Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-09-05

Fuengirola stärker säkerheten - inför nya åtgärder mot terrorism

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-09-05

På strandpromenaden i Fuengirola tar tusentals turister från olika länder sin dagliga powerwalk. Under gårdagen hölls ett möte mellan regeringens representant i provinsen Málaga, Miguel Briones, borgmästaren Ana Mula och de högsta cheferna vid nationalpolisen, Guardia Civil, lokalpolisen, trafikmyndigheterna och räddningstjänsten (bilden). Nya direktiv införs för att motverka terrorbrott på offentliga platser.

Vid mötet påminde Briones om de senaste terroristattentaten som skakat Europa och drabbat turisttäta platser. Det gör att Spanien och Europa analyserar läget för att stärka säkerheten och inför nya åtgärder.

”Vi måste intensifiera informationsarbetet och förstärka beredskapsplaner och samordningen mellan de olika funktionerna i samhället” säger Miguel Briones som också betonar vikten av kommunikation med invånarna.

Många av gripandena i Spanien av radikala islamister har kunnat göras tack vare kampanjen riktad till allmänheten där man anonymt kan anmäla misstänkta personer via webbplatsen stop-radicalismos.es, appen Alertcops eller via gratisnumret 900 822 066.

Briones talar om offentliga platser med trafik och stora folkmassor. Här måste hinder installeras för att trygga säkerheten för allmänheten.

Det som betonas i första hand är att polisen ska vara synlig ute på gator och torg. Det är något som många Spaniensvenskar ofta observerar att polisen är mer synlig i gatubilden än i exempelvis Sverige.

Och den bilden kommer i framtiden att förstärkas ytterligare med fler patrullerande poliser enligt Miguel Briones. Redan för två år sedan sjösattes ett program med fler förebyggande kontroller och polispatruller på gator, inte minst på offentliga platser, platser med fritidsaktiviteter, sport samt platser med viktig infrastruktur som järnväg, hamnar, motorvägar och flygplatser.

Borgmästaren Ana Mula säger att kommunen regelbundet håller möten med polis och säkerhetsstyrkor. ”Målet är att vi vill förmedla ett lugnande budskap till befolkningen” säger Mula till nyhetsbyrån Europa Press.

Dessa möten följer de instruktionerna som spanska Inrikesdepartementet står bakom och som ligger till grund för den antiterroristpakt som de flesta politiska partier skrivit under på.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
casinofox.se
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255