Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-05-17

Isolerade händelser inom organiserade brottsligheten skakar kusten

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-05-17

Inte sedan 1999 har det inträffat så många händelser som kopplas samman med den organiserade brottsligheten på Costa del Sol som de senaste veckorna. Tre döda, två skottlossningar och två kidnappningar har inträffat i Marbella, Fuengirola och Málaga mellan den 30 april och 12 maj. Polisen och Spaniens inrikesminister Juan Ignacio Zoido talar om isolerade händelser som har att göra med uppgörelser inom den organiserade brottsligheten.

De senaste händelserna har fått stor uppmärksamhet i de lokala dagstidningarna. Diario SUR hade på onsdagen ett stort uppslag om de senaste uppgörelserna mellan kriminella gäng på Costa del Sol.

Under de senaste veckorna har det inträffat flera avrättningar, kidnappningar och skottlossningar. I lördags sköts en 36-årig spansk medborgare känd under smeknamnet ”El Maradona” med fem skott när han lämnade kyrkan Virgen del Rocío i San Pedro i samband med en konfirmationsakt med sonen. Mannen avled senare på sjukhuset Costa del Sol i Marbella. Gärningsmannen öppnade eld från en bil som passerade platsen och är ännu på fri fot.

Samma dag släpptes en man av nordafrikanskt ursprung på baksidan av shoppingcentret La Cañada i Marbella. Kidnapparna hade hållit honom som gisslan i mer än 24 timmar. De lämnade honom bunden.

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat hittades en colombiansk kvinna och en man från Kroatien vid vägkanten nära Costa del Sol-sjukhuset i Marbella efter att först ha blivit kidnappade enligt kvinnan. Mannen var död medan kvinnan hade blivit svårt misshandlad.

I fritidshamnen i Fuengirola skottskadades två marockanska medborgare 4 maj. Den 11 maj uppsökte en man från Östeuropa en vårdcentral i Fuengirola efter att ha ådragit sig skottskador.

I slutet av april hittades en spansk medborgare död efter att ha blivit utsatt för en svår misshandel. Mannen hittades jämte floden río Guadalhorce inte långt från Las Castañetas.

Samtliga dessa händelser kopplas samman till den organiserade brottsligheten. Vi får gå tillbaka till 1999 för att hitta en liknande våg av uppgörelser inom den kriminella världen skriver Diario SUR på torsdagen.

Under sex månader 1999 registrerades 13 våldsfall med dödlig utgång, samtliga kopplade till den organiserade brottsligheten.

Händelserna senaste tiden bryter trenden under årets första kvartal där brottsligheten har sjönk med nio procent jämfört med första kvartalet ifjol.

(Arkivbild) 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255