Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-08-18

Spanska utflyktsmål, del 13

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-08-18

Del tretton av spanska utflyktsmål bjuder på en lite udda badort med en fantastisk strand, dessutom finns det mycket intressant i närområdet.
Badorten hette under många år Barbate de Franco, men namnet ändrades till Barbate 1998 efter en lag som det året antogs av regionalregeringen Junta de Andalucia. Anledningen till namnet Barbate de Franco var att general Francisco Franco brukade spendera sin lediga tid här.
Barbate ligger på Costa de la Luz i Cádizprovinsen och här badar man i Atlantens rena och lite kyligare vatten. Det är ursprungligen ett gammalt fiskeläge som daterar sig ända till romartiden, på den tiden var insaltning av fisk den viktigaste näringen i staden. Det fiskas fortfarande i Barbate och restaurangerna har alltid färsk fisk och skaldjur på menyn.

Av Jonny Erixon

Gamla stanSjälva staden är inte speciellt stor, hela kommunen har lite drygt 20.000 invånare och i kommunen ingår ett flertal mindre byar, mest känd av dessa är Zahara de los Atunes. Det är en pittoresk liten by med 1.200 invånare, den är känd för sin fantastiska strand, sin vackra kyrka, en utomhusbiograf samt inte minst sin årliga spektakulära slakt av inringad tonfisk. Zahara de los Atunes ligger strax öster om Barbate. Tittar man i stället på vad som finns västerut så ligger det en liten trevlig badort bara några kilometer bort, den heter Los Caños de Meca. Ännu någon kilometer västerut ligger det kända historiska landmärket Cap Trafalgar, med sanddyner och en 34 meter hög fyr. Mellan Barbate och Los Caños de Meca är det pinjeskog, en naturpark med ett stort antal vandringsleder.

StrandenMen om vi nu håller oss till själva Barbate så finns det en gammal del med små smala gränder, den nyare delen har också relativt smala gator men de riktigt höga husen lyser med sin frånvaro. Det är onekligen den gamla stadsdelen som är charmigast, men så är det nog i de flesta städer. Barbate är en populär badort bland spanjorer, men utlänningar har ännu inte hittat hit. Vi tillbringade några timmar i staden och hörde inte något annat tungomål än spanska, vi såg heller inte någon utlandsregistrerad bil – och detta var under den absoluta högsäsongen i augusti.

StrandenStadens största tillgång är en spektakulärt bred och mycket vacker strand med finkornig gyllengul sand. Stranden är så rymlig att det aldrig ens under värsta högsäsongen blir trångt. Innanför stranden finns en bred strandpromenad och där ligger det barer och restauranger på rad. Priserna ligger behagligt lågt, vi har faktiskt inte varit på någon turistort i Spanien där priserna har varit lägre. Den mest populära baren vid vårt besök var en bar med svarta piratflaggor utanför, där var det fullt – men det var gott om plats på alla andra etablissemang.

För den som vill övernatta finns det i själva Barbate 6 hotell, 4 hostal, 1 pensionat samt 5 lägenhetskomplex. Någon camping finns inte, det finns det däremot i närliggande Los Caños de Meca (4 st) samt i Zahara de los Atunes (1 st). Mer information finns på kommunens hemsida: www.barbate.es
NaturparkTrafalgar
Bildtexter: De två översta bilderna visar gamla stan, de därpå två följande visar stranden i Barbate. Därefter kommer vägen genom naturparken till Los Caños de Meca och Cap Trafalgar. På den nedersta bilden skymtar Trafalgar fyr till höger. Samtliga bilder är från den 8 augusti 2017 och alla utom den översta går att klicka på (stor bild öppnar i nytt fönster), foto Anja och Jonny Erixon.

Om du har missat de tidigare artiklarna i denna serie så finns de här:

Spanska utflyktsmål, del 1.
Spanska utflyktsmål, del 2.
Spanska utflyktsmål, del 3.
Spanska utflyktsmål, del 4.
Spanska utflyktsmål, del 5.
Spanska utflyktsmål, del 6.
Spanska utflyktsmål, del 7.
Spanska utflyktsmål, del 8.
Spanska utflyktsmål, del 9.
Spanska utflyktsmål, del 10.
Spanska utflyktsmål, del 11.
Spanska utflyktsmål, del 12.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255