Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-08-19

Tre svenska 20-åringar gripna för mord på Solkusten

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-08-19

Det tog nio timmar så hade gendarmer ur Guardia Civil gripit tre svenska medborgare som i fredags kväll misstänks ha misshandlat två svensk män i 30-årsåldern så svårt att den ene avled. Den andra överlevde och vårdas i nuläget på sjukhuset Hospital Clínico Universitario i Málaga för allvarliga skador.

Av Ola Josefsson

Guardia Civil utreder ännu en uppgörelse som kopplas samman med den organiserade brottsligheten skriver Diario SUR på söndagen. Det var i fredags kväll som en svensk man först torterades och sedan sköts till döds. Ytterligare en svensk man misshandlades svårt.
En uppgift säger att han lyckades göra sig fri och be om hjälp. Händelsen inträffade i ett bostadsområde i Mijas och det finns uppgifter på att polisen blev kallad till en bostad av grannar som hade hört ett bråk från huset.
 
De tre gripna svenska medborgarna är i ålderarna 20, 24 och 27 år. De är misstänkta för mord, mordförsök och två fall av kidnappning.
 
I stället för att återvända till Sverige försökte de ta sig till Marocko. Enligt uppgifter i spansk media ska tjugoåringarna ha rest till San Roque i Cádizprovinsen med en Porsche. Den bilen satte de eld på för att sedan fortsätta med taxi till hamnstaden Algeciras för att ta en färja till Marocko.
 
Gendarmer från Guardia Civil i Algeciras grep de svenska medborgarna i hamnen i lördags. Att de tre gripna är svenska medborgare bekräftar UD för TT.
 
– Vi kan bekräfta att en man har avlidit, en är skadad och frihetsberövad, säger Katarina Byrenius Roslund, presskommunikatör på UD.
Den skadade och den avlidne ska båda vara svenska medborgare från Svealand och båda i 30-årsåldern.
Den svenska polisen har assisterat kollegorna i Spanien.
 
Flera medier uppger att händelsen i fredags eftermiddag ska ha inträffat i bostadsområdet Puebla Tranquila som ligger utmed Mijasvägen mellan Fuengirola och Mijas by. När Svenska Magasinet på söndagen besökte området skakade invånarna på huvudet.
- Vi vet ingenting om att något ska ha inträffat här i fredags, säger en spansk man som blev överraskad när han läste om det i en spansk morgontidning på söndagen.
- Jag har frågat runt bland de jag känner  och ingen känner till något om detta.
 
Svenska Magasinet möter under söndagen familjer från Storbritannien och Nederländerna. Alla ger samma bild. De har varken sett eller hört något i fredags.
- Alla runt poolen pratar om det. Det är dagens största samtalsämne, att ingen hörde eller såg något i fredags kväll. Vi har fått reda på det genom tidningarna, säger en spansk man med familj som Svenska Magasinet träffar strax utanför det privata poolområdet.
 
Om händelsen inträffade i Puebla Tranquila (Lugna byn på svenska) är i skrivande stund osäkert. Mijas kommun har över 200 bostadsområden och det området som sticker ut där rivaliserande narkotikaligor tidigare haft uppgörelser är Rivera del Sol i Mijas Costa. Här har främst konkurrerande irländska ligor utfört mord och rena avrättningar mitt på ljusa dagen.
 
I skrivande stund pekar uppgifter på att fredagens händelse kopplas samman med droghandel. Enligt uppgifter i Diario SUR rör det sig om en uppgörelse i undre världen. Den svensk som dödades och den som överlevde är kända av polisen i Sverige sedan tidigare och har dömts för narkotikabrott skriver Expressen.
 
Det är ingen nyhet om det skulle visa sig att svenska narkotikaligor är verksamma på Costa del Sol. Det mest uppmärksammade fallet är Saoud Rezgani som under vapenhot fritogs vid ett sjukhusbesök i Norrtälje den 4 juli 2004.
 
Mannen som ursprungligen är marockansk medborgare och som går under smeknamnet ”Rachid” var en de mest efterlysta tills han greps i ett underjordiskt garage i Málaga den 25 juli 2012. ”Rachid” var huvudmannen i en liga som hade sin bas i provinsen Granada och ägnade sig åt narkotikasmuggling mellan Sverige och Marocko via Spanien.
 
Vid ett polistillslag den 8 och 9 maj 2012 kom polisen över 1.522 kilo hasch på stranden La cagaílla i Salobreña (Granada). Ligan misstänks ha smugglat in stora mängder narkotika via stränder i provinserna Granada och Málaga.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255