Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Juli 2021

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Det sa bara pang i bygget!

HÄR PÅ VÅR TOMT FINNS EN CASITA (Casa = hus. Casita = litet hus) som officiellt har ett certifikat för att hyras ut till turister. Hittills har den bara använts för familj och goda vänner från världens olika hörn. Men i somras fick vi en snilleblixt – även om tankarna funnits sedan tidigare – att ansluta oss till en AIRBNB sajt. Vi vill inte ha uthyrning som innebär traditionell B&B-verksamhet med frukost, eller möjlighet för övernattande gäster att kunna beställa lunch och middag. Det ska var enkelt och gästerna sköter sig själva.


Svenska Magasinet i Spanien

Sommarens färgstarka äventyr - Carmona

Två timmar från Málaga ligger Carmona byggd på höga kullar med utsikt över den bördiga Sevillaslätten. Du befinner dig i solros– och lavendelbältet och staden är ett perfekt utflyktsmål sommartid för att uppleva den andalusiska landsbygden.


Gångvägar i trä skyddar sanddyner och ökar tillgängligheten för besökare

Vi blickar in i sanddynernas fascinerande värld

Sanddyner och fina stränder. Dessutom långgrunt och extra varmt badvatten. Sandformationer som skapas av vindar och är betydelsefulla i ekosystemet för flora och fauna. Häng med på en tur och se vad vi hittar.


Svenska Magasinet i Spanien

Promenader i Málaga: Gibralfaro och engelska kyrkogården

Spaniens äldsta protestantiska kyrkogård, Cementerio Inglés i Málaga, binds samman med fästningen Gibralfaro via en 330 meter lång promenadväg.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu - riskbedömning

Det är farligt att leva. Livet består av risker i form av olyckor, sjukdomar, brottslighet och katastrofer. Och pandemin matar oss med negativa nyheter som påverkar oss. Mer än halva befolkningen har haft ångest och depression det senaste halvåret.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Visning av bostäder i coronatider – vilka åtgärder har vi fått vidta?

Under de senaste året, efter det att våra mäklarkontor kunde öppna efter ”lock-down” här i Málagaprovinsen så har vi naturligtvis varit tvungna att ändra på våra rutiner då det gäller både kundbesök på våra kontor och bostadsvisningar.


Svenska Magasinet i Spanien

Användbara spanska ord

Dessa spanska ord kommer omedelbart göra att du förstår den lokala kulturen lite bättre. Det spelar ingen roll om du reser till Spanien eller nyligen har flyttat hit, dessa ord på spanska kan absolut komma till användning eller vara bra att förstå.


Svenska Magasinet i Spanien

Golfupplevelse – med utmaningar!

Svenska Magasinet spelade Atalaya Old en solig och vindstilla lördag i maj, vi hade en fantastisk dag och golfupplevelse. Bemötandet på banan kändes direkt välkomnande och trevligt, området utstrålar en familjär och anrik golfbana.


Svenska Magasinet i Spanien

Leva och bo i Spanien: Hur kommer man bra överens med en spanjor?

Vad är då nyckeln till att komma på god fot med spanjorerna? En grundregel är att inte följa deras exempel att ofta hetsa upp sig. De vet hur man gör, men det vet inte vi. När vi hetsar upp oss ”då jävlar” är vi förbannade. När spanjoren hetsar upp sig så visar han bara att han är engagerad i samtalet och har en åsikt som han måste föra fram. Att han sedan gör det med hög, ibland skrikig röst, vilt viftande med armarna, är helt normalt. Och när han sedan för att riktigt göra sin uppfattning klar slår handflatan i bardisken så att glasen hoppar, ja, då har diskussionen kommit upp på hans nivå.


Svenska Magasinet i Spanien

Bihagens bikupa Ofta EKO ibland REKO sällan PK

Jenny svärmar kring... Lusten som pockar på i sommarhettan


Peter Gustafsson Atalaya Golfclub

PG Golfskola: Förbättra enkelt din puttning

Efter många års golfspelande har jag kommit underfund med att för att förbättra sin golf är det viktigaste att skapa rutiner som man följer och målmedvetet Peter Gustafsson träna på sin golf.


Svenska Magasinet i Spanien

Bo kåserar: Julia på balkongen

Jag ser henne varje morgon, på väg till bageriet. Där väntar vaniljbullarna, som inte går att undvara. Hon sitter på sin balkong, som vetter mot floden, som är ovanligt strid det här året. Folk säger att det har med rörelser i jordskorpan att göra. Floden har slutat med sina långa, stilla andetag, gråter nu större tårar.


Svenska Magasinet i Spanien

Marknader Costa del Sol - Costa Tropical

Marknaderna håller normalt öppet mellan klockan 10 till 14.30.


Svenska Magasinet i Spanien

Solgården gör din trädgård grön

På SolGarden arbetar vi så att ditt trädgårdsprojekt blir som du har drömt om. Vårt team är specialister på installation av konstgräs med mer än 10 år på Costa del Sol. Vår tekniska chef Luíz och försäljningschefen Angelo kommer att ge dig goda råd och allt nödvändigt stöd för installationen före, under och efter det utförda arbetet.


Jimmy Heino, Vd, myBankFriend

MyBankFriend hjälper svenskar med bolån

Att köpa fastighet utomlands är inte alltid lätt - oavsett om köparen behöver finansiering eller ej. Oavsett underliggande lånebehov är det dock ofta mer fördelaktigt att låna - framförallt ur skattetekniska skäl. Innan en köpare genomför ett köp är det alltid bäst att se över möjligheterna och fördelarna med bankfinansiering och jämföra erbjudanden och kostnader.


Kontorschefen Kienaam Han till vänster, Semesterbostadens koncernchef Joel Hansson i mitten och Manilvas borgmästare Mario Jiménez Rodríguez till höger.

Semesterbostaden öppnar nytt kontor

2 JULI INVIGDE Semesterbostaden sitt nya kontor i La Duquesa på västra Costa del Sol. En av besökarna var Manilvas borgmästare Mario Jiménez Rodríguez som välkomnade det nya kontoret.


Svenska Magasinet i Spanien

Årets upplaga av Retro Málaga Motor Show

RETRO MÁLAGA MOTOR SHOW är alltid värt ett besök och den 13 juni var det dags för årets upplaga. Med mer distans mellan utställarna (corona anpassat) och färre deltagare, fanns ändå mycket att beundra.


Svenska Magasinet i Spanien

Urban intressant matmecka

San Pedro de Alcantara har blivit lite av ett matmecka med massor av intressanta ställen att prova


Svenska Magasinet i Spanien

Motion och vin en bra kombination

En balanserad vinkonsumtion i kombination med regelbunden träning är positivt för hälsan visar en studie som går under namnet "In Vino Veritas" (Sanning i vin) och som kardiologen Miloš Táborský, vid Palacký Universitetssjukhus fått fram. Undersökningen visar också att torra viner har lägre innehåll av kolhydrat.


Svenska Magasinet i Spanien

Kanarieöarna, en fristad för dykning och för hundratals unika marina arter

Den 8 juni firar Kanarieöarna och UNESCO Världshavets dag. På öarna är man väl medveten om havets stora roll för både människor, djur och klimat. Tidigare i år utsågs Teneriffas västkust till världsarv för bevarandet av valar och det finns tre marina naturreservat omkring ögruppen. Kanarieöarnas etiska förhållningssätt till havsmiljön lockar inte bara unika djurarter, utan även dykare som vill ha en unik upplevelse.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255