Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Maj 2020

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Nu ser vi framåt!

DET HAR FAKTISKT INTE GÅTT NÅGON STÖRRE NÖD på oss under tiden i karantän. Dagarna tycks springa iväg trots det. En bidragande orsak kan möjligen vara att vi har en stor trädgård som ska skötas och tävlingshundar som ska rastas och hållas i kondition – trots utebliven världsutställning i Madrid i april.


Mari Jungstedt på Café El Jardin bakom katedralen i Málaga. Bara några stenkast från Plaza de la Merced där huvudkaraktären Hector Correa är bosatt

Málagasviten inleder i Ronda: Innan molnen kommer - av deckardrottningen Mari Jungstedt

Innan molnen kommer som drar in över bron Puente Nuevo i Ronda som binder ihop den gamla stadsdelen med den nya. Den kände åklagaren Florian Vega hittas död 120 meter ner i ravinen. Knuffad eller frivilligt? Deckardrottningen Mari Jungstedt utkommer nu med första boken i en svit som utspelar sig på Solkusten.


Samtal över en kopp kaffe på stan. Dagligen, året runt. Det är så Spanien lever.

Doften av kaffe en del av kulturen

Under det nationella nödläget i Spanien blev vi påminda om ett av de intryck som normalt märks mest i landet. Fullsatta caféer, doften av kaffe och tjutet från expressomaskinen. Folktomma och tysta caféer utan kaffedoft. Tragiskt? Javisst!


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – avtrappning och omstart

Hur kommer Spanien, Costa del Sol, Costa Blanca, Balearerna, Kanarieöarna och andra områden som drar svenskar och turister att komma på fötter igen efter Covid-19-pandemin?


Ibiza ligger halvvägs mellan Mallorca och fastlandet. Färja kan man åka från Barcelona, Denia och Valencia. Till Mallorca tar färjan 1.20 min och på 30 min når ni Formentera som är en rekommenderad dagsutflykt för sol och bad.

Avkoppling i solen: Sommarön Ibiza för hela familjen

Ibizas rykte som ledande partydestinationen i Medelhavet, är det ingen som förnekar men här finns så mycket mer att se och upptäcka. Cykla, vandra, hitta gudomliga turkosa badvikar och handla närodlat ekologiskt vid landsvägen. Man pratar mycket om agroturismo här, det vill säga boende på lantgård, i en härligt avslappnad miljö nära naturen


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Vad händer nu? Kris och panik? Möjligheter? Allt?

I den nuvarande situationen med generell karantän och krissituation i stora delar av världen ställer många av våra kunder sig den logiska frågan; Vad händer nu?


Svenska Magasinet i Spanien

Putin på en talmansrunda?

10-talet var hemskt, med få vita perioder. Inför ett nytt årtionde var nyårslöftet givet - nu måste det bli ett stopp. Så kom ett virus och förstörde allt.


Svenska Magasinet i Spanien

Fråga om juridik: Vårt flyg blev inställt på grund av coronasmittan – kan vi begära pengarna tillbaka?

Det flyg vi köpt biljetter till blev inställt p g a coronasmittan. Vi har betalat mycket för biljetterna och undrar hur vi ska få tillbaka våra pengar. Dessutom har vi fått en massa kostnader för hotell, måltider, m m på grund av detta. Vad gäller?


Svenska Magasinet i Spanien

Marknadsobservation: Spansk ekonomi under första kvartalet

INE(statistiska centralbyrån) presenterade 13:e april data för årets första kvartal avseende ekonomisk aktivitet.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Klokapselavlossning (SLO)

Kloproblem som bara drabbar en enda klo brukar bero på yttre våld (exempelvis att hunden fastnat med klon och ryckt loss den) men kan också vara orsakad av en infektion eller en tumör.


Svenska Magasinet i Spanien

Leva och bo i Spanien: Spanien efter Franco

Spanien efter Francisco Francos död 1975 representerar början till skapandet av det nya demokratiska Spanien. Att detta kunde ske utan ett femte inbördeskrig berodde mycket på att den stora förändringen sedan länge var noga förberedd av Franco själv. Folket hade fått tid att vänja sig vid tanken på övergången, la transiciòn, vare sig de var anhängare till diktaturregimen eller inte.


Kyckling i öl

Avokado, laxsallad och kyckling i öl

Recept för 2 pers, ingredienser 1 avokado 1 bit gurka eller squash, eftersmak  1 stor salladstomat 200 gr lax 1 piplök, cebolleta Sås: 1 msk ketchup, 2 msk majonäs, saften från en apelsin


Svenska Magasinet i Spanien

Professionell logistik med personlig service

Djuvfeldts är transportföretaget med kvalitet som ledstjärna. Under 15 år har Djuvfeldts hjälpt privatpersoner och företag att flytta från Sverige till kontinenten.


Svenska Magasinet i Spanien

Helicopteros Sanitarios och Covid-19

Kära medlemmar! Vi fortsätter att finnas vid Er sida för alla Era behov. Helicopteros Sanitarios utför Covid-19-tester och det finns flera typer. Vi kommer hem till Er eller Ni kan komma in till oss på vårt sjukhus i Puerto Banus eller till klinikerna i Manilva och Fuengirola.


Svenska Magasinet i Spanien

Skydda dina ögon

Att skydda våra ögon har hamnat i fokus i samband med att många både arbetar och umgås i hemmet under detta nödläge. Specsavers Ópticas experter på ögonhälsa varnar för överansträngning, vi sitter vid datorer i timtal, vi använder mobila enheter, det är videokonferenser och facetime, vi tittar överdrivet mycket på tv osv för att på något sätt få dagarna att gå.


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko legend och verklighet

Här är gruppen som lyckades att ta sig hem till Spanien via London tack vare Royal Air Maroc efter att Marocko stängde gränsen till Spanien. Resenärerna var nöjda efter en intressant och spännande resa med den auktoriserade guiden Siv Ling.


Svenska Magasinet i Spanien

VITHAS öppnar för alla 

Grupo Vithas meddelar att de nu har alla sina olika avdelningar säkrade både för personal och för att ta emot patienter utifrån. Vithas Hospital Internacional i Benalmádena samt Vithas Málaga meddelar att de, tillsammans med de övriga 20 sjukhusen som ingår i gruppen, nu återstartar sin ordinarie verksamhet.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255