Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

December 2020

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Håll värmen med en Carajillo!

SVENSKAR ÄR LIKSOM SPANJORERNA ETT KAFFEÄLSKANDE FOLKSLAG. Jag kommer fortfarande ihåg från min barndom då mormor drack kaffe på bit och farfar tog sig en kaffegök. Att dricka kaffe i Spanien kan vara nog så komplicerat med alla sorter och varianter, men en kaffegök på spanska heter ”carajillo”.


Svenska Magasinet i Spanien

Bron alla pratar om: Caminito del Rey de la Axarquía

Södra sluttningen av Sierra de Tejeda är spektakulär och vacker. Här ligger La Maroma som anses vara den högsta punkten i provinsen Málaga och mäter 2.069 meter. Sierra de Tejeda är bergskedjan som skiljer Axarquía från Granadaprovinsen.


Fästningen Fortaleza de La Mota ligger på en 1.029 meter hög platå med samma namn

Alcalá la Real - gränsposten mellan två riken

Provinsen Jaén och du tänker i första hand på olivträd. Inte bara ett träd utan massor av olivträd som tecknar sig mot horisonten så långt ögat når. Jag vet inte vem som har räknat men det lär finnas 60 miljoner olivträd i provinsen. Jaénprovinsen är också fästningar och torn. Vi har besökt Alcalá la Real som var gränspost med viktigt strategiskt läge under mer än 150 år.


Svenska Magasinet i Spanien

Svenska Magasinet 30 år: I detta nummer December 1990

”Nu lackar det mot jul och Svenska Magasinet har glädjen att kunna erbjuda alla sina läsare ett, som vi hoppas, läsvärt julnummer. Vi på redaktionen är överväldigade av och mycket tacksamma för alla positiva reaktioner vi fått röna för nummer 1 och nummer 2 av vår tidning”.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – minskade krav när alla ska med

En ny skolreform på 81 sidor, den åttonde sedan demokratin infördes i Spanien, bygger mer på ideologi än samförstånd och dialog med lärare och föräldrar. Reformen berör över åtta miljoner elever och godkändes i november och väntas träda i kraft i början på 2021.


Marknadsobservation: Vad väntar oss när dammet har lagt sig?

Levnadsstandarden har förändrats radikalt de senaste 40 åren. Vilka händelser som får störst betydelse för framtidens nivå av levnadsstandard är således av stort intresse.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Hur blev 2020?

I Svenska Magasinets maj-nummer skrev jag en artikel med titeln "Vad händer nu?". Detta var precis efter det att vi kunnat öppna kontoret efter karantänen och det var givetvis svårt att ge en vanlig prognos med tanke på omständigheterna.


Svenska Magasinet i Spanien

Bo kåserar: En liten kopp kaffe och en stor dröm om mopeder

Det går utmärkt att sitta på ett utecafé i mitten av januari, vid elvasnåret, dricka en cortado, en espresso med en skvätt mjölk. Använda tillbehören efter behov, en sträng socker och en minimuffin med citronsmak.


Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Lider du av hypotyreos eller hypotyroidism?

När sköldkörteln producerar för lite tyreoideahormoner kan det 2021 orsaka en mängd olika tecken och symtom, allt från förändringar av mental funktion till problem med matsmältningen.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Julio Iglesias döttrar adopterar häst från arch

ARCHvilket står för ”Andalusian Rescue Centre for Horses and Donkeys”, har i snart 12 år tagit hand om djur som misskötts eller övergivits.


Svenska Magasinet i Spanien

Dia de la Constitución Española

Dia de la Constitución Española är Spaniens författningsdag. Den firas 6 december till minne av folkomröstningen 1978, då den nuvarande grundlagen godkändes. I Fuengirola spelade kommunorkestern på Plaza España med borgmästaren Ana Mula bland publiken.


Blissini de Cava

Spanska julrecept: Skåla med cava - Blissini de Cava

Lika delar cava eller cava rosé, apelsinjuice och granatäppeljuice. Blanda ingredienserna i tillbringare och servera i höga glas på fot. Dekorera med en skiva av citron eller lime, avsluta med ett blad mynta.


Svenska Magasinet i Spanien

HOME Andalu Living: Inred och möblera ditt hem

Många skandinaver har köpt sin dröm bostad här i Spanien, men i processen med att inreda och möblera, vet de inte vart de skall vända sig. Det kan vara tidskrävande och utmanande att hitta de möbler man vill ha, speciellt när man måste leta online hemifrån Sverige. Man vill ju helst börja processen på en gång men hur löser man det när man inte har möjlighet att resa till Spanien?


Svenska Magasinet i Spanien

Leva och bo i Spanien: 2011 tar Partido Popular och Mariano Rajoy över makten

Parlamentsvalet i Spanien 2011 var det tionde i ordningen efter demokratins återinförande och hölls den 20 november. Segrare i valet blev konservativa Partido Popular, lett av Mariano Rajoy Brey, 56 år gammal. Det blev en jordskredsseger för Rajoy, som var partiledare sedan hösten 2003 och bland annat hade innehaft posterna som inrikes- och utbildningsminister under företrädaren José Maria Aznars tid som premiärminister 1996–2004. Den 56-årige galiciern Rajoy, som regelbundet beskrivits som okarismatisk, förde PP till egen majoritet med 44 procent av rösterna. Partiet lyckades få 187 av 350 stolar i kongressen, Parlamentets underhus. Regeringspartiet PSOE släpade efter med 29 procent, eller 109 platser.


Svenska Magasinet i Spanien

Intermedical har öppnat en ny klinik i Fuengirola

Detta är den fjärde kliniken, sedan starten 2017. Den första kliniken öppnades i Nerja. Sedan blev det i Almunecar och Benalmadena. I november var det dags för Fuengirola. Det finns också planer på att öppna kliniker i Marbella och Estepona. Missionen är att erbjuda bra och komplett medicinsk service till internationella besökare på hela Costa del Sol.


Svenska Magasinet i Spanien

Julhälsning från Nordic Medical Center

Under alla de helger som nu står för dörren vill Dr. Adolfo Jiménez hälsa tidigare, likväl som nya, patienter att kliniken är öppen för den som behöver det. Enda kravet är att man gör en bokning per telefon först. Detta är på grund av de säkerhetsföresrifter som gäller nu under pandemin. Dr. Adolfo är specialist i allmänmedicin och svensktalande, han vill att alla ska kunna känna sig trygga i vetskap om att kliniken är öppen! På kliniken kan man få utfört PCR-test och snabb antigen-test. Man kan också få hjälp med antikropp-test. Utöver allmänmedicin kan man även boka tid hos gynekolog och hudläkare som bägge är engelsktalande.


Hisnande utsikt från La Mairena, möjligen kustens bästa utsikt

Hög efterfrågan gör att Bjurfors Marbella söker fler objekt

Mari Melander är en del av det team som Bjurfors Marbella har sedan juni 2017. De har under en relativt kort period etablerat sig som en av de mest respekterade svenska mäklarna på Solkusten.


Djuvfeldts Transport öppnar lager i egen regi 

Den 1 december slog vi upp portarna för ett eget lager på Solkusten för att kunna serva vår kunder ännu bättre. Det nya lagret i Malaga kompletterar våra lager i Torrevieja och Tunes (Algarve/Portugal) för transporter till och från Sverige.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255