Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-08-24

Utredningen fortsatt öppen kring mordet på svensk i Mijas

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-08-24

Det har nu gått en vecka sedan en 30-årig svensk medborgare torterades till döds i en lägenhet i ett bostadsområde i Mijas. Ytterligare en svensk medborgare i samma ålder torterades men överlevde och vårdas för knivsår och brännskador på ett sjukhus i Málaga.

Tre gärningsmän greps nio timmar efter händelsen som ska ha ägt rum i en lägenhet i bostadsområdet Pueblo Tranquila mellan Fuengirola och Mijas på fredagskvällen den 17 augusti. Grannar uppges ha larmat polis om ett slagsmål. Samtliga gärningsmän som är svenska medborgare greps när de försökte lämna Spanien för att ta färjan från Algeciras till Marocko.

Diario SUR skriver på fredagen att utredningen fortsatt är öppen. Guardia Civil försöker i dagsläget att klargöra omständigheterna och motivet för brottet.

Flera av de inblandade ska enligt uppgifter i svensk media vara kända av polisen sedan tidigare. Några uppges även ha suttit av fängelsestraff.

För utredarna handlar det om att kartlägga omständigheterna och motivet för brottet. Utredningen är sekretessbelagd vilket tyder på att det kan handla om organiserad brottslighet i större skala med fler inblandade eller en uppgörelse i den kriminella världen.

Det kan även handla om en person som levt med skyddad identitet på Solkusten och som har fått den röjd. I så fall kan det röra sig om en hämndaktion.

Guardia Civil undersöker även en utbränd svenskregistrerad bil i centrala Fuengirola som påträffades samma dag som händelsen i Mijas. Om den händelsen har något med mordet i Mijas att göra finns det inga uppgifter på i nuläget.

De tre svenska medborgare i åldrarna 20, 24 och 27 år som är misstänkta för att ha mördat en svensk man i 30-årsåldern och misshandlat en annan svensk man svårt häktades i måndags vid domstolen i Fuengirola.

De tre svenska männen häktas för mord, mordförsök och olaga frihetsberövande utan möjlighet till borgen. Domstolen meddelar att samtliga tre har handlat i samförstånd.

Läs mer om tortyrmordet här

Läs om gripandet av de tre svenska gärningsmännen

 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255