Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Oktober 2020

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Cykelförsäljning slår alla rekord!

MAN KAN VARA UTE OCH CYKLA PÅ MÅNGA SÄTT och en positiv utveckling sedan viruset, som vi knappast orkar höra talas om längre, slog till är att folk investerar i cyklar mer än någonsin.


Svenska Magasinet i Spanien

En skam för Spanien – men nu ska ockupanter kastas ut

Ockupanter, okupas på spanska gör livet surt för bostadsägare i Spanien. Ett 40-tal ockupationer där obehöriga bryter sig in sker dagligen. Nu har problemet kommit upp på regeringens bord och statsåklagaren flaggar för nya instruktioner hur ockupanter ska hanteras. De ska kastas ut!


Första numret av Svenska Magasinet i oktober 1990

Svenska Magasinet – 30 år: En vandring i svenskkolonins historia

Från detta nummer kommer vi att göra en tillbakablick 30 år. I oktober 1990 utkom det första numret av Svenska Magasinet. Det äldsta magasinet på svenska som fortsatt utkommer som månadsmagasin med redaktion på spanska Solkusten.


Barrio de la Villa ligger 50 meter på en utskjutande platå. Utsikten därifrån mot Sierras de la Subbética är som en vacker tavla som föreställer Andalusiens landskap

Priego de Córdoba: Den Andalusiska Skönheten

Adarvebalkongen, eller Balcón del Adarve, är en naturlig balkong som från 55 meters höjd öppnar upp sig mot ett vackert och skönt andalusiskt landskap. Priego de Córdoba i hjärtat av Andalusien är en plats fylld med färger, smaker och dofter.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – polarisering

FN firar 75-årsjubileum i en värld (med Spanien) som upplevs mer polariserad och splittrad än någonsin. Politiska ledare från vänster till höger har stått på rad för att tala i FN:s generalförsamling.


Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Virus och bakterier

Nu går vi in i oktober och för många vårdcentraler brukar detta vara startskottet för höstförkylningar, luftvägsinfektioner och den årliga influensavaccinationen. Frågorna brukar vara många om infektionen man bär på behöver antibiotika eller om det ”bara är virus”


Svenska Magasinet i Spanien

Bostad: Ska jag köpa nytt eller gammalt?

Vad är bäst – att köpa nyproduktion eller något som är byggt sedan tidigare? Vilka garantier finns? Vad är skillnaden i skatter och avgifter – varför är det dyrare att köpa en nyproduktion?


Svenska Magasinet i Spanien

Annika kåserar: Att skriva en bok

Jag har skrivit en bok, jag har skrivit två, tre – åtta. Hur kan det komma sig?


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: 8 myter om att bada din hund

Det är dags att avfärda myter om hur du badar din hund felaktigt. Bättre sent än aldrig!


Svenska Magasinet i Spanien

Höstens första vernissage på Gallery Art Club

Så var det dags för höstens första vernissage på calle Quemada 10 i Fuengirola den 18 september. Med Karen Mansell, Jenny Plepel, Annika Scharnke, Lars Hedin, Anna Johansson Dervander och Magga Nancy.


Svenska Magasinet i Spanien

Leva och bo i Spanien: Partido Popular tar över makten

Felipe González lyckades behålla makten vid det följande parlamentsvalet 1993 men för första gången utan absolut majoritet. Och det skulle bli värre. 1990-talet hade varit de stora skandalernas årtionde och speciellt inom socialistpartiet.


Svenska Magasinet i Spanien

Bjurfors: Hur har Corona ändrat bostadsmarknaden och kravbilden hos köparna?

Att Corona har haft stora effekter på samhället råder det ingen tvekan om, och vi har sakta men säkert fått börja vänja oss vid den nya normaliteten som det pratats så mycket om.


VITHAS Fuengirola ligger på huvudgatan Ramón y Cajal nr 5.

VITHAS-gruppen redo för att ta hand om er

2020 är ett år som vi inte kommer att glömma. Det är märkt av en pandemi, självisolering, rädsla och osäkerhet.


Svenska Magasinet i Spanien

Ny stjärna på Fuengirolas restauranghimmel

Mitt emellan Calle Moncayo, eller hungergatan som vi säger, och strandpromenaden i Fuengirola hittar man en liten pärla. Restaurangen som heter Chez Boyejo serverar mat som får det att vattnas i munnen, tillagad med kärlek till det franska köket och med verklig kunskap om vad man kan göra med lokala högklassiga produkter.


Svenska Magasinet i Spanien

Nyöppnat i Los Pacos, Fuengirola

Hasse, som sedan flera år tillbaka driver den välkända och välrenommerade Restaurang Plankstek på strandpromenaden i Los Boliches, har mitt under coronakrisen öppnat en ny restaurang.


Svenska Magasinet i Spanien

Det är viktigt att må bra

Välbefinnande och att helt enkelt må bra, är i dessa tider viktigare än någonsin. Mår man bra är man lycklig, känner sig sund och bekväm med sig själv. Företagsamheten runt hälsa och skönhet blomstrar med många nya sätt att påverka hur du mår och din hälsa.


Svenska Magasinet i Spanien

De tar neurorehab till nya nivåer

Efter en stroke eller annan neurologisk sjukdom upplever många att det är svårt att hitta effektiv rehabilitering. När företagsledaren Lars Hedlund drabbades av en stroke kände han sig både ensam och bortglömd av vården. Efter många års sökande efter bra rehabilitering valde han till slut att öppna Hedla, ett högkvalitativt rehabcenter i Almuñécar på Costa Tropical i södra Spanien.


Svenska Magasinet i Spanien

Clinica Medic ger varje patient trygghet och tid

I centrala Los Boliches ligger en av de äldsta skandinaviska vårdklinikerna på Solkusten, Clinica Medic. Redan 1988 startade norske Dr Jens Näsgård en klinik 200 m längre ner på Avenida de Los Boliches och i den nuvarande kliniken på nr 93, har kliniken funnits sedan 1998. Kollegan Dr Akbar Nafarieh träffade Dr Jens av en tillfällighet i samband med flytten och resten är historia.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255