Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Februari 2021

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Fiberoptik i alla kommuner 2025!

TJA, HUR SKULLE VI KLARA OSS UTAN INTERNET? Utbyggnaden fortsätter och telecomföretaget Telefonica bekräftar att samtliga kommuner kommer att ha fiberoptik till 2025. Den kris som vi upplever inom hälsa, ekonomi och arbete hade utan tvekan varit ännu tuffare om vi inte hade haft tillgång till denna teknik, som numera upplevs som en livsnödvändighet.


Grustennis i Marbella med Sierra Blanca som siluett. Det kan inte bli så mycket bättre

Solkusten får sin första ATP 250-turnering

När Houston hoppade av nappade Marbella. Det var nyheten som fick tennisälskarna på Solkusten att gå i taket. För första gången kommer en ATP 250-turnering i tennis att arrangeras. Spelplats blir Puente Romano mellan den 4 till 11 april.


Svenska Magasinet i Spanien

Lucena: Rikare än någon annan stad

Lucena ligger i ett vackert böljande jordbrukslandskap med olivträd på rad och vingårdar i Subbéticaområdet i hjärtat av Andalusien. En strategisk plats där judar valde att bygga en stad som kallades Eliossana (Gud räddar oss). Tusen senare återvänder judiska turister till Lucena för att spåra sina rötter.


Januari 1970. Det första charterflyget med Atlas till Lanzarote. En lintott i grön dräkt var med på resan. Det var jag.

65 år sedan första svenska charterflyget till Kanarieöarna

Uppskattningsvis 15.000 svenskar reste till Kanarieöarna under senaste jul -och nyårshelgen. Tillsammans med Dan Eliasson. Turistnäringen på öarna var glada för varenda turist som kom. Den 20 januari var det 65 år sedan den första svenska charterkärran tog mark på Kanarieöarna.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – knäckfrågan immunitet

Spaniens regeringschef Pedro Sánchez säger att 70 procent av befolkningen har fått två doser av covidsprutan till 30 september. Frågan är hur länge motståndskraften mot coronaviruset varar hos den som varit sjuk eller fått vaccin? Och kan nya mutationer ställa till det?


Svenska Magasinet i Spanien

Svenska Magasinet 30 år Februari 1991

I oktober 1990 utkom Svenska Magasinet med sitt första nummer. I februari 1991 var det ”krigstider”. Hej Läsare inleddes den gången: ”Världen står och darrar. Kriget i Persiska viken är ett faktum. Två helt olika livsfilosofier kämpar för sina intressen. Saddam Hussein uppger att Irak kommer att vinna kriget och vill att kriget skall bli långt”. På tidningen planerades det för invigning av en ny redaktion i Centro Nordico den 2 mars.


Svenska Magasinet i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Hyresmarknaden – en het debatt i Spanien just nu

Regeringen vill reglera hyrespriserna och sätta maxpris, speciellt i storstäderna där hyrorna skjutit i höjden. Samtidigt satsar de stora byggherrarna (och damerna, eller heter det bygg-hen nuförtiden?) som Solvia, Nenoir och Grupo Lar stort på ett nytt koncept som de kallar "Build-to Rent".


Marknadsobservation: Spanien 2020

BNP minskade som förväntat med ca 11 procent under 2020. Trots den dramatiska förändringen är rapporteringen avseende läget i spansk realekonomi mycket onyanserad.


Svenska Magasinet i Spanien

Leva och bo i Spanien: Det spanska kungahuset

När Alfonso XIII dog i Rom 1941 bara några veckor efter att hans vacklande hälsa tvingat honom att abdikera från den spanska tronen efterlämnade han fem barn. Den tredje sonen i raden, Juan, greve av Barcelona, blev till slut tronföljare sedan hans två äldre bröder, Alfonso och Jaime, av skilda anledningar avsagt sig tronen. Redan 1949 hade den spanska riksdagen Las Cortes antagit den nya tronföljdsordningen för monarkins återinförande i Spanien och med Franco som statsöverhuvud. Samtidigt gav det också Franco rätten att bestämma vem som skulle efterträda honom som statschef eller kung. Spanien blev ett kungarike utan kung.


Apelsinsallad

Lätta luncher med Lars Hedin

Så här på vårkanten är apelsinerna som bäst tycker jag, och ibland händer det att vi får några riktigt varma sköna soliga dagar och vad passar inte bättre till lunch en lite härlig frisk apelsinsallad!


Svenska Magasinet i Spanien

Fråga om juridik: Skattefri utbetalning?

Jag har flyttat till Spanien och har fått skatterättslig s k ”Beckham-status” i Spanien. Jag kommer att få en stor utbetalning från mitt svenska bolag och någon tid efter detta avser jag att flytta tillbaka till Sverige. Vad gäller beträffande skatten?


Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Träna hemma

Snart är det nästan ett helt år sedan dom första COVID-19 restriktionerna började. Under de senaste 12 månader har vi tvingats att spendera mycket tid hemma vilket har gjort att många av oss inte fått lika mycket frisk luft eller motion som vanligt.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Till alla medlemmar och vänner av Triple A! SOS PANDEMI – SNÄLLA VI BEHÖVER DIN HJÄLP AKUT!

Vi är alla medvetna om den pågående pandemin som drar över världen, skördar många liv och påverkar den dagliga rutinen för oss alla. Till råga på allt måste vi lägga till den osäkerhet som råder om hur länge detta vill pågå och hur det inverkar på vår livsstil.


Svenska Magasinet i Spanien

Leif kåserar: Vad vet vi egentligen?

Det finns alltid de som tror sig kunna hävda vad framtiden har att erbjuda. Historien vimlar av ’experter’ som uttalat sig om vad som (troligtvis) komma skall. Alltifrån religiösa profeter till nationalekonomiska och politiska analytiker till IT-genier.


Svenska Magasinet i Spanien

Intervju med anledning av öppning av Stellakliniken i Marbella

Hej Margareta Wenkel, kan du berätta vad som är på gång? -Vi håller på att öppna en svensk läkarmottagning i Nueva Andalucia.


Svenska Magasinet i Spanien

Boost för immunförsvaret

Våren är leverns tid enligt traditionell kinesisk medicin. Och ifall Din ålder i år är delbar med tre, är det en extra bra period att rena levern då den förnyar sig med en tredjedel vart tredje år.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255