Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Sep 2020

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Priskrig - flyg billigt till Spanien

MED HJÄLP AV AGGRESSIVA KAMPANJER SKA BOLAGEN återta förlorad mark. Det handlar om att återuppliva och stimulera efterfrågan på flygresor efter vårens nationella nödläge, nedstängning och folks rädsla för att flyga.


Inga-Lill och Rickard Enkvist tillbringar halva året i Gaucín.

Rickard Enkvist, 74: Med passion för vin har han satt Gaucín på vinkartan

Från att göra lönsamma affärer inom mediebyråer, byggbolag, restaurangrörelser och hotellverksamhet till att bli framgångsrik vinodlare i Sydspanien är steget ganska långt. Med passion för vin har Gaucín hamnat på världens vinkarta. Tack vare ”den galne svensken”.


Ultimos Sueños Tempranillo 2006

Drömvinet och full body wine

Under besöket på Bodega Cezar fick jag möjlighet att prova några mycket trevliga viner. Här följer kort beskrivning:


Vid Palacio de Beniel finns statyn av Cervantes

Vélez-Málaga, Ciudad Cervantina: Uppdrag som kronofogde slutade med fängelse

Vélez Málaga är en genuin och charmig liten stad på östra Costa del Sol. Hit kom Miguel de Cervantes Saavedra på uppdrag av kungen att som en slags kronofogde samla in skattemedel till militären. Men han fick svårt att redovisa vad som hade inkommit. Det slutade med fängelse i Sevilla.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – Buen viaje majestad

Jag har fortsatt bilden på näthinnan. Hur kung Juan Carlos lägger armen om Adolfo Suárez axlar. En hårt plågad Suárez som i elva år var sjuk i Alzheimers innan han somnade in. Vid ögonblicket kände han inte ens igen kungen.


Svenska Magasinet i Spanien

Flygbolagens åtgärder ombord

Covid-19 har slagit hårt mot luftfarten. Från att flygtrafiken helt eller delvis stått stilla har internationella organisationer inom branschen utvecklat vägledningar och rekommendationer. Även enskilda flygbolag och flygoperatörer har infört operationella åtgärder, vilka kan skilja sig åt mellan flygbolagen.


Svenska Magasinet i Spanien

UD uppdaterar reserekommendationer varannan onsdag

Smittspridningen tog ny fart i augusti och Spanien stod för den kraftigaste ökningen i Västeruropa. Något nationellt nödläge var inte aktuellt i skrivande stund. I ställde gjordes punktinsatser genom att stänga ned och isolera drabbade samhällen och kommuner. Utrikesdepartementet hade fram till september ingen avrådan från resor till Spanien. En ny generell uppdatering om utlandsresor kommer varannan onsdag.


Svenska Magasinet i Spanien

Fråga om juridik: Behöver man tillstånd för att renovera sin fastighet?

Jag har köpt en fastighet som behöver omfattande renoveringar. Jag har fått flera offerter men noterar att momsen varierar. Vad är det som gäller egentligen? Behöver jag tillstånd även för att genomföra en renovering?


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Bankåtertag i coronatider! Eller?

Varje vecka har vi kunder som frågar: “Har ni några bra bankåtertag? Det måste kommit in en massa i dessa tider!” Svar på fråga 1. Nej. Svar på fråga 2. Nej.


Svenska Magasinet i Spanien

Ramon kåserar: I en annan tid

Jag flanerade alltså, lätt tankspridd, på välkända C/Richardo Soriano. Och glodde, just när det hände, mot andra sidan gatan och på kvarteret där gamla busstationen låg en gång i tiden. Det var alltså mitt fel att jag stötte till henne. Hon tappade telefonen. Den for i gatan, men höll. När hon plockade upp den tyckte jag mig höra något i stil med ”jäkla drulle”. Eftersom hon talade spanska sa hon förmodligen något mycket mer raffinerat.


Ibland behövs manuell behandling  för att besvären ska ge vika.

Hälsa: Hur mår din rygg?

Ryggbesvär är något som plågar många. Allt ifrån akuta skarpa smärtor till molande obehag eller nervvärk som går ut i benen eller armarna. Det flesta ryggbesvär kan faktiskt bli helt bra med rätt undersökning och behandling. Och det är inte alltid orsaken till besvären syns på de röntgenundersökningar som läkare kan ordinera.


Svenska Magasinet i Spanien

Leva och bo i Spanien: 14 års regering med Felipe Gonzaléz

Vid parlamentsvalet 1982, sju år efter Francos död, erövrade det spanska socialistpartiet PSOE klart regeringsmakten med 46 procent av rösterna. Partiledare och sedemera premiärminister var den 38-årige Sevillaadvokaten Felipe González.


Svenska Magasinet i Spanien

Jubileum flyttas fram hos fastighetsmäklare Åsa Pettersson

Den 25 september 2010 bjöd Fastighetsmäklare Åsa Pettersson in till stor invigningsfest i sin nya lokal på Plaza San Rafael i Los Boliches, Fuengirola.


Svenska Magasinet i Spanien

Svensk Fastighetsförmedling i Spanien

Svensk Fastighetsförmedling är experter på den lokala bostadsmarknaden i Sverige med 230 bobutiker och 1 200 anställda och är nu även det i Spanien. De har öppnat kontor i Torrevieja och Fuengirola och ska öppna ytterligare kontor i Spanien under hösten.


Svenska Magasinet i Spanien

Abogado Lars Isacsson med 30 års erfarenhet

Lars Isacsson är minst sagt en erfaren herre som nu har 30 års advokatverksamhet inom områdena svensk och internationell affärsjuridik och processföring. Han har juristutbildning från Uppsala Universitet och från Oxford University i England.


Svenska Magasinet i Spanien

Borta bra men hemma bäst

Att vår hemmiljö och framför allt då utemiljön blivit allt viktigare under corona pandemin är ett faktum. Det säljs spabad och swimspas som aldrig förr, berättar Stefan Haga, VD för QualityPoolSpa, som nu öppnat ett showroom i Calahonda.


Svenska Magasinet i Spanien

Yoga hos Gallery Art Club

Gallery Art Club i Svenska Magasinets lokaler hälsar välkomna till yoga med Evita. Vi börjar den 5/10 kl 15-16.30. Ta med matta, kudde, handduk, vatten och 7 euro. Adressen är Calle Quemada 10 i centrala Fuengirola. Välkomna! www.yogaevita.org.


Galgon är känd för sin lugna karaktär.  Den är kärleksfull, känslig och lydig.

Djurspalten: Misshandel av spanska galgos

I den här artikeln kommer vi att prata om den misshandel och försummelse som spanska vinthundar drabbas av, bland andra djur.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255