Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-03-09

Trafikpolisen i Spanien får nya effektiva verktyg

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-03-09

Det handlar om en nyutvecklad miniradar som mäter hastigheten i båda körriktningarna, dessutom är den så liten att den i praktiken inte går att upptäcka.

Apparaten som marknadsförs under namnet "Veloláser "har med lyckat resultat provats på några vägar bland annat i Badajoz. Guardia Civil Tráfico har nu köpt in 60 exemplar från företaget Saima Seguridad och de kommer att distribueras ut över hela landet, avsikten är att de skall användas för att kontrollera konventionella vägar (det sekundära vägnätet).

Den nya apparaten har kapacitet att kontrollera hastigheter upp till 250 kilometer i timmen på ett avstånd på mellan 15 och 50 meter, dessutom i båda trafikriktningarna. Detta är en funktion som gör den idealisk att använda på framförallt de mindre sekundära vägarna.

Polis med radardisplayApparaten är liten och behöver inget särskilt stativ, det går till exempel att bara sätta fast den i ett skyddsräcke. Den går också att montera på en motorcykel eller en moped. Uppsättningen av radarn tar bara en minut och den har Wifi samt 3G och 4G anslutning som tillåter operatören att ta emot bilderna på vilken skärm eller enhet som helst, vare sig det är en tablett, mobiltelefon eller en laptop. Den kan överföra data för hastighetsöverträdelserna till en eller flera enhet gör att poliserna kan ta emot realtidsbilder utan att behöva vara bredvid enheten. Alla bilder som radarn tar lagras på ett SD-minneskort.

Batteriet i enheten har fem timmars driftstid och den har ett magnetfäste som gör att den lätt går att fästa på ett vägräcke eller på ett fordon. Dessutom är den försedd med infraröd nattbelysning, så den fungerar lika bra på natten.

En Veloláser kostar 14.000 €, ett belopp som beräknas vara intjänat efter bara 300 bötesförelägganden, en mycket lönsam apparat - men avsikten är givetvis i första hand att få ner trafikolyckorna – då blir den dubbelt lönsam.
Radar 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255