Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-08-18

Huvudmisstänkt söks ännu – tre gripna hittills

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-08-18

Den huvudmisstänkte Moussa Oukabir Soprano, 18, som är resident i Barcelona och bror till den igår gripne Driss Oukabir Soprano söks ännu av spansk polis. Hittills har tre misstänkta gärningsmän gripits.

Det var igår eftermiddag vid 17-tiden som en vit skåpbil kom körande i 80 km/h på Las Ramblas i Barcelona. Enligt ögonvittnen kördes skåpbilen av en man som uppges vara 170 cm lång och vid tidpunkten bar en vit skjorta med blå ränder. Det är den mannen som polisen i skrivande stund söker och som uppges vara Moussa Oukabir Soprano.

De tre som gripits misstänker polisen har kopplingar till händelsen. Driss Oukabir Soprano som greps vid en poliskontroll, uppges vara den som hade hyrt skåpbilen. Han har dock uppgett vid polisförhör att brodern hade stulit legitimationen, och att det är den yngre av de två som har hyrt den vita skåpbilen som användes vid attentatet.

Dagstidningen La Vanguardia skriver att uppgifterna kring Driss Oukabir Soprano går isär. Dels finns det uppgifter om att han själv sökte upp polisen Mossos d’Esquadra i Ripoll för att anmäla stölden av legitimationen. Å andra sidan uppger polisen att mannen greps av en patrull och ska ha erkänt. Polisen har frågat Driss Oukabir Soprano varför han inte anmält stölden tidigare.

Ytterligare en man har gripits och kommer ursprungligen från den spanska enklaven Melilla. Han greps i Alcanar och ska ha kopplingar till båda attentatet, i Barcelona och nattens händelse i Cambrils. Den tredje personen greps i Ripoll (Gerona).

Polisen i Katalonien undersöker också om någon av de fem som dödades vid nattens attentat i Cambrils kan ha kört den vita skåpbilen i Barcelona.

Polisen tror också att de senaste två attentaten har kopplingar till en explosion i ett bostadshus i Alcanar (Tarragona) i onsdags. Här dog en person och flera skadades.

Enligt polischefen Josep Lluís Trapero vid den katalanska poliskåren Mossos d'Esquadra ska hyresgästen i huset ha framställt sprängmedel med gas. Den person från Melilla som nu har gripits har direkt koppling till husexplosionen i Alcanar.

Vid attentatet i Barcelona dödades 13 personer och hundratalet skadades. Bland de döda finns en belgare och tre tyskar och bland de skadade finns flera utlänningar. Enligt uppgifter vid UD:s presstjänst har inga svenskar kommit till skada.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255