Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-03-19

Ana Julia Quezada kan dömas för psykologisk tortyr

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-03-19

Guardia Civil hade monterat mikrofoner i Ana Julia Quezadas bil när hon skulle förflytta den döda åttaåriga pojken Gabriel. På inspelningar hörs hur hon hånar den döde pojken. Samtidigt framkommer det att fallet med Gabriel kan innebära ett rättsligt prejudikat i Spanien som går under begreppet ”psykologisk tortyr”.

Ana Julia Quezadas uppsåt var att döda. Dessutom kan hon även komma att dömas för ”psykologisk tortyr”. Hon deltog i sökarbetet och kom med uppmuntrande ord till pojkens föräldrar Ángel Cruz och Patricia Ramírez att han var vid liv. I själva verket hade hon dödat med uppsåt den 27 februari samma dag som pojken försvann. I samband med sökarbetet kom hon med rena lögner.

Det är en omfattande utredning som Guardia Civil är igång med skriver Diario SUR. Gendarmer vid Guardia Civil fattade misstankar mot kvinnan tidigt och lät installera avlyssningsutrustning i hennes bil.

Utredningen visar att kvinnan hade planerat att döda pojken. Hon hade även grävt en grav nära byn Rodalquilar innan hon kidnappade och dödade pojken. Guardia Civils enhet UCO (Unidad Central Operativa) som utreder pojkens död säger till tidningen att det rör sig om ett planerat mord.

När kvinnan bestämde sig för att flytta den döde kroppen från en plats till en annan då hon anade oro för att någon hade kommit på henne kunde Guardia Civil höra hur hon pratade med sig själv. På inspelningar hörs hur hon med svordomar och hårda ord förolämpar den döda pojken.

”Det handlar om ren ondska, grymhet, brist på känslor och medmänsklighet” säger en domare vid den domstol där fallet ligger.

Ana Julia Quezada har blivit förflyttad till en isoleringscell vid anstalten El Acebuche nära Almeria. Hon tillbringar 20 timmar i sin cell som är utrustad med en tv. Hon har möjlighet att vistas på en utegård från klockan 13.30 till 16.30.

 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255