Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Mars 2021

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Djurens rätt - ny lagförbättring!

GLÄDJANDE TYCKER JAG SOM DJURVÄN. Äntligen börjar man inse att hanteringen av och villkoren för att äga djur måste förbättras här i Spanien. I slutet av februari publicerade vi på webben nyheten om den nya förbättrade djurskyddslagen, som trädde i kraft redan 2018.


Vid Ikeas möbelvaruhus i Málaga finns fyra parkeringsplatser med laddstationer för elbilar

Varför köpa elbil?

Antalet elbilar ökar på Costa del Sol. En växande boom i försäljningen förväntas när intresset för att äga elbil växer. När Svenska Magasinet testar upplevs det som att glida omkring i radiobil i stadsmiljö. Men det gäller att vara uppmärksam på fotgängare. Bilen hörs inte när den kommer.


Under veckosluten är det fest och glädje. Uppklädda invånare och besökare utifrån träffas.

I Utrera klappar det spanska hjärtat

Vi besöker Sevillaprovinsen och Utrera och möter våren och försommaren. Vandrar mellan gränder kantade av blommande apelsinträd, njuter av dofterna blommar, lyssnar till vattnet som porlar från fontäner och dammar. På ett litet torg inmundiga vi ett glas Fino med vitlöksfrästa räkor som får gomseglet att svaja. Här klappar det spanska hjärtat med flamenco och tjurar. Välkommen till del 6 i artikelserien Caminos de Pasión.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – brist på frihet under ansvar

All denna skadegörelse bara för att uttrycka sin åsikt. Inte nog med att Spanien har en skenande statsskuld som följer i pandemins spår och som kommande generationer ska betala av. Vissa har en märklig förmåga att sätta krokben på sig själva.


Svenska Magasinet i Spanien

Bihagens bikupa: Ofta EKO ibland REKO sällan PK

Jenny svärmar kring... Osköna sanningar.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Är mäklaren nödvändig eller kan man lika väl sälja privat via internetannons?

Detta är en fråga som blir mer aktuell när fler och fler internetportaler annonserar att man kan spara tusentals Euro på att annonsera med dem, istället för att anlita en mäklare. Hmm, vad stämmer här? Behöver man en mäklare eller kan man göra det själv och spara pengar?


Svenska Magasinet i Spanien

Ramon kåserar: Sanning ger inga rubriker

En nubbe för mycket är lagom, skämtade vi på min ungdoms fester. Och ibland blev det väl också en nubbe för mycket.


Svenska Magasinet i Spanien

Leva och bo i Spanien: Skandalerna i kungahuset

En rad skandaler kom sedan att skaka kungahusets och Juan Carlos anseende kraftigt och ledde slutligen till hans abdikation. Det började med en mycket uppmärksammad bok om drottning Sofía som kom ut år 2011 med titeln, ”La Soledad de la Reina” (Drottningens ensamhet), skriven av den katalanska journalisten Pilar Eyre. I boken avslöjade hon bland annat att den dåvarande kungen Juan Carlos hade haft över 1 500 kvinnoaffärer under sitt äktenskap. Att kungaparet levde i ett lyckligt äktenskap menade hon inte alls var sant. Det framkom i hennes bok att drottningen faktiskt flyttade ut ur kungens sovrum redan i januari 1976. Hennes förklaring var att kungen en januaridag 1976 var på jakt utanför Toledo då drottningen ville överraska sin make och hälsa på honom. Kungens omgivning gjorde allt för att stoppa henne men den förälskade drottningen var obeveklig. Hon vill träffa sin man! När hon öppnade dörren till Jua Carlos rum hittade hon honom i sängen med en annan kvinna. Väl hemma i Madrid blev det skilda sovrum och så har det förblivit.


Svenska Magasinet i Spanien

Svenska Magasinet 30 år Mars 1991

I oktober 1990 utkom Svenska Magasinet med sitt första nummer. I mars 1991 (64 sidor) inleds Hej Läsare med: ”I pressläggningsögonblicket får vi det glädjande beskedet att det sex veckor långa kriget i Persiska viken är över. Den instundande Påskhelgen blir en tacksamhetens fest i hela världen. Må lättnaden och glädjen få prägla dess firande och mänsklighetens förnuft leda till en fridfull samvaro bland alla människor på denna vår gemensamma och vackra, men ack så ömtåliga planet, Jorden”.


Diagonalt benlyft

Hälsa: Mera träna hemma!

Det är viktigt att få lite motion varje dag vilket kan vara svårt just nu i corona tider. Här kommer några övningar som är lätta att göra hemma. Träningsmatta rekommenderas för golvövningar för att undvika skador från hårda golv. Och öppna så många fönster som du bara kan för att få in frisk luft om du inte har möjlighet att hålla till utomhus.


Muelle Heredia

5 framtida anledningar: Málaga blir modern storstad

Idag nätverkar folk som aldrig förr och behovet att knyta an till andra människor för överlevnad , har aldrig varit större. Detta förstod stadsplanerarna i Malaga redan innan år 2011, då den senaste stadsplanen togs fram. Malaga är på väg att förvandlas till en modern storstad med en stadsförnyelse där människan och hennes behov att mötas står i fokus.


Melinda Gibson, temporär supermatte.

Djurspalten: Rotonda dogs

Namnet blev till då jag körde bil i Málaga och hörde min gps säga ”rotonda” på spanska vid varje rondell..., det fick mig att tänka på rondellhundar. Ett tag var det populärt i Sverige att tillverka rondellhundar som ställdes i rondeller - för att framföra ett budskap. Jag har varit involverad i dog rescue sedan 2014 i Spanien, väldigt liten skala från början men intresset från folk växte.


Svenska Magasinet i Spanien

PLANKSTEK - Något för alla smaker

Visste du att plankstek, eller planka, faktiskt härstammar från Ungern och fanns på menyn där redan år 1900?


Svenska Magasinet i Spanien

Prisvärd mat för dig som gillar asiatiskt

På strandpromenaden i Fuengirola är det alltid liv och rörelse, folk promenerar, rastar hundar, joggar, cyklar, det finns alltid något att titta på. Och varför inte iaktta allt från Bing Asian Fusions stora terrass, 150 m öster om hotell PYR och nära hamnen.


Cashback erbjudanden hos Liberty Seguros

Om året som gått lärt oss något, så är det att uppskatta dom i vår närhet och visa dom att vi bryr oss. Det är orsaken till att Liberty Seguros nu vill tacka sina nuvarande kunder och välkomna nya kunder med fantastiska cashback erbjudanden.


Svenska Magasinet i Spanien

Ecofilters Costa del Sol

Dom flesta företag på Costa Del Sol har lidit hårt under dom svåra tider som varit och fortfarande råder, så även Ecofilters Costa Del Sol. Lyckligtvis har vi på något sätt tagit oss igenom denna svåra tid med hjälp av våra trogna kunder och en hel del nya.


Svenska Magasinet i Spanien

Satsar sig ur pandemin!

Mitt i pandemin finns det företag som satsar och växer. Semesterbostaden, som hyr ut premiumboenden, är ett bra exempel på detta och växer som aldrig förr. Vi har satt två försäljningsrekord det senaste halvåret och nu letar vi efter fler fastighetsägare som vill hyra via oss för att klara av trycket från ressugna svenskar, säger bolagets grundare Joel Hansson.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255