Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-05-19

Två banditligor sprängda

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-05-19

Guardia Civil har efter ett intensivt spaningsarbete gripit 16 personer tillhörande två kriminella gäng som har gjort sig skyldiga till ett stort antal bostadsinbrott. Inbrotten har främst skett i provinserna: Málaga, Granada, Jaén, Murcia och Burgos och de kan i dagsläget bindas till 67 inbrott/rån.

Det har bedrivits två separata spaningar mot dessa gäng, den ena av dem med kodnamnet "Lake" bedrevs av Guardia Civil i Málaga i samarbete med Guardia Civil i Vélez Málaga. Dessa startade spaningarna efter att det hade rapporterats om nio bostadsinbrott i området runt Viñuela. De flesta inbrotten begicks när det var folk i huset och de tvekade inte att använda våld för att uppnå sina mål. Men polisen lyckades med hjälp att ett fingeravtryck hitta en ledtråd som gav resultat. Banditgänget hade sitt säte i byn Roquetas de Mar, därifrån reste de runt i falskskyltade stulna bilar till andra kommuner för att begå sina brott. Det var en mycket aktiv grupp som orsakade stor social oro bland befolkningen, de tillskrivs 40 inbrott. Nu har domstolen i Vélez beslutat om häktning av sju personer samt två som anses vara ledare för nätverket, samtliga är spanska och marockanska medborgare.

Den andra operationen som har gått under namnet "Noper" har bedrivits av Guardia Civil i Coín startade efter en våg av inbrott i Alhaurin el Grande. Dessa slog till på morgonen när folk hade gått till jobbet, de bröt då upp dörrarna och tog det som var av värde. Detta gänget tillskrivs 20 inbrott och de anses dessutom vara skyldiga till skadegörelse, stölder av motorfordon mm. Sex medlemmar av gruppen, samtliga rumäner, har gripits. Dessutom har ägaren till ett urmakeri i Torremolinos gripits för häleri då det mesta av stöldgodset omsattes där.

De flesta av de gripna har häktats.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255