Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-09-03

Svensk advokat polisanmäld för att ha lagt beslag på klienters pengar

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-09-03

En sjuk hund, bankproblem och frågor kring penningtvätt. Det uppger en svensk advokat på Costa del Sol som orsak efter att ha blivit anmäld för att ha lagt beslag på 1,5 miljoner euro från tre klienter. Spansk nationalpolis har inlett en utredning.

Av Ola Josefsson

Svenska Magasinet har på måndagsförmiddagen nått den svenske advokaten som varit verksam på Solkusten i fyra års tid. Totalt har han varit verksam i 30 år som advokat.

- Allt är ett misstag. Upptakten till detta är en anmälan från min sida i våras om misstänkt penningtvätt. Det pågår en polisutredning och av den orsaken kan jag inte kommentera detta. Det är första gången jag gör en sådan anmälan som lyder under meddelarförbud. Det har alla som anmäler penningtvätt.

Gäller det en svensk medborgare?
- Det kan jag inte kommentera.

Det uppges i en anmälan att orsaken till att du har beslagtagit pengar är en sjuk hund?
- Bakgrunden en klient som kom oanmäld och sökte mig. Vid tillfället var jag hos veterinären med min hund. Jag kom en halvtimme senare. Men det har inget med något tillträde till en fastighet att göra.
- I ett annat fall fick vi inte information i tid varpå en transaktion blev fördröjd. De pengarna är utbetalade nu, säger den svenske advokaten till Svenska Magasinet.

Den svenske advokaten säger att han har rätt att verka som advokat i Spanien. Han är registrerad som Abogado inscrito vid Colegio de Abogados i Málaga.

Fortsätter du att arbeta under tiden som utredningen pågår?
- Givetvis fortsätter jag att arbeta som advokat. Detta är bara en liten del, jag har många klienter. Den anmälan utredning gäller är inte avslutad.

Det är El Español som idag skriver om den svenska advokaten på Costa del Sol. Totalt handlar det om 1,5 miljoner euro som kommer från konton i Sverige som var avsedda för investeringar på Solkusten.

Det började i april när en klient skulle föra över 365.000 euro via en banköverföring till ett bostadsköp på Solkusten. Enligt säljaren kom inte pengarna fram. Den svenske advokaten ska ha uppgett att det var problem med banken. Scenariot har upprepat sig vid flera tillfällen.

Den 24 augusti ska Marbellapolisen fått in ytterligare en anmälan från en svensk. Enligt den svenske bostadsköparen skulle den svenske advokaten som enligt tidningen inte har licens i Spanien varit mellanhand i en bostadsaffär. De fick till svar att en hund hade blivit sjuk och av den orsaken hade pengarna inte förts vidare till säljaren av bostaden.

En annan anmälning kommer från en kvinna för ett svenskt företag som ska ha överfört 1,2 miljoner euro för investeringar på Costa del Sol. Den anklagade svenske advokaten som också här var mellanhand i affären ska ha kommit med olika ursäkter för att inte pengarna har kommit fram. Advokaten skyller på bankproblem och frågor kring penningtvätt samt en sjuk hund skriver tidningen.

Enligt tidningen handlar det om tre polisanmälningar daterade 2 april, 28 maj och 24 augusti som ska ha lämnats in till nationalpolisen i Marbella. Den svenske advokaten säger till Svenska Magasinet att han känner till två anmälningar.

Nationalpolisens avdelning UDEV (Brigada de Patrimonio de la Unidad de Delincuencia Especializada y Violenta) har inlett en utredning.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255