Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-01-09

Tornado förstörde 200 ha växthus

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-01-09

En tornado förstörde ett stort antal växthus i El Eljido mellan Almeria och Motril i lördags. Den första uppskattningen tyder på att en areal på 200 hektar har skadats så mycket att de måste rivas.

På grund av firandet av trettonhelgen så var det ingen personal i växthusen så ingen människa uppges ha kommit till skada, men för odlarna är det en katastrof. Den genomsnittliga storleken på ett växthusföretag är 2 hektar och de flesta företagen är familjeägda. Några få av företagen är försäkrade men det stora flertalet är det inte.

Det är inte första gången som växthusen har drabbats av elakt väder. För tre år sedan förstördes cirka 60 hektar av hagel, vissa företag har nu blivit drabbade för andra gången på bara tre år.

El Ejido är mest känd för odling av paprika, men där odlas även äggplanta och gurka. I detta fallet är det paprikaodlingar som har drabbats hårdast berättar en anställd på ett spanskt kooperativ. "Vi har aldrig sett någonting sånt här tidigare. Ibland förekommer tornados i bergen - men de ligger långt ifrån växthusen. En tornado i detta området har vi aldrig haft förut".

Rodrigo Sánchez och Francisco Góngora, jordbruksministern för Andalusien och borgmästaren i El Ejido besökte regionen igår.
PlasthavetBildtexter: Översta bilden visar hur det ser ut efter tornadon dragit fram, foto: Kooperativet Murgi Verde. Den stora bilden visar El Ejido med omgivning. Närmare 30 000 hektar i området är täckta av växthus efter växthus som radar upp sig och bildar ett landskap av plast som till och med har fotograferats av NASA från rymden. Då dessa glänsande plasttak i stort sett är det enda som syns från luften har hela bukten Campo de Dalias fått smeknamnet El mar de plástico – plasthavet. Foto: NASA.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255