Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Maj 2021

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Norwegian planerar växa i Málaga

NORWEGIAN HAR VARIT EN FAVORIT bland flygbolagen jag genom åren i Spanien har använt mig av. Men det har väl knappast undgått någon hur extra tuff man har haft det under pandemin. Det är dock glädjande nyheter att man väljer att hålla fast vid Málaga som destination för oss nordbor och dessutom planerar att växa här. Den här nyheten publicerade vi på hemsidan i början av månaden:


Vårt lag skulle ha en bra chans att vinna Superettan i Sverige, säger Magnus Pehrsson, fotbollschef och vice president i Vélez CF.

Hållbar fotbollsatsning i Vélez har börjat vandringen uppåt

Snabba resultat och kortsiktigt. Det är mycket kännetecknande för elitverksamhet inom sportens värld. Magnus Pehrsson och Jesper Norberg vill göra något rakt motsatt och bygga en hållbar fotbollsklubb såväl sportsligt som ekonomiskt. Numera är Vélez C.F. en svenskägd klubb i ett av världens bästa fotbollsländer.


Sabor a Málaga hade en 250 kvadratmeter stor yta för att marknadsföra lokala produkter.

Ny framtid för turistsektorn

Positiva signaler och ett budskap om ett säkert resmål. Málaga och Costa del Sol ska bli ett av de snabbaste turistmålen som tar sig upp ur startgropen efter krisen. Solkusten är destinationen med mycket hög återhämtningspotential. Under tre dagar var Málaga centrum för innovation och teknik inom turistbranschen viktiga bitar i den nya postpandemitiden.


Anläggningen Almazara Núñez de Prado är vacker och stilfull

Caminos de Pasión: Baena och flytande guld

Baena är färger, smaker, dofter och flytande guld. Då menar vi olivolja. Och här betraktar vi lejoninnan av Baena en iberisk skulptur av kalksten från 600-talet före Kristus.


Dags för provning i Priego de Córdoba

Betrakta, dofta och smaka

Innan jag besökte Baena närvarade jag vid en provning av olivoljor i närbelägna Priego de Córdoba. Francisca García González som är generalsekreterare vid D.O. Protegida Priego de Córdoba guidade oss i olivoljans fascinerande historia. D.O. Protegida är kontrollorganet för ursprungsmärkta olivoljor från området.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – nya morötter från UEFA

Fotboll är en helig kassako. Många vill vara med och mjölka. Och UEFA mjölkar mest och det mesta försvinner i ett stort svart hål vilket är problemet för några av Europas mäktigaste klubbar. De vill ha mer av kakan vilket en egen privat liga skulle ge. Men Europa är ännu inte moget för en privat liga.


Svenska Magasinet i Spanien

Bihagens bikupa: Ofta EKO ibland REKO sällan PK

Jenny svärmar kring... Brunstiga honor och kompishanar


Svenska Magasinet i Spanien

Svenska Magasinet 30 år: Maj 1993

I oktober 1990 utkom Svenska Magasinet med sitt första nummer. Nu gör vi ett hopp fram till majnumret 1993. Spanienåret 1992 var över och 1993 kom baksmällan efter festen. Luften hade gått ur ballongen.


Fråga om juridik: Är det ett krav att ha ett spanskt testamente?

Jag och min man äger tillsammans ett radhus i Mijas. Vi bor inte här permanent utan bara delar av året och är skrivna i Sverige. Vi har ett svenskt gemensamt testamente där vi bestämt att vi ärver varandra och i nästa led våra två döttrar. Vi har inget spanskt testamente. Behövs det?


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Ny riktning i flera delar av Spanien!

Den 27 april fick vi goda nyheter från Junta de Andalucia! ITP skatten för bostadsköp sänktes med omedelbar verkan från en skala på 8-10% till 7% för alla bostadsköp oavsett pris. Jättegoda nyheter för alla som vill köpa på Costa del Sol! På ett köp på 1,5M € sparar köparen 34.000€ i skatt nu mot tidigare!


Behandling med trycksyrgas vid fibromyalgi

I den finska läkartidningen Duodecim fanns en artikel om en israelsk studie om trycksyrgasbehandlingens (TSB) effekt när det gäller fibromyalgi. Syrgasbehandlingen lindrade signifikant patienternas symptom.


Svenska Magasinet i Spanien

Berit kåserar: Ingenting är omöjligt, men nu leker livet

Tänk, det är redan ett år sedan jag lämnade Fuengirola efter nio veckors karantän. Jag trodde då, att jag skulle vara tillbaka som vanligt i september. Men hej, vad jag bedrog mej, som min pappa skulle sagt.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Vad är BARF?

BARF (förkortning för Biologically Appropriate Raw Food eller Bones And Raw Food) eller på svenska Biologiskt Anpassad Rå Föda handlar om att utfodra främst hundar och katter med rått kött, ätbara ben, inälvor och grönsaker.


Svenska Magasinet i Spanien

TODOMADERA vi kan dörrar och garderober

Din ytterdörr är inte bara ansiktet till din bostad utan också en säkerhetsdetalj för dig och din familj.


Svenska Magasinet i Spanien

Vi hjälper dig på Solkusten!

Svensk Hemservice är ett litet, personligt företag som vill underlätta vardagen för just dig på Costa del Sol. Med bred kompetens kan vi hjälpa till med allt från vardagssysslor, städning och matlagning till medicinsk hjälp som sårvård och medicinering.


Svenska Magasinet i Spanien

Aprilvernissage på Gallery art club

VI ÄR STOLTA ÖVER det växande intresset för Galleriet och att visa konst från en rad erkända internationella konstnärer. Varje månad visas en ny utställning och nästa vernissage blir den 28/5. Läs mer på galleryartclub.com


Liz är butiksföreståndare hos ARCH, här med Madeleine.

Svenska Magasinets välgörenhet rullar vidare!

MÅNGA LÄSARE HÖRDE av sig efter förra månadens notis om detta, bl a Lasse från Fuengirola som skänkte snygga stolar, tavlor och ett par speglar. Denna gång gick lasset till ARCH butik i Alhaurin el Grande.


Svenska Magasinet i Spanien

Leva och bo i Spanien: Att pensionera sig i Spanien – lönar det sig?

Allt fler svenskar drömmer om att pensionera sig utomlands och Spanien tillhör ett av de mest populära länderna. Under flera år har många svenskar realiserat dessa drömmar och utflyttningen från Sverige befinner sig på en historiskt hög nivå. Det beror på flera faktorer och inte minst de många flygförbindelser som finns och att Spanien bara är några timmar bort. Under förra året 2020 flyttade 1 644 personer från Sverige till Spanien, den högsta siffran hittills på 2000-talet.


Svenska Magasinet i Spanien

Hur ser bostadsmarknaden på Solkusten ut för dig som går i säljtankar?  

Förra året var ett annorlunda år på bostadsmarknaden, många spekulerade i prisnedgångar och köparens marknad, och för ett kort tag var det så, koncensus var bland många att det skulle fortsätta. Vad som sedan hände var i mångt och mycket tvärtom. Efter lockdown 2020 fick vi en ketchupeffekt och året blev ett otroligt bra år försäljningsmässigt. Trenden har fortsatt och marknaden är fortsatt stark.


Svenska Magasinet i Spanien

Snart öppnar småbarnsförskolan Lilla Snigeln i Fuengirola

Lilla Snigel är en sång som alla i Sverige känner till och som ofta är en favorit bland de yngre barnen. Sången är lätt att lära sig även för barn som ännu inte utvecklat sitt språk.


Svenska Magasinet i Spanien

South Bay en eftertraktad plats i Estepona

South Bay är ett bostadsområde med underbart läge endast 40 min från Málagas internationella flygplats och med mycket service i närområdet inklusive grönområden som den berömda "Parque de Los Niños".


Vi besöker populära Bodegas David Moreno

Vinresa till La Rioja, Cigales och Ribera del Duero (1 till 5 oktober 2021)

För åttonde gången återkommer vinresan till Rioja och Ribera del Duero. Vi besöker också det omtalade vindistriktet Cigales samt den ansedda vinproducenten Emilio Moro i Ribera del Duero. Guide på femdagarsresan är Siv Ling).


Vi gör en båttur på Dourofloden till Peso da Requa

Kultur- och vinresa till Galicien och Portugal 17-22 oktober 2021

Efter fjolårets succé med kultur- och vinresan till Galicien och Portugal gör Svenska Magasinet den igen hösten 2021 fem nätter och sex dagar i samarbete med den auktoriserade guiden Siv B. Ling


Den romerska akvedukten i Segovia är ett av världens bäst bevarade romerska byggnadsverk.

Succéresan till Madrid återkommer med Aranjuez, Chinchon och Segovia (19 till 22 november 2021)

Upplev Spaniens hjärta och Spaniensvenskarnas huvudstad Madrid med den auktoriserade guiden Siv Ling och Svenska Magasinet. Den populära Madridresan återkommer hösten 2021 för elfte gången efter att Pradomuseet nyligen fyllde 200 år. Vi besöker det vackra Kungliga slottet Aranjuez, även kallad Spaniens Versailles. I denna lummiga oas tillbringade spanska kungligheter sommarmånaderna under flera århundraden. Stadens kulturlandskap blev 2001 uppsatt på Unescos världsarvslista. Och så besöker vi mysiga Chinchon med det charmfulla oregelbundna torget med trevåningshusen med träbalkonger som omger Plaza Mayor. På torget är det tjurfäktningar under sommaren. Chinchon är även känd för sin goda mat och fina likör ”Anis de Chinchon” som framställs här.


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko, Fes och Meknes med vinprovning (10 till 14 november 2021)

Vi besöker Chefchaouen – Meknes – Volubilis – Fes – Rabat – Tanger. Fyra nätter och fem dagar med besök på vingård utanför Meknes.


Chefchaouen ligger ca 650 m ö.h.

Upplev Marocko under tre dagar (15-17 februari 2022)

Upplev tre oförglömliga dagar i Berbernas land med svenska Siv Ling, (auktoriserad guide) som har bott och arbetat i Marocko i många år.


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko - legend och verklighet (2-7 mars 2022)

Vi flyger med Royal Air Maroc från Malaga till Casablanca, där vi har buss till Marrakech. I Marrakech stannar vi i 3 nätter innan vi åker till Casablanca via El Jadida vid Atlantkusten. I Casablanca stannar vi i 2 nätter så att vi hinner med en dagsutflykt till den kungliga huvudstaden Rabat.


Vi besöker Bernadottes födelsehem i Pau

Jubileumsresan till Bilbao, Biarritz, Pau, Pamplona och Covarrubias (20 till 25 april 2022)

2015 firade Svenska Magasinet 25 år med en jubileumsresa till Sydfrankrike och Nordspanien under ledning av den auktoriserade guiden Siv Ling. Vi besökte Bilbao, San Sebastian, Biarritz, Pau, Roncesvalles, Pamplona och Burgos. Eftersom resan blev en stor succé och vi har fått många förfrågningar blir det en ny resa 2022 tillsammans med vår erkänt duktiga auktoriserade guide Siv Ling. Resan är speciellt framtagen för Svenska Magasinets nordiska läsekrets.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255