Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-08-08

Framtidens supertåg Hyperloop utvecklas i Málaga

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-08-08

Bobadilla norr om Málaga kommer att bli en av de platser där framtidens nya supertåg som ska gå i 1.200 km/h ska utvecklas. Hyperloop kommer att består av en tub med lågt lufttryck, nära vakuum, där luftmotståndet blir mycket litet.

I rören färdas kapslar drivna av linjär-motorer. Enligt tidiga beräkningar ska systemet kunna transportera kapslarna i hastigheter över 1 200 km/h. Det var entreprenören Elon Musk som först utvecklade konceptet Hyperloop, men nu utvecklas konceptet av frivilliga. En första prototyp byggdes 2016 i Kalifornien och nu kommer projektet att utvecklas vidare i Bobadilla norr om Málaga.

Projektet kommer bland annat att utvecklas vid den järnvägsring som stod klar för fem år sedan och som spanska järnvägsbolaget Adif (Administrador de Infraestructuras Ferroviarias) äger. Utvecklingsområdet norr om Málaga blir på 19.000 kvadratmeter.

En överenskommelse undertecknades på tisdagen mellan Adif och det nordamerikanska multibolaget Virgin. Avtalet är på tio år och kan sedan förlängas. Vid Málaga kommer den europeiska delen av Virgin Hyperloop One att utvecklas.

Svenska Magasinet berättade om den förväntade satsningen den 10 maj. Redan nu är höghastighetståget väl utbyggt över landet. Och nu planerar Spanien för nästa tåg Hyperloop One som ska gå i 1.200 km/h.

Framtidens supertåg Hyperloop One kommer att utvecklas och testas vid teknologiska parken (Parque Tecnológico de Andalucía) i Málaga och vid den järnvägsring och testbana som sedan 2013 finns i Antequera.

Anläggningen norr om Málaga blir den största förutom en som finns i USA och är utvecklad av Elon Musk, grundaren till Tesla.

Hyperloop One är ett projekt som grundades 2014 och ägs av Richard Branson (Virgin). Tåget planerar att gå i 1.200 km/h vilket betyder att sträckan Madrid-Tanger i Nordafrika skulle ta 18 minuter att resa.

Det ska bestå av tryckluftskabiner med en kapacitet på cirka 40 passagerare.

Vid Málagas Teknologiska park finns redan 49 företag som täcker alla områden inom järnvägssektorn.

431 miljoner euro kommer att investeras i anläggningen norr om Málaga. Omkring 250 nya arbetstillfällen kommer att skapas.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255