Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Oktober 2020

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Cykelförsäljning slår alla rekord!

MAN KAN VARA UTE OCH CYKLA PÅ MÅNGA SÄTT och en positiv utveckling sedan viruset, som vi knappast orkar höra talas om längre, slog till är att folk investerar i cyklar mer än någonsin.


Svenska Magasinet i Spanien

En skam för Spanien – men nu ska ockupanter kastas ut

Ockupanter, okupas på spanska gör livet surt för bostadsägare i Spanien. Ett 40-tal ockupationer där obehöriga bryter sig in sker dagligen. Nu har problemet kommit upp på regeringens bord och statsåklagaren flaggar för nya instruktioner hur ockupanter ska hanteras. De ska kastas ut!


Första numret av Svenska Magasinet i oktober 1990

Svenska Magasinet – 30 år: En vandring i svenskkolonins historia

Från detta nummer kommer vi att göra en tillbakablick 30 år. I oktober 1990 utkom det första numret av Svenska Magasinet. Det äldsta magasinet på svenska som fortsatt utkommer som månadsmagasin med redaktion på spanska Solkusten.


Barrio de la Villa ligger 50 meter på en utskjutande platå. Utsikten därifrån mot Sierras de la Subbética är som en vacker tavla som föreställer Andalusiens landskap

Priego de Córdoba: Den Andalusiska Skönheten

Adarvebalkongen, eller Balcón del Adarve, är en naturlig balkong som från 55 meters höjd öppnar upp sig mot ett vackert och skönt andalusiskt landskap. Priego de Córdoba i hjärtat av Andalusien är en plats fylld med färger, smaker och dofter.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – polarisering

FN firar 75-årsjubileum i en värld (med Spanien) som upplevs mer polariserad och splittrad än någonsin. Politiska ledare från vänster till höger har stått på rad för att tala i FN:s generalförsamling.


Svenska Magasinet i Spanien

Fråga om juridik: Vad gör jag om mitt hus i Spanien blir ockuperat?

Vi har blivit oroliga efter att ha läst artiklar om husockupanter här i Spanien. Vad kan man göra om ens lägenhet eller hus har blivit ockuperat?


Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Virus och bakterier

Nu går vi in i oktober och för många vårdcentraler brukar detta vara startskottet för höstförkylningar, luftvägsinfektioner och den årliga influensavaccinationen. Frågorna brukar vara många om infektionen man bär på behöver antibiotika eller om det ”bara är virus”


Svenska Magasinet i Spanien

Bostad: Ska jag köpa nytt eller gammalt?

Vad är bäst – att köpa nyproduktion eller något som är byggt sedan tidigare? Vilka garantier finns? Vad är skillnaden i skatter och avgifter – varför är det dyrare att köpa en nyproduktion?


Svenska Magasinet i Spanien

Annika kåserar: Att skriva en bok

Jag har skrivit en bok, jag har skrivit två, tre – åtta. Hur kan det komma sig?


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: 8 myter om att bada din hund

Det är dags att avfärda myter om hur du badar din hund felaktigt. Bättre sent än aldrig!


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko - legend och verklighet 10-15 mars 2021

Efter succéerna varje år sedan 2011 planerar vi att resan gå igen onsdag den 10 mars till måndag den 15 mars 2021. Svenska Magasinet har tidigare publicerat mitt program vid flera tillfällen. Vi flyger med Royal Air Maroc från Malaga till Casablanca, där vi har buss till Marrakech. I Marrakech stannar vi i 3 nätter innan vi åker till Casablanca via El Jadida vid Atlantkusten. I Casablanca stannar vi i 2 nätter så att vi hinner med en dagsutflykt till den kungliga huvudstaden Rabat.


Chefchaouen ligger ca 650 m ö.h.

Upplev Marocko under tre dagar 22-24/2 2021

Upplev tre oförglömliga dagar i Berbernas land med svenska Siv Ling, (auktoriserad guide) som har bott och arbetat i Marocko i många år. Resan är mellan den 22 till 24 februari.


Vi besöker Bernadottes födelsehem i Pau

Jubileumsresan till Bilbao, Biarritz, Pau, Pamplona och Covarrubias (21 till 26 april 2021)

2015 firade Svenska Magasinet 25 år med en jubileumsresa till Sydfrankrike och Nordspanien under ledning av den auktoriserade guiden Siv Ling. Vi besökte Bilbao, San Sebastian, Biarritz, Pau, Roncesvalles, Pamplona och Burgos. Eftersom resan blev en stor succé och vi har fått många förfrågningar har vi bestämt att återuppta resan nu till 30 års-jubileet tillsammans med vår erkänt duktiga auktoriserade guide Siv Ling. Resan är speciellt framtagen för Svenska Magasinets nordiska läsekrets.


Svenska Magasinet i Spanien

Höstens första vernissage på Gallery Art Club

Så var det dags för höstens första vernissage på calle Quemada 10 i Fuengirola den 18 september. Med Karen Mansell, Jenny Plepel, Annika Scharnke, Lars Hedin, Anna Johansson Dervander och Magga Nancy.


Den romerska akvedukten i Segovia är ett av världens bäst bevarade romerska byggnadsverk.

Succéresan till Madrid återkommer med Aranjuez, Chinchon och Segovia (19 till 22 mars 2021)

Upplev Spaniens hjärta och Spaniensvenskarnas huvudstad Madrid med den auktoriserade guiden Siv Ling och Svenska Magasinet. Den populära Madridresan återkommer våren 2021 för elfte gången efter att Pradomuseet nyligen fyllde 200 år. Vi besöker det vackra Kungliga slottet Aranjuez, även kallad Spaniens Versailles. I denna lummiga oas tillbringade spanska kungligheter sommarmånaderna under flera århundraden. Stadens kulturlandskap blev 2001 uppsatt på Unescos världsarvslista. Och så besöker vi mysiga Chinchon med det charmfulla oregelbundna torget med trevåningshusen med träbalkonger som omger Plaza Mayor. På torget är det tjurfäktningar under sommaren. Chinchon är även känd för sin goda mat och fina likör ”Anis de Chinchon” som framställs här.


Svenska Magasinet i Spanien

Leva och bo i Spanien: Partido Popular tar över makten

Felipe González lyckades behålla makten vid det följande parlamentsvalet 1993 men för första gången utan absolut majoritet. Och det skulle bli värre. 1990-talet hade varit de stora skandalernas årtionde och speciellt inom socialistpartiet.


Svenska Magasinet i Spanien

Bjurfors: Hur har Corona ändrat bostadsmarknaden och kravbilden hos köparna?

Att Corona har haft stora effekter på samhället råder det ingen tvekan om, och vi har sakta men säkert fått börja vänja oss vid den nya normaliteten som det pratats så mycket om.


VITHAS Fuengirola ligger på huvudgatan Ramón y Cajal nr 5.

VITHAS-gruppen redo för att ta hand om er

2020 är ett år som vi inte kommer att glömma. Det är märkt av en pandemi, självisolering, rädsla och osäkerhet.


Svenska Magasinet i Spanien

Ny stjärna på Fuengirolas restauranghimmel

Mitt emellan Calle Moncayo, eller hungergatan som vi säger, och strandpromenaden i Fuengirola hittar man en liten pärla. Restaurangen som heter Chez Boyejo serverar mat som får det att vattnas i munnen, tillagad med kärlek till det franska köket och med verklig kunskap om vad man kan göra med lokala högklassiga produkter.


Svenska Magasinet i Spanien

Nyöppnat i Los Pacos, Fuengirola

Hasse, som sedan flera år tillbaka driver den välkända och välrenommerade Restaurang Plankstek på strandpromenaden i Los Boliches, har mitt under coronakrisen öppnat en ny restaurang.


Svenska Magasinet i Spanien

Det är viktigt att må bra

Välbefinnande och att helt enkelt må bra, är i dessa tider viktigare än någonsin. Mår man bra är man lycklig, känner sig sund och bekväm med sig själv. Företagsamheten runt hälsa och skönhet blomstrar med många nya sätt att påverka hur du mår och din hälsa.


Vi besöker populära Bodegas David Moreno

Vinresa till La Rioja, Cigales och Ribera del Duero (1 till 5 oktober 2021)

För åttonde gången återkommer vinresan till Rioja och Ribera del Duero. Vi besöker också det omtalade vindistriktet Cigales samt den ansedda vinproducenten Emilio Moro i Ribera del Duero. Guide på femdagarsresan är Siv Ling).


Svenska Magasinet i Spanien

De tar neurorehab till nya nivåer

Efter en stroke eller annan neurologisk sjukdom upplever många att det är svårt att hitta effektiv rehabilitering. När företagsledaren Lars Hedlund drabbades av en stroke kände han sig både ensam och bortglömd av vården. Efter många års sökande efter bra rehabilitering valde han till slut att öppna Hedla, ett högkvalitativt rehabcenter i Almuñécar på Costa Tropical i södra Spanien.


Svenska Magasinet i Spanien

Clinica Medic ger varje patient trygghet och tid

I centrala Los Boliches ligger en av de äldsta skandinaviska vårdklinikerna på Solkusten, Clinica Medic. Redan 1988 startade norske Dr Jens Näsgård en klinik 200 m längre ner på Avenida de Los Boliches och i den nuvarande kliniken på nr 93, har kliniken funnits sedan 1998. Kollegan Dr Akbar Nafarieh träffade Dr Jens av en tillfällighet i samband med flytten och resten är historia.


Vi gör en båttur på Dourofloden till Peso da Requa

Kultur- och vinresa till Galicien och Portugal 17-22 oktober 2021

Efter fjolårets succé med kultur- och vinresan till Galicien och Portugal gör Svenska Magasinet den igen hösten 2021 fem nätter och sex dagar i samarbete med den auktoriserade guiden Siv B. Ling


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko, Fes och Meknes med vinprovning (4 till 8 november 2021)

Vi besöker Chefchaouen – Meknes – Volubilis – Fes – Rabat – Tanger. Fyra nätter och fem dagar med besök på vingård utanför Meknes.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255