Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-06-07

Illegala IPTV-leverantörer tjänade 100.000 euro i månaden

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-06-07

Spansk nationalpolis har i samarbete med den italienska poliskåren Guardia di Finanza avslöjat ett olagligt signaldistributionscentrum för tv-kanaler i Barcelona. Enligt pressmeddelandet från nationalpolisen rör det sig om betal tv-kanaler som på olagligt sätt distribuerats via illegala IPTV-leverantörer (Televisión por Protocolo de Internet).

Den senaste tiden har spansk nationalpolis gjort flera tillslag i landet mot IPTV-leverantörer. Flera skandinaver hört av sig till Svenska Magasinet efter att betalat in stora summor pengar. Sedan den 29 maj ligger sändningar nere efter att polisen gjorde tillslag mot Team Nordic/Danelca i Benalmádena.

Vid tillslaget greps minst två personer enligt en källa till Svenska Magasinet. Nationalpolisen har även spärrat bankkonton och beslagtagit lyxbilar och fastigheter.

Spansk nationalpolis har de senaste dagarna i samarbete med italiensk polis gjort ytterligare tillslag. I Spanien har fyra personer gripits medan 54 har gripits i Italien, fyra i Frankrike, två i Tyskland och en i Italien.

Det handlar om en organisation som tjänat 100.000 euro i månaden på piratverksamheten med att som IPTV-leverantörer distribuera signaler vidare från betal tv-kanaler.

Utredningen i Spanien tog fart efter att en åklagare i Rom i Italien begärde hjälp från polisen att gripa en italiensk medborgare bosatt i Barcelona. Mannen ingår i en organisation som är anklagade för brott mot immateriella rättigheter, organiserad brottslighet och penningtvätt. Organisationen har varit verksam i flera europeiska länder.

Nationalpolisens utredning ledde fram till en fastighet i stadsdelen Ciudad Condal där tillslaget har gjorts. I fastigheten fanns polisen teknisk utrustning, datorer och servrar, ett omfattande nätverk som fungerade som ett europeiskt överföringscentrum för piratsignaler till IPTV-leverantörer. Signalerna har sedan skickats vidare till 10.000-tals abonnenter i olika europeiska länder de flesta av dem i Italien.

Läs mer: Polistillslag mot IPTV-leverantörer
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255