Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Juni 2021

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Som att bli född på nytt – Tack Pfizer!

REDAN I MITTEN AV APRIL anmälde vi till vårdcentralen, där vi bor, intresse för att bli kallade till vaccinering. Det hade nu blivit dags för vår åldersgrupp. Blanketter fylldes i, med vidimering från vår advokat, och lämnades in. Varför en advokats namnunderskrift ens skulle behövas, för att ansöka om att bli vaccinerad, är för mig fortfarande en gåta. Ett par dagar senare ringde telefonen, tid för sambons första injektion. So far, so good – här började det hända saker. Men sedan blev det tyst och veckorna började ticka på, dock ingen kallelse för min del.


Svenska Magasinet i Spanien

Sommarens bästa viner

Under åren har det blivit ett antal tips på utmärkta viner och producenter i Spaniens södra region Andalusien. Här kommer en sammanfattning med de bästa tipsen vilket har varit önskemål från flera läsare. Varsågoda, här kommer mina heta sommartips.


Johan Ekstedt visar hopp på sin justerbara vindsurfingbräda, en nyhet på den internationella surfingmarknaden.

Nyfiken på vindsurfing?

En kust med både sol och vind lämpar sig perfekt för vindsurfing. Detta har Johan Ekstedt tagit fasta på. Som ett led i en internationell lansering av sin patenterade justerbara vindsurfingbräda öppnas vindsurfingverksamhet i Atalaya Isdabe.


Två björnar kedjade vid ett torn i en rondell. Motivet är hämtat från stadsvapnet

Den aristokratiska pärlan Osuna

Vackra Osuna ligger inbäddat nedanför berget Sierra Sur i Sevilla provinsen. Staden är K-märkt som historisk och konstnärlig plats och hade sina gyllene år på 1500-talet och var tidigt ute med både universitet och sjukhus. Det var tack vare den fjärde hertigen Conde de Ureña som byggde upp Osuna, där dåtid och nutid fortsatt går hand i hand.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – Pang i bygget

Händelsen saknar motstycke i Spaniens moderna historia. När Marocko använde över 9.000 migranter för att sätta press på Spanien och EU. Något dygn senare var det kö för att återvända från Ceuta till Marocko när föräldrar uppmanade barnen att komma hem. Det var ingen vanlig dagsutflykt.


Över 50 badplatser på Costa del Sol och Costa Tropical har i sommar fått blå flagg. Detta är La Malagueta i Málaga

Stränder i toppskick

Med högsommarväder inleds strandlivet på allvar och jämfört med ifjol blir det färre begränsningar. Det är bara Marbella kommun som infört förbud mot att samlas på stranden från midnatt fram till klockan 6. Beslutet togs för att undvika strandfester nattetid efter att barer och restauranger har stängt.?


Peter Gustafsson

PG Golfskola: Behåll din sving i värmen

Ett väldigt vanligt problem vi golftränare ser här i Spanien är att spelare ofta börjar sjunka ihop i kroppshållningen under rundan i solen och värmen.


Svenska Magasinet i Spanien

Fråga om juridik: Fastighetsköp i Spanien

Att köpa fastighet eller lägenhet i Spanien skiljer sig i många delar från hur det går till i Sverige. I Spanien representeras oftast både köparen och säljaren av ett ombud som hjälper till att ta fram alla underlag och skriva avtal.


Svenska Magasinet i Spanien

Ska församlingen kräva skadestånd mot förra kyrkorådet?

Tidigare kyrkorådet vid Svenska kyrkans församling på Costa del Sol har blundat för allvarliga försummelser och har gjort sig skyldiga till brott mot församlingens stadgar i flera fall. Det menar advokat Göran Rise som granskat kyrkorådets förvaltning för 2019 sedan SKUTS utredning presenterades i februari 2021.


Svenska Magasinet i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien

Leva och bo i Spanien: Fler spanska vanor och ovanor

Om du bara kan tänka dig att leva som man gör i Sverige så är nog inte Spanien något för dig. Spanien har under de senaste 20 åren utvecklats till ett modernt land, som visserligen har många likheter med Sverige, men att tro att du ska hitta en svensk livsstil i Spanien är förhoppningsvis inte anledning till flytten. Här får du några exempel på olikheter mellan Sverige och Spanien.


Fysioterapeut Anna Sjöholm och en deltagare med stroke under ett träningspass på Hedla Intensive Rehab.

Hälsa: Så undviker du att få stroke

De flesta av oss känner någon som har haft en stroke. Det är inte så konstigt, med tanke på att det varje år insjuknar ungefär 25 000 svenskar och 120 000 spanjorer i stroke. Långt ifrån alla, men många av dessa personer skulle ha kunnat undvika att drabbas. Ålder gör oss mer mottagliga för att få stroke, men sjukdomen blir också allt vanligare bland yngre.


Svenska Magasinet i Spanien

Marcus kåserar: Tjäna pengar medan du sover

Världens rikaste investerare Warren Buffett sade en gång att du måste hitta ett sätt att tjäna pengar när du sover, för annars får du arbeta tills du dör.


Svenska Magasinet i Spanien

Ny svensk butik i Marbella

Norrland för oss är enkelhet, renhet och orörd natur. Den norrländska kärleken till naturen och dess goda smaker genomsyrar allt vi gör.


Svenska Magasinet i Spanien

Köp svenska sängar på Solkusten

Patio International under ledning av svensken Carl Freiholtz har etablerat sig som ett av de bästa varuhusen för utomhusmöbler på Costa del Sol med butiker i Nueva Andalucia och på Mijas Golfvägen. I sitt sortiment erbjuder han också sängar från Hilding Anders.


StartGroups nya kontor i Torrequebrada renoveras nu och planeras öppna den 15 september.

StartGroup tar pulsen på fastighetsmarknaden!

Den vanligaste frågan vi får är som vanligt hur priserna på bostadsmarknaden ser ut och vad vi tror ska hända, säger Christofer Fogelberg en av ägarna på StartGroup. Det senaste året har det ju som bekant varit mycket speciella förhållanden som gjort det svårare än någonsin att förstå vad som händer och varför. En sak är säker – vi har ett intressant år bakom oss!


Svenska Magasinet i Spanien

Siga las Vaca - Argentinare kan sitt kött

Ett stenkast från kyrkan i La Campana, Nueva Andalucia ligger denna argentinska kvarterskrog. Liten men naggande god vill vi påstå med grillmästare Claudio på plats i köket.


Svenska Magasinet i Spanien

Vad behövs för att fira svensk nationaldag?

JO, SVERIGE- OCH SPANIENÄLSKANDE vänner, en härlig terrass med utsikt i Nueva Andalucía, bubblor och droppar av olika kulörer, ett smörgåsbord med smakliga bidrag från deltagarna, skönsång som hyllar hemlandet och nån truddelutt som hyllar den ädla drycken, men framförallt ett härligt och glatt humör med mycket glimt.


Nykomlingen Isabella klappas, hon behöver kärlek.

Populärt öppet hus på Arch!

ARCH (det andalusiska räddningscentret för hästar) välkomnade många besökare, i alla åldrar, till deras speciella öppna söndag i slutet av maj. Vädret var perfekt för att njuta av den friska luften och träffa hästar, ponnyer och åsnor och lära sig mer om deras historia. ARCH-volontärer hade arbetat hårt för att ge sittplatser och skugga så att besökare kunde sitta och njuta av drycker och mat.


Svenska Magasinet i Spanien

Svenska magasinets välgörenhet rullar vidare!

SVENSKA MAGASINET ARBETAR STÄNDIGT med välgörenhet. Vi hjälper både djur och människor och denna månad även Museo Aeronautica vid Malaga flygplats som fick en välbehövlig donation.


Svenska Magasinet i Spanien

Nytt och fräscht hos Solbeach Fitness

Från den 1 maj finns Solbeach Fitness Centre i nya fräscha lokaler på avenida de Mijas 2 i Las Lagunas på gränsen mellan Fuengirola och Mijas. Ägarparet Diego och Karima hade tidigare gymmet i källaren till hotell Stella Maris sedan september 2011.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255