Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-07-31

Taxistrejken i Spanien fortsätter

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-07-31

Gårdagens förhandlingar mellan taxibranschen och regeringen misslyckades med att nå en lösning trots ett fyra timmars långt möte och strejken fortsätter tillsvidare.

Taxinäringens representanter sa att de var inte nöjda med regeringens erbjudande att överföra befogenheterna över licensiering till regionerna, de menade att detta skulle bara utöka problemet till 17 regioner istället för att lösa det.

Tusentals passagerare och turister har känt effekterna av strejkerna, som kommer mitt i högsäsongen. Taxirepresentanter sa att de hoppas på ett bättre förslag när de går tillbaka till ministeriet i eftermiddag för att återuppta samtalen. Därefter kommer det att vara upp till taxisektorns sammanslutningar att bestämma om de pågående rikstäckande strejken avblåses eller inte.

Under strejkdagarna har det förekommit incidenter, vissa av våldsam natur. I Marbella har det varit sammanstötningar mellan taxiförare och Cabify, det har förekommit stenkastningar och en Cabify-förare har blivit jagad. Två kvinnliga passagerare i ett Cabify fordon har också skadats och fått uppsöka sjukhus. Enligt kommunens lokalpolis har det inkommit 15 klagomål på fordonsskador.

I Barcelona har det varit än våldsammare, där har Uber och Cabify fordon blivit omringade, sparkade på och nedkletade med ägg, det har även hänt att förarna har blivit fysiskt angripna. I Barcelona har taxiförarna blockerat trafiken i centrum och också tillfartsvägarna till flygplatsen, deras kollegor i Madrid följde efter och blockerade Barajas flygplats och järnvägsstationen Atocha

Många förare av Uber och Cabify har bestämt sig för att stanna hemma istället för att riskera skador på fordon eller bli utsatta för personliga övergrepp. "De har rätt att kräva vad de tycker är deras rättigheter, men utan att bli våldsamma mot oss", säger Abdel Ghani, en Uber-förare som säger att hans bil var nedsmetad med ägg i Madrid sent på fredag ??kväll.

I Málagaprovinsen gäller att minimitjänsten 50 procent kommer att upprätthållas utom på flygplatsen där det blir full service. Men incidenter lär uppstå, igår blockerade 50 förare Paseo del Parque under 20 minuter, så att trafiken mot centrum kollapsade totalt.

OBS Taxistrejken berör inte Kanarieöarna.

Fortsättning följer när något nytt framkommer…..

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
casinofox.se
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255