhippor har börjat att dra öronen åt sig och distansera sig från den typen av turism. ” Vi marknadsför oss för bröllop, men inte för dessa fester. Tvärtom försöker vi undvika detta för vi anser inte det vara den kvalitetsturism som Barcelona behöver” sa en talesman för turistnäringen till El Pais i maj.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255