Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Oktober 2019

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Grannsämja - eller inte?

LIVET SOM HUSÄGARE I SPANIEN har många sidor och nyligen har vi fått erfara ännu en. Nya grannar från Nordeuropa flyttade in förra året och äger delar av marken runt omkring oss.


Svenska Magasinet i Spanien

Nerja putsar på sitt varumärke med kvalitetsplan

Hösten 2019 börjar det hända saker i Nerja öster om Málaga. På sensommaren kom beskedet att samtliga tillstånd som krävs för att ro projektet med reningsverket i hamn var klara. Nu ska Nerja bli föredöme inom hållbarhet. Till stor glädje för de cirka 885 svenskar som är registrerade i Nerja.


Att äga en bostad i Spanien ger en stadig avkastning genom uthyrning och värdeökning på lång sikt, säger Björn Simonsson

”Bra avkastning på pengar genom bostadsköp i Spanien”

Ett förändrat läge sedan tidigare år med politisk oro (läs: Brexit), instabilitet och en svensk krona som har rasat i värde. Det sätter spår i fastighetsbranschen där svenskarnas bostadsköp i Spanien dalar under 2019. Som investering är ett bostadsköp i Spanien oslagbart. Det är en investering att njuta av och som ger avkastning.


Svenska Magasinet i Spanien

Glädjens tid är här - vinskörd och månadens vintips

Vinskörden i provinsen Málaga pågår när dessa rader skrivs i slutet på september. Vinskörden har firats på flera platser som Cómpeta, Manilva, Mollina och Moclinejo bland annat. Skörden av druvor är en tid som kännetecknas av glädje.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – brist på samtal

Arturo Pérez-Reverte, författare och medlem i Spaniens Kungliga språkakademi, menar att ”vi har aldrig varit mindre fria än nu”. Ett ganska kontroversiellt uttalande där han jämför med Francoepoken med tillägget att utanför politiken var friheten absolut.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Internet-djungeln av fastigheter på Costa del Sol

Internet är ett fantastiskt redskap då man går i köptankar och är nyfiken på vad som finns tillgängligt på fastighetsmarknaden. Många av våra kunder kommer otroligt väl förberedda och har spenderat timmar på nätet för att utforska intressanta områden och bostäder innan de reser iväg. Ni känner säkert igen er!


Svenska Magasinet i Spanien

Inger Enkvist: Även jag ägnar mig åt självcensur

Objektivitet är nödvändigtvis inte uppskattat och belönas vare sig av samtiden eller eftervärlden.


Svenska Magasinet i Spanien

Berit kåserar: Hurra för alla kloka helgon som förbättrat vår värld !

”Oh, When The Saints, Go Marching In,” … spelade Louis Armstrong på sin trumpet. Och Ella Fitzgerald sjöng, så man aldrig glömmer den låten. Men vilka helgon var det de spelade och sjöng för i gospeltakt... så klart inga kyrkliga helgon, utan typiskt för New Orleans, ett älskat fotbollslag!


Marknadsobservation: Dubbelbeskattning mellan Sverige och Spanien

En svensk medborgare som flyttar från Sverige till Spanien kan enligt gällande skatteavtal inte på förhand beräkna sin skatterättsliga hemvist enligt en tydlig regelstyrd regim. Påföljden kan således bli dubbel hemvist och dubbelt skatteanspråk. Om väsentlig anknytning föreligger, anses en svensk medborgare som flyttar till Spanien, vara skattemässigt bosatt i Sverige i tre år efter utflyttningsdagen enligt avtalet.


Fråga om juridik: Nya regler kring fastighetsköp

Vi ska köpa en fastighet och ta lån i spansk bank. Vi har hört att det är nya regler som gäller. Har du några tips?


Svenska Magasinet i Spanien

Företagsmässa: Inspiration och information för solkustens företagare

Välkomna till Svenska Magasinets första mässa för företagare på Costa del Sol. Platsen är Calle Quemada 10 i Fuengirola och konstnärerna hos Gallery Art Club får denna dag delvis lämna plats för våra utställare.


Svenska Magasinet i Spanien

Nordic salon kan ge dig ett nytt yrke

Nordic Salon & Academy är inte bara en skönhets- och hårsalong, de gör bland annat också naglar. Både manikyr och pedikyr. Men en riktigt stor bit av verksamheten är deras skola, eller akademi.


Svenska Magasinet i Spanien

Nordic Medical Center firar 2 år!

Nordic Medical Center är en svensk vårdcentral som ligger i Los Boliches, Fuengirola. Nu har de haft öppet i 2 år och under den tiden har de hjälpt över 800 svenska patienter, många av dessa har sedan blivit nöjda stamkunder eller patienter.


Svenska Magasinet i Spanien

BODY HARMONY - sjukgymnasten med de magiska händerna: När kroppen säger ifrån

Våra kroppar är fantastiska konstruktioner. För det mesta kan vi göra det som ger oss glädje i livet. Dansa, äta god mat, spela golf och vandra utmed havet. Men ibland ”säger kroppen ifrån” och ger oss andra signaler än välmående.


Svenska Magasinet i Spanien

Progibespa: Costa del Sols enda jacuzzibutik

Välkommen in till vår butik och vårt lyxiga showroom. Vi finns i San Pedro de Alcantara, Marbella. Här välkomnas du av butikschefen Juan som hjälper er att hitta rätt produkt. ProgibeSPA är den enda Jacuzzi® butiken som finns på Costa del Sol och som är specialiserade på spa bad, hot tub, whirlpool, sauna, hammam, här finns även olika pergola och växtväggar. Företaget har sina rötter i Helsingfors, Finland och Alicante, Spanien.


Leva och bo i Spanien: Morernas välde i Spanien mellan 711 - 1492

?Vi har nu kommit till en tidsperiod i Spanien som skulle vara i nästan åttahundra år och som fortfarande bär spår i dagens Spanien och framför allt i Andalusien. Detta bestämdes 450 mil från Spanien, vid Röda havets strand, av en man som trodde att han var Guds sändebud på jorden. Mohammed utövade doktrinen om Det heliga kriget. Efter hans död år 632 gav sig hans efterföljare iväg från Arabien och vid slutet av 600-talet hade deras ättlingar bland annat erövrat hela norra Afrika och väntade nu bara på rätt tillfälle att via Spanien komma åt Europa för att sprida sin muslimska lära.


Team Nerja

En invigning det svängde om! Mäklarringens nya kontor på Plaza Ermita i centrala Nerja

En färgsprakande kväll bjöd på fantastisk underhållning av Andreas Lundstedt, sångaren i popgruppen Alcazar, som flugit ner kvällen till ära. I samband med invigningen av nya kontoret presenterade även kontorsägarna Johanna Lindgren och Thomas Malm sin nya stora satsning, Propertissimo. – Vi är jätteglada över att få nya funktionella lokaler. Det ger oss en bättre plattform att arbeta ifrån och breddar möjligheten att betjäna våra kunder på bästa sätt, säger Johanna Lindgren. Efter 5 framgångsrika år är vi starkt övertygande om att nästa steg i rätt riktning är att öppna upp vår verksamhet på en mer internationell marknad. Vi är därför väldigt glada över att presentera vårt nya varumärke Propertissimo, som tar våra över 1500 egenlistade bostäder ut på den europeiska marknaden. Läs mer på www.propertissimo. net. Mäklarringen Nerja var det första kontoret som Johanna och Thomas öppnade 2014 på Costa del Sol med La Cala de Mijas och Estepona att följa.


Svenska Magasinet i Spanien

Morback properties - erfarenhet betyder trygghet

I mitten av 80-talet hände mycket i golfdalen Nueva Andalucia. Banco Bilbao var en stor aktör i Aloha-området och startade bygget av det välkända och mycket populära Aloha Pueblo, deras flaggskepp, innan man fortsatte utvecklingen av La Quinta.


Svenska Magasinet i Spanien

Ny tandläkare hos Nordental i Fuengirola

Nyligen fick NorDentals klinik i Los Boliches, Fuengirola en ny svensk tandläkare. Hon heter Ottilia Ericson och är visserligen ny här, men har många års erfarenhet. Hon utbildades i Göteborg och gick ut 1998. Med familjen flyttade hon till Spanien 2018. Ottilia har ansvaret för kliniken i Los Boliches, Fuengirola. Kliniken har funnits i många år, men alltid med svenska tandläkare. Med på kliniken finns Gina som ett välkänt ansikte. Hon är både tandsköterska och tandhygienist och har funnits på kliniken sedan 2008.


Svenska Magasinet i Spanien

UNIQUE FIRES kan ge dig värme - när kylan kommer

Hösten har kommit men vädret är fortfarande varmt, men många spanska bostäder är inte byggda för när det blir kyligare speciellt med enkelglas, marmorgolv och dålig isolering. Ett bra sätt är att installera en bra spis som inte bara värmer upp bostaden men också ger en mysig varm känsla i rummen.


Svenska Magasinet i Spanien

World Food Fuengirola

Strandpromenaden i Fuengirola är flera kilometer lång och väldigt populär. Där promenerar och motionerar folk från världens alla hörn. Ett trevligt nöje är att sitta ner någonstans och bara titta på folk och den vackra utsikten över havet. Blir man törstig och hungrig finns det en massa ställen att välja på. Ett gott val är World Food, särskilt om man har svårt att bestämma sig för vad man vill ha!


Svenska Magasinet i Spanien

Hem och bostad: Förvandlingen!

Efter 17 år och mer än 500 utförda projekt, renoveringsarbeten, nybyggnation och ombyggnation/rehabilitering, kan vi säga att Casas y Reformas erfarenhet och kunskap är grunden för den höga kvalitet vi strävar efter i våra projekt.


Ocean Ambassadors i Almuñécar med 75 kg sopor som plockats av frivilliga från 12 olika länder (inkl. Sverige, Norge, Danmark & Finland). Från vänster Rolf Bönström Hedberg, Ann-Marie Bönström och Dita Grunte.

Svenskar deltog i stor strandstädning

Svenskar, danskar, norrmän och finländare tillsammans med spanjorer och andra nationaliteter städade stränder från 100.000 cigarettfimpar och tonvis med skräp.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Vad är felin leukemi?

Kattens leukemivirus (felint leukemivirus, FeLV) är ett virus som endast drabbar kattdjur. De flesta vuxna katter tillfrisknar helt efter FeLV-infektion, men framför allt små kattungar kan få kronisk infektion. Viruset infekterar immunförsvarets celler i blodbildande organ, benmärg och så kallad lymfatisk vävnad. Hos katter som inte lyckas bli av med infektionen kan den med tiden leda till såväl nedsatt immunförsvar som till tumörsjukdom.


Ordförande Ingemar Kamph avtäcker skolans historiska vägg

Svenska skolan i Fuengirola firade 50 år

Skolans historiska vägg invigdes och avtäcktes av skolstyrelsens ordförande Ingemar Kamph. Därefter var det mingel med snittar och dryck. Och en jubileumsskrift delades ut.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255