Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-08-23

Två häktade för terrorbrotten – tre nya gripanden i Marocko

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-08-23

Domare Fernando Andreu vid nationaldomstolen beslutade under gårdagen att häkta två av de fyra misstänkta terroristerna efter attentaten i Barcelona och Cambrils (Tarragona). Samtidigt gjordes nya gripanden i Marocko.

De som häktas är Mohamed Houli, 26, som är den som skadades vid explosionen i hus F 9 i bostadsområdet Montecarlo i Alcanar Platja (Tarragona). Han beskrivs av spansk polis som ett nyckelvittne. Han erkände under tisdagen att terrorgruppen planerade stora attentat.

Den andra personen som häktas är Driss Oukabir, 27. Han var först misstänkt för att ha kört den vita skåpbilen in i folkmassan på Las Ramblas. Vissa tidningar har uppgett att Oukabir blev frisläppt efter att anmält att legitimationen blivit stulen, vilket inte stämmer. Domaren beslutade att häkta honom under tisdagen.

De som släpptes är Mohammed Aalla, ägare till en Audi A3, som terrorgruppen använde vid attentatet i Cambrils. Även Salh el Karib, ägare till en telefonbutik släpptes under gårdagen.

Spanska medier hänvisar till poliskällor som uppger att minst tre personer har gripits i Marocko misstänkta för att ha kopplingar till attentaten. Det gäller Hicham Ennadih, som arbetade med att köra ut gasbehållare i Ripoll. Mannen greps i Casablanca.

I huset i Alcanar Platja som exploderade då terrorgruppen höll på att framställa bomber har polisen kommit över 120 gasbehållare och bombbälten. Polisen misstänker att Ennadih har hjälp terrorgruppen med att få fram stora mängder gasbehållare. Gruppen hade även kommit över 500 liter aceton.

I Nador greps en marockan efter vissa kommentarer på sociala nätverk som polisen intresserar sig för. I Oujda greps ytterligare en person som ska vara kusin till Moussa Oukabir, en av terroristerna som sköts till döds av polis i samband med attentatet i Cambrils.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255