Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-02-26

Försäsongstesterna för F1 startar idag i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-02-26

Som vanligt så inleds försäsongstesterna för Formel 1 i Spanien, under åtta dagar så håller de till i den Katalanska metropolen Barcelona. Flera stall kommer därefter att förlänga testperioden i Barcelona fram till den 9 mars.

De flesta stall presenterade sina bilar under förra veckan, men det skall till många tester innan alla bitar är riktigt injusterade före den första tävlingen den 25 mars i Australien.

Mercedes har varit de senaste årens dominant men i år finns det förutsättningar för förändringar. Både Ferrari och Red Bull har gjort stora förändringar i sin materiel och de förväntas ha stora möjligheter att ta över tronen. De flesta stallen har framförallt ansträngt sig med att förbättra aerodynamiken, detta gäller framförallt Ferrari och Williams. Mercedes problem under förra säsongen var att bilen var svårhanterlig för förarna, det lär visa sig i Barcelona om den är enklare att hantera i år.

En "dark horse" i sammanhanget är Alfa Romeo Sauber, de har en helt ny bil med ett innovativt koncept. De använder årets motor från Ferrari och har en helt ny växellåda. De har också flyttat både fram och bakaxlar för att förbättra aerodynamiken. Marcus Ericsson gör sin fjärde säsong för Sauber men har fått en ny teamkollega, debutanten Charles Leclerc.

Om vi tittar på det ur Spansk synvinkel så återfinns Fernando Alonso även i år hos McLaren. Men i år slipper han den värdelösa Hondamotor som McLarenbilarna har haft de tre senaste åren. I årets bil återfinns en motor från Renault och förhoppningsvis är den ett betydligt bättre alternativ. De har även gjort andra förbättringar på bilen, bland annat på bakaxeln och de har även lyckats minska färgens vikt med hälften tack vare en ny lackeringsteknik.
McLaren 2018
Bildtexter: Översta bilden visar Kimi Räikkönen i årets Ferrari, nästa bild visar årets McLaren (färgen heter Papaya Spark och användes första gången 1968). Båda bilderna är officiella bilder från respektive team. 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255