Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-07-25

Olagliga turistboenden på båtar

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-07-25

Turister sover nu på båtar för 35 euro per natt och hotellägarna är på krigsstigen.

Hotellägarna har letat rätt på dussintals erbjudanden på husdelningssidor och kräver nu att alla annonser som inte är kopplade till båtsemester (på havet) tas bort. De säger att fler och fler semesterfirare frestas att ”försök att sova annorlunda” som semesterwebbplatserna reklamerar för på platser som Benidorm, Alicante och Valencia.

Hosbec, hotellägarföreningen för Benidorm, Costa Blanca och Valencia säger att de flesta av dessa båtar som ligger förtöjda i hamnarna är illegala, de har inga licenser och blir därför inte föremål för kontroller. Hotellägarna säger att de har identifierat 15 illegala erbjudanden i Alicante och 21 i Valencia, dessa har blivit anmälda till myndigheterna.

Hotellägarna fruktar att det som de har kommit på bara är ”toppen på isberget”. Det handlar inte bara om små båtar, utan detta fenomen finns på alla storlekar upp till större yachter.

De betonar att de riktar sig inte mot den normala charteraktiviteten, dvs att hyra ut båtar med eller utan skeppare med logi under förtöjning i hamn. Utan det handlar om hotelliseringen av båtar, något som de betraktar som olagligt, osäkert och orättvist. Priserna som tas ut varierar beroende på båten och belägenheten. I Alicante ligger det genomsnittliga priset på mellan 35 och 90 euro per dygn, vilket är betydligt billigare än att övernatta på hotell. Problemet är ännu större i Valencia, där är det dyrare att bo på båt, de debiterar mellan 52 och 400 euro. Men i Valencia är också hotellpriserna betydligt högre, ett vanligt hotellrum kostar normalt sett 400 euro där, men kan också springa iväg till 3.000 euro.


Hotellägarna säger att företeelsen inte bara är olaglig utan att den också innebär illojal konkurrens samtidigt som den involverar svart arbetskraft utan säkerhet eller anställningskontrakt. Det finns heller ingen kontroll över standarden så det kan ge städerna ett dåligt rykte om det visar sig att båtarna har låg standard.

Bildtext: La luna de Valencia, foto: Marcela Escandell.


 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255