Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Januari 2021

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Vaccinering eller inte?

DET HAR VÄL KNAPPAST UNDGÅTT NÅGON att även Spanien har inlett vaccinering mot Covid-19, även om rapporterna säger att det är en långsam process. Om man tillhör dem som har följt med i medias bevakning, under månaderna som har gått, har man säkert också lyssnat på experter kopplade till virologi och epidemologi – om flockimmunitet och vaccinering. Tillgång till information och kunskap förenat med förespråkare liksom kritiker är viktigt för att bilda sig en egen uppfattning.


På 1980-talet började utgrävningarna. 2009 öppnade platsen för allmänheten. Mosaiken som är två tusen år gammal är mycket imponerande.

Vía Augusta tar oss till Puente Genil

Puente Genil (155 km från Málaga) passerar vi med höghastighetståget AVE mellan Málaga och Madrid. Ibland stannar inte ens tåget här. Puente Genil, söder om Córdoba, är en spännande historisk del av Andalusien och har sin plats längs Caminos de Pasión. Och Vía Augusta.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – vaxxie

Före nyåret började bilderna dyka upp i flödet. Så vänj dig. Efter miljontals selfie med munskydd så väntar nästa inlägg på sociala medier på någon som får en spruta och stick i armen, en så kallad vaxxie.


Svenska Magasinet i Spanien

Svenska Magasinet 30 år: Januari 1991

”Ett nytt år betyder nya föresatser, förväntningar och ambitioner. Vi på Svenska Magasinet kan glädja våra läsare med att vi äntligen löst problemet med lokal, telefon och fax. Nu kan ni, som förgäves försökt, verkligen nås oss!”


Om du blir bjuden på mat hos en spanjor, räkna aldrig med att maten serveras direkt.

Livsstil: Spanska vanor och ovanor

Om du bara kan tänka dig att leva som man gör i Sverige så är nog inte Spanien något för dig. Spanien har under de senaste 20 åren utvecklats till ett modernt land, som visserligen har många likheter med Sverige, men att tro att du ska hitta en svensk livsstil i Spanien är förhoppningsvis inte anledning till flytten. Förvänta dig inte att allt fungerar som hemma. Är du positiv ser du det som lite av charmen.


Svenska Magasinet i Spanien

Bambi kåserar: Nytt år!

Ett nytt år, och alla hoppas vi att det nya året ska bära med sig det vi önskat och drömt. Jag antar att nästan alla människor har en gemensam dröm .... att det virus som satte världen på prov ska övervinnas. Jag tycker att världens befolkning har visat hur mycket, ja gränslöst, man har av vänskap och medmänsklighet under den här tiden.


Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Vilken test ska du välja?

Vad är skillnaden mellan olika typerna av Covid-19-tester? Intermedicals Carina Karlsson reder ut frågan.


Ropa Vieja  (gamla kläder) - en spanska pyttipanna

Mat: Gamla kläder med Lars Hedin

Ropa Vieja  (gamla kläder) - en spanska pyttipanna. Ropa vieja (känt från Sällskapsresan) är Spaniens "andra" svar på pyttipanna, jag vill hävda att paella är det första. Precis som pytt i Sverige så baserar man denna rätt på rester, men där slutar nog egentligen likheterna.


Kroppen är inte som vilken maskin som helst.

Hälsa: Vad är body harmony?

Redan i början av åttiotalet, när jag påbörjade min sjukgymnastutbildning hade jag en vision. En längtan bort ifrån en mekaniska syn på människan. Jag visste att våra kroppar inte är som vilken maskin som helst.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Välkommen till 2021 - hoppets och drömmarnas år

När jag funderade på vad jag skulle skriva om denna gång var det inte helt lätt. Sammanfattning av 2020 gjorde jag ju redan i december numret.


Svenska Magasinet i Spanien

Peter kåserar: ”Odören jag njuter av”

Det gick att se vågorna, höra bruset.?Medelhavet låg där så nära, men ändå så långt borta.?Det hade kommit ett virus mellan oss.?


Danska banker erbjuder räntefria hypotekslån

Den otänkbara idén med räntefria bostadslån är nu verklighet i Danmark. Nordea Bank erbjuder sina kunder sedan årsskiftet möjligheten att be om ett räntefritt lån. Och två andra danska banker har aviserat att de kommer att följa med i denna utveckling.


Nerea Galdos-Little, butikschef och optiker hos Specsavers i Marbella

TIPS OM ÖGONHÄLSA

Här kommer goda råd från Specsavers Ópticas till alla om att se efter sin ögonhälsa, gör det till ert nyårslöfte. Det är mycket viktigt, speciellt när vi når medelåldern, att regelbundet göra en syntest för att upptäcka eventuella tecken och symtom på någon form av underliggande problem. En tidig diagnos gör det alltid lättare om du behöver hjälp eller behandling.


Svindlaren av Rise

”Henri DuPont smet ut genom personalingången på hotell Mandarin Oriental i Bangkok. Dagen innan hade han känt sig förföljd och bytt taxi tre gånger innan han slutligen klivit in i hotellets foajé. Han hade förstått att man kunde vara honom på spåren... ”


MiMove och Enspecta ett tryggt sätt att hitta bostad

MiMove är en ledande marknadsplats för verifierade bostäder från lokala mäklare i Spanien och Portugal, presenterat på ett attraktivt och lättnavigerat sätt.


Säker service för din fastighet

Här på Costa del Sol börjar vi år 2021 med stor osäkerhet, hur kommer det att bli med försäljning och uthyrning av fastigheter under kommande säsong? Eftersom det inte är helt problemfritt att resa som vi alla är vana med, vad kommer att hända?


Svenska Magasinet i Spanien

Svenskar på neurorehab i Almuñécar

Efter en snabb temperaturkontroll välkomnas vi in i den prunkande trädgården på svenskägda Hedla Intensive Rehab i Almuñécar, öster om Málaga. Bakom vita murar skymtas turkost vatten i anläggningens uppvärmda rehab-bassäng och i en blomstrande pergola sitter en kvinna och pratar med sin logoped.


Svenska Magasinet i Spanien

CURRY LEAVES - SIZZLER TEX MEX, lika gott som det ser ut

Curry Leaves startades för sju år sedan och har sedan dess visat att deras genuina mat från norra Indien är otroligt omtyckt. Vid vårt besök fick vi prova en tallrik med blandade smakbitar, ett bra sätt att testa olika smaker. Mexikanska quesadillas med kyckling får klart godkänt och de indiska rätterna, räkor bhuna och kyckling handi, smakade sagolikt gott. Prova gärna något av kockens specialare.


Svenska Magasinet i Spanien

La Locanda del Paradiso en äkta italiensk restaurang

La Locanda del Paradiso är en äkta italiensk restaurang där Lorena tillsammans med sin bror lagar riktigt god mat och gör autentiska pizzor i vedeldad ugn. Att det är en familjeägd restaurang det märks direkt när man kommer in genom dörren och tas emot av Lorenas äldsta son och inne i matsalen sitter de yngre barnen och äter sin lunch.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Nu är det dags att varna för processionslarven – igen!

Varje år vid den här tiden brukar vi publicera information om den giftiga processionslarven, som tyvärr kan ställa till en hel del elände för ditt husdjur men även för dig själv om du inte är uppmärksam.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255