Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Juli 2020

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Glad sommar - trots allt!

ALLA SOM TYCKER ATT ALLT PRAT OM pandemin börjar bli tjatig räcker upp en hand! Det är förvisso viktigt att hålla sig informerad som god samhällsmedborgare, men när det tuggas om så till den milda grad att öronen skriker efter en paus, då kan man ju alltid gå ut i solen och varför inte ta en simtur, doppa huvudet och låta vattnet skölja över öronsnäckorna.


Svenska Magasinet i Spanien

Fastighetsbranschen: En ny spännande tid - Pandemin förändrar köparnas krav

Slå till nu, eller vänta på att ekonomin stabiliseras och det blir lugnare. Mäklarna är positiva, spända och förväntansfyllda. En stor terrass, eller liten trädgård. Covid-19-pandemin förändrar köparnas krav. Och trots alla röda lampor lyser solen över Spanien.


Ett femtontal skolflyg finns på plats. I bakgrunden syns nybyggda Aerodynamics Academy.

Europas modernaste anläggning byggs i Vélez - Här ska framtidens piloter utbildas

Här monteras en tolv meter hög flygsimulator, en Airbus A-320, som kostar 1,5 miljoner euro. Exklusiva flygskolor där piloter, kabinpersonal och flygtekniker undervisas under samma tak är vanligt i USA. Nu har Europa fått en modern skola på rekordtid vid det lilla flygfältet i Vélez Málaga på spanska Solkusten.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – statyhysteri

Statyhysteri och historierevisionister som vädrar morgonluft. Vår historia är inte vacker. Dagens civilisation har byggts genom blodiga krig, miljoner dödsfall, övergrepp och missbruk. Änglar och helgon är vanligt som statyer i Spanien liksom kungar och markiser. Även författare och äventyrare som nu har hamnat i blåsväder.


Svenska Magasinet i Spanien

Ny studie lyfter fram vinets positiva fördelar

En ny forskningsstudie lyfter fram hälsofördelarna med ett par glas vin om dagen tillsammans med Medelhavsdiet. Färre sjukhusvistelser och ett längre liv, tacka Medelhavsdieten för det. Flera studier visar lägre risk för hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, neurologiska sjukdomar och depression. Och även minskad inflammation, minskad allmän skörhet och högre poäng på kognitiva tester.


Vandringsleden går den första delen i en djup kanjon som ger välbehövlig skugga.

Tips utflyktsmål: La Hedionda historiskt hälsobad

Det är ingen enkel fråga att besvara för det finns inte ett svar men för min personliga del så uppskattar jag Spaniens rika historia och kultur.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Tvivelaktiga försäljningsmetoder i coronatider

Nu i dessa Coronatider får vi en massa frågor från kunder som blivit kontaktade av diverse mäklare som ställt konstiga krav. Tyvärr är det, som jag tidigare skrivit om, så att det finns många oseriösa aktörer som agerar mäklare i Spanien. Licenskravet för mäklaryrket togs bort för 20 år sen och trots att det i Andalusien ställs höga krav så följs dessa inte alltid.


Vi besöker populära Bodegas David Moreno

Vinresa till La Rioja, Cigales och Ribera del Duero (16 till 20 oktober)

För åttonde gången återkommer vinresan till Rioja och Ribera del Duero mellan den 16 till 20 oktober 2020. Vi besöker också det omtalade vindistriktet Cigales samt den ansedda vinproducenten Emilio Moro i Ribera del Duero. Guide på femdagarsresan är Siv Ling).


Den romerska akvedukten i Segovia är ett av världens bäst bevarade romerska byggnadsverk.

Succéresan till Madrid återkommer med Aranjuez, Chinchon och Segovia (20-23 november)

Upplev Spaniens hjärta och Spaniensvenskarnas huvudstad Madrid med den auktoriserade guiden Siv Ling och Svenska Magasinet. Den populära Madridresan återkommer i höst för elfte gången efter att Pradomuseet ifjol fyllde 200 år. Vi besöker det vackra Kungliga slottet Aranjuez, även kallad Spaniens Versailles. I denna lummiga oas tillbringade spanska kungligheter sommarmånaderna under flera århundraden. Stadens kulturlandskap blev 2001 uppsatt på Unescos världsarvslista. Och så besöker vi mysiga Chinchon med det charmfulla oregelbundna torget med trevåningshusen med träbalkonger som omger Plaza Mayor. På torget är det tjurfäktningar under sommaren. Chinchon är även känd för sin goda mat och fina likör ”Anis de Chinchon” som framställs här.


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko, Fes och Meknes med vinprovning 5-9/11 2020

Du som har anmält dig står kvar på listan (inte bindande) tills det är bekräftat att resan kan genomföras eller inte. Vi kommer i god tid att informera om detta. (Marocko 5 till 9 november 2020. Vi besöker Chefchaouen – Meknes – Volubilis – Fes – Rabat – Tanger. Fyra nätter och fem dagar med besök på vingård utanför Meknes).


Vi besöker Bernadottes födelsehem i Pau

Jubileumsresan till Bilbao, Biarritz, Pau, Pamplona och Covarrubias (21 till 26 april 2021)

2015 firade Svenska Magasinet 25 år med en jubileumsresa till Sydfrankrike och Nordspanien under ledning av den auktoriserade guiden Siv Ling. Vi besökte Bilbao, San Sebastian, Biarritz, Pau, Roncesvalles, Pamplona och Burgos. Eftersom resan blev en stor succé och vi har fått många förfrågningar har vi bestämt att återuppta resan nu till 30 års-jubileet tillsammans med vår erkänt duktiga auktoriserade guide Siv Ling. Resan är speciellt framtagen för Svenska Magasinets nordiska läsekrets.


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko - legend och verklighet 10-15 mars 2021

Efter succéerna varje år sedan 2011 planerar vi att resan gå igen onsdag den 10 mars till måndag den 15 mars 2021. Svenska Magasinet har tidigare publicerat mitt program vid flera tillfällen. Vi flyger med Royal Air Maroc från Malaga till Casablanca, där vi har buss till Marrakech. I Marrakech stannar vi i 3 nätter innan vi åker till Casablanca via El Jadida vid Atlantkusten. I Casablanca stannar vi i 2 nätter så att vi hinner med en dagsutflykt till den kungliga huvudstaden Rabat.


Chefchaouen ligger ca 650 m ö.h.

Upplev Marocko under tre dagar 22-24/2 2021

Upplev tre oförglömliga dagar i Berbernas land med svenska Siv Ling, (auktoriserad guide) som har bott och arbetat i Marocko i många år. Resan är mellan den 22 till 24 februari.


Svenska Magasinet i Spanien

MAX BEACH - SOM ALDRIG FÖRR

En fantastisk beach club direkt på stranden som fått ett rejält ansiktslyft innan nyöppningen i början av juli. Naturliga material och färger ger en harmonisk och behaglig miljö i storslaget läge med den bästa havsutsikten.


Svenska Magasinet i Spanien

NICOLAS - fransk vingigant nu i Marbella

Det var år 1822 i Paris som Louis NICOLAS kom på ett nytt koncept för försäljning av vin som kom att revolutionera både konsumtion och kommersialisering. Vinet på flaskor för en bättre kvalité till bra priser.


Svenska Magasinet i Spanien

RESERVA DEL CONDE - Inflyttningsklart i år

Högt upp ovanför golfdalen Nueva Andalucia, tar nu det nya området ett stort kliv framåt för visningshuset är färdigt att ta emot hugade spekulanter. De 9 parhusen i Reserva del Conde beräknas vara inflyttningsklara redan i november i år. Här finns nu chansen att vara först och välja ditt bästa läge. 


Svenska Magasinet i Spanien

En upplevelse att övernatta i markisens hus

En upplevelse att övernatta i markisens hus Cortijo Larios i El Colmenar, estación de Gaucín, som tidigare ägdes av Marques Larios med familj, har förvärvats av Bodega Cezar och efter en ombyggnad är nu öppet för gäster.


Svenska Magasinet i Spanien

Svensk Fastighetsförmedling öppnar nytt

De flesta svenskar känner säkert till det anrika mäklarbolaget Svensk Fastighetsförmedling. Nu har de öppnat ett nytt kontor i Fuengirola. Faktum är att kontoret öppnade mitt under coronakrisen.


Om kronisk smärta

Som läkare träffar man naturligtvis patienter med sjukdomssymtom och dessa kan delas in i två kategorier: Akuta fall som har haft sjukdomssymtom i upp till tre månader och kroniska sjukdomsfall som har pågått i mer än tre månader.


Svenska Magasinet i Spanien

Vikingos City mer än en livsmedelsbutik

Precis bredvid feriaplatsen i Fuengirola ligger Vikingos City Café & Minimarket. Butiken har välfyllda hyllor och frysar med skandinaviska produkter, allt från frukostbröd, danska ostar, danskt fryst kött till inlagda gurkor och dansk pölseketchup till de viktiga röde pölserne.


Svenska Magasinet i Spanien

Restaurante El Libanes är vida berömd

Libanesisk mat är en spännande matkultur med mycket gamla traditioner, verkligen fascinerande mat och alltid pinfärskt. Kännetecknande för libanesisk mat är att den är smakrik snarare än stark. Ofta mixar man olika kryddor för att skapa unika kryddmixer.


Svenska Magasinet i Spanien

MEKSIAN i Marbella och Puerto Banus

MEKSIAN I Marbella och Puerto Banus


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255