Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

April 2022

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Rött regn eller vit snö?

VÄDERFENOMEN SOM SKAPAR KÄNSLOR är något jag funderat över den senaste veckan. Vad tycker jag om dem? Tja, hur fascinerande de än kan vara, stundtals även väldigt vackra, så är kontentan; jag tycker inte om dem!


Ni är mer än varmt välkomna att kontakta mig evalotta@svenskamagasinet.nu

Profilen: EvaLotta Pettersson: Målet är att bli första valet - en rolig och utmanande uppgift

Med stor stolthet vill jag presentera mig för er läsare som ny ägare till Svenska Magasinet, Spañien Magasinet och Costa del Golf. Det känns fantastiskt roligt och utmanande och en uppgift jag varmt ska ta mig an.


Svenska Magasinet i Spanien

Vinturism växer så det knakar

Vinturism eller enoturismo på spanska, växer så att det knakar. Om karaktärerna Berra och Robban i Sällskapsresan letade efter Pepes Bodega så handlar det nu inte bara om sol-, bad-, golf- och billig sprit turism. Betrakta, dofta och smaka drar miljontals vinturister till spanska vindistrikt.


Svenska Magasinet i Spanien

Ett hem i solen

Från kriget mot covid-19-pandemin till kriget i Ukraina. Trots det oroliga världsläget så finns det i skrivande stund inget som tyder på att priserna på hus och lägenheter inte fortsätter att stiga.


Svenska Magasinet i Spanien

Capital Española de la Gastronomía 2022 - Årets matstad: Sanlúcar de Barrameda

Vindarna och havet. Vitlöksfrästa räkor och ett glas Manzanilla. Välkommen till årets gastronomiska stad i Spanien. Sanlúcar de Barrameda ligger bara tre timmars körtid från Costa del Sol och Málaga.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – propagandakriget pågår

Fred på jorden. Harmoni och enhet mellan människor. En dröm – men verkligheten är något annat på en planet som plågas av desinformation och propagandakrig på bred front.


Peter Gustafsson PG Golf & Sports Academy

PG Golfskola: Träna med Trackman

På PGs helt unika anläggning har du möjlighet att träna med Trackman. Vid utslagsmattan på drivingrangen finns en dataskärm kopplad till just din matta. Du registrerar dig på plats med appen och kan sen välja mellan tre olika lägen, Practice Games eller Courses.


Svenska Magasinet i Spanien

Torrequebrada golf - golf i spektakulär miljö

I hjärtat av Costa del Sol, endast 20 minuter från Malagas flygplats, ligger Golf Torrequebrada. Banan som grundades 1976 och designades av José Gancedo, är en av kustens äldsta och även känd som ”Picasso of Golf”.


Svenska Magasinet i Spanien

Skatt & Juridik: Bokföring och beskattning av spanska bolag

En sak som du behöver ha klart för dig om du avser bedriva verksamhet genom bolag i Spanien är de skyldigheter detta medför skatte- och bokföringsmässigt under året. Jag kommer här inte gå in på detaljerna, eftersom kraven skiljer sig något åt mellan vilken typ av bolag och verksamhet du bedriver. Generellt kan sägas att spanska bolag är skyldiga att föra redovisning över alla händelser i bolaget enligt Código de Comercio (ung. Handelsbalken) och Plan General Contable (Kontoplan)


Svenska Magasinet i Spanien

Bihagens bikupa: Ofta EKO ibland REKO sällan PK - yoghurtkillar och apelsinhalvor

Hur gör man för att glömma någon och gå vidare? Min spanska pojkvän var så omtänksam, kärleksfull och snäll. Ja men lyssna: Han kallade mig sin lilla tjockis, fulis och knäppis! (Gordi, fea, loquita!) Och det är ju riktigt bra betyg. Jo, om en spanjor kallar dig det, då kan du skatta dig lycklig. Då har han verkligen fallit för dig. Vilken tur jag haft som fått bli kallad så kärleksfulla saker!


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: En analys av La Cala före och efter pandemin

Denna månaden tänkte jag gå tillbaka till en artikel jag skrev för SvM i april 2018. Det var en analys av La Cala de Mijas som område, vad som hänt perioden 2015-2018 och vad jag trodde skulle hända. Så vad har hänt på dessa 4 år?


Svenska Magasinet i Spanien

Från min horisont: Ta och behåll initiativet

Servitrisen har precis frågat oss om vi önskar någon dessert till kaffet. Vi båda kikar på varandra och inser att vi vill men avböjer denna gång. Tanken på att sommaren närmar sig och att det växer lite vass här i Spanien gör valet enkelt.


Svenska Magasinet i Spanien

Berit kåserar: Sommarlov

”Mitt sommarlov, vad jätteskönt mitt sommarlov skall bli, då är man ledig hela långa dan…..och vet att ingenting är som sommaren” sjöng Anita Hegerland för femtio år sedan.


Totalt 32 deltagare och gruppfotot togs på tjur– och hästuppfödningsfarmen Reserva Tauro i Ronda. I mitten på bilden syns matadoren Rafael Tejada.

Andalusien: Kultur, vin och vilda tjurar

För tredje gången sedan oktober arrangerade Svenska Magasinet under ledning av den auktoriserade guiden Siv Ling en tredagarsresa i Andalusien med kultur, vin och vilda tjurar.


Britta Norberg och Lars Norberg som diskuterar med Börje Bengtsson

Rotary Intercitymöte

Svenska Magasinets Ola Josefsson höll föredrag vid Rotary Intercitymöte på Magna café i Marbella.


Kjell Cederlund hade plockat ut fem trevliga viner från Priorat

Viner från Priorat

Kjell Cederlund, medlem vid AHN i Torremolinos, har studerat vinkunskap, 30 poäng, vid Göteborgs universitet. Han gav en mycket uppskattad föreläsning om viner från Consell Regulador DOQ Priorat.


Svenska Magasinet i Spanien

KÖPA HUS UTOMLANDS - Stort intresse för spanska bostäder

EFTER EN VÄLBESÖKT bostadsmässa i Göteborg i början av mars, tog ”Köpa hus utomlands" i Stockholm emot över 5.000 besökare tre veckor senare. Den stora frågan för många är just nu, var i Spanien ska man köpa? Höstens mässor blir i september, 17-18 i Malmö och oktober, 1-2 i Göteborg och 15-16 i Stockholm.


Svenska Magasinet i Spanien

The Campana Pet Shop...

...är en butik för ditt husdjur, specialister på naturliga produkter som inte kostar alltför mycket.


Svenska Magasinet i Spanien

Anantara Villa Padierna Palace Resort en värld av gastronomi

Här erbjuds en värld av gastronomi och en rad fantastiska mötesplatser i olika restauranger. Medelhavsgastronomi, enastående lokala skaldjur och säsongsbetonade råvaror. Välj din idealiska miljö.


(Foto: Freepik)

Djurspalten: Magtarmproblem hos katt

Magtarmproblem hos katt är vanligt. Orsakerna kan vara många och det är viktigt att kontakta veterinär om problemen är stora eller återkommer ofta. Om katten är akut sjuk eller har blod i kräkningarna eller avföringen är det mer bråttom.


Svenska Magasinet i Spanien

Vi gör det enkelt att flytta

Att flytta är ofta ett stort steg och kanske en början till ett nytt liv, särskilt när det gäller en flytt utomlands. Det kan vara en jobbig tid och inte alltid roligt, men hos Motala Sjöstads Europaflytt, tar vi oss an alla jobb med ett leende på läpparna och massor av positiv energi. Vi hjälper dig att flytta till Portugal och Spanien – från dörr till dörr!


Svenska Magasinet i Spanien

Har du hört talas om individ anpassad försäljning?

Det hade inte jag heller förens jag för drygt 4 år sedan började fila på manuset till det som idag är boken Leverera mera-min personliga säljguide.


Svenska Magasinet i Spanien

Gourmet y Vinos, Vinoteca Barolo i Calahonda

I Calahonda ligger denna lilla pärla, en liten oas för oss vinälskare. Cassie som driver Gourmet y Vinos har mer än 300 sorters vin på sina hyllor, hon brinner mest för de lokala vinerna och har en personlig kontakt med många vingårdar och har gjort många besök för att handplocka sitt sortiment.


Svenska Magasinet i Spanien

Everest Fusion Nepal möter resten av världen

Det är helt klart en lång resa som ägaren Gobinda har gjort från Nepal till Estepona på Costa del Sol där han öppnade sin restaurang för 3 år sedan. Från början en Michelin-tränad kock som bl a jobbat på golfklubb i Sverige och restauranger i England, Gobinda planerar nu att öppna sin andra restaurang i gamla stan i Estepona. 


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255