Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Maj 2019

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Konferencier var Gerd Marianne Kummel-Kunnas

Dragsvik traditionsmusikkår bjöd på pasodoble i Almuñécar

Dragsvik traditionsmusikkår bjöd på konsert i kulturhuset, Casa de la Cultura, i Almuñécar den 8 april. Det bjöds på militärmarscher men även känd spansk tjurfäktarmusik som dansen pasodoble av José Padilla och den kända “El Relicario”.


Ett 40-tal svenskar fick en rundvandring på det nya sjukhuset

Estepona Nordico besökte nya sjukhuset

Ett 40-tal svenskar vid Estepona besökte det nya sjukhuset 23 april. Det var den första större gruppen som guidades vid sjukhuset som öppnar i september.


Kjell Cederlund

Vinprovning hos AHN Torremolinos

En trevlig afton i AHN Torremolinos fina casita den 25 april. En av medlemmarna är Kjell Cederlund som har studerat vinkunskap, 30 poäng, vid Göteborgs universitet. Han gav en mycket uppskattad föreläsning om vinets underbara värld. Tre viner av respektive vita, rosé och röda provades.


Svenska Magasinet i Spanien

Golf och konst på Estepona golfbana

ÅRETS ROLIGASTE GOLFTÄVLING UTLOVADE arrangörerna Sven och Thomas när det spelades Friendly Games söndag den 14/4. Med gemensam start kl. 2 och efterföljande middag på kvällen, solen sken och humöret var på topp bland deltagarna. Costadelgolf.com bjöd spelarna på kepsar och skärmar. I klubbhuset hölls samtidigt ett vernissage med många vackra tavlor av Lill-Amor och Ann att beundra.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklare på After Work

ETT FRISKT INITIATIV av Fastighetsbyrån som bjöd in branschfolk att mingla på restaurang OCCO vid Puerto Banús. Idén bakom eventet är att en gång i månaden vara kollegor och inte konkurrenter, berättade Emma Nordström, marknad- och försäljningsansvarig i Estepona och Marbella.


Svenska Magasinet i Spanien

Invigning hos Bjurfors

BJURFORS BJÖD grannar och kollegor på goda kanapéer och ett glas vin när deras nya kontor i Centro Plaza officiellt invigdes. Bjurfors Sverige chef Fredrik Kullman var på plats. Kontoret som har en härlig utsikt mot berget La Concha, har inretts av Emma Stenborg Interiors.


Svenska Magasinet i Spanien

Higueron WEST slår på stort

HIGUERON WEST bjöd på stor invigning av sitt koncept med visning för alla mäklare och press. En välorganiserd videopresentation av området gjordes av Ruí Costa, arkitekten för detta fantastiska koncept. Här bjöds på mycket mat och dryck och de inbjudna kunde också se den nu färdigställda visningslägenheten.


Svenska Magasinet i Spanien

Carl Lamm föreläser om Fabergé

GÖTEBORGS AUKTIONSVERK och Peder Lamm gästade Los Naranjos golfklubb strax före påsk. Peder höll ett mycket uppskattat föredrag om Fabergé och värderade även ett antikt fat inför en intresserad publik. Auktionsverket har för avsikt att följa upp med flera event till hösten igen och även erbjuda tjänster för hemvärdering och inlämning här på kusten.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Fästingar är smittobärare av sjukdomar

Fästingar utgör en grupp av små spindel djur som har stor betydelse för skötsel av små djur och är efter myggor den mest orsakande faktorn i överföringen av patogener som orsakar sjukdomar där både djur och människor påverkas. De producerar också andra effekter som berör blodomloppet såsom hudförändringar, anemi och svaghet. De är blodsugare och parasiter som förblir fästa under perioder av tid från dag.


Svenska Magasinet i Spanien

Äkta italienska La Locanda del Paraiso

Här kommer en rapport från en äkta italiensk krog där det serveras enkel god mat och pizzor gjorda på napolitanskt vis från vedeldad ugn. La Locanda del Paraiso är en riktig familjeaffär där Lorena och hennes bror står för maten och maken Federico tar hand om matgästerna på ett mycket trevligt sätt.


Svenska Magasinet i Spanien

En frisk fläkt av franskt

C'est si Bon är ett nytt inneställe med fransk bistrokänsla intill Casinot vid Puerto Banus. Här huserar den på kusten välkända matgurun Garry Waite, som tillsammans med belgiske ägaren Fabrice, har skapat en kulinariska pärla. Öppen sedan januari i år, C'est si Bon är en succé bland matälskare av alla nationaliteter, både till lunch och middag.


Svenska Magasinet i Spanien

Solaga öppnar i Fuengirola

Under tio år har företaget varit fokuserat på Malaga stad men nu öppnar den danska semesterbostadsuthyraren  SOLAGA sitt första kontor längs kusten utanför storstaden. Detta sker i Fuengirola där företaget får fler och fler bostäder och bokningar.


Svenska Magasinet i Spanien

Frågor och svar om Ecofilter och bättre vatten

I snart 3 år har Marie och Jimmy Wendt arbetat på Solkusten med att förbättra vårt vatten. Allt fler inser hur viktigt det är att ha rent vatten i sina bostäder. Vi ställde några frågor.


Svenska Magasinet i Spanien

Higuerón West erbjuder något nytt

Higuerón West erbjuder ett unikt levnadssätt som är uttänkt från ett annorlunda perspektiv. Det är skapat runt en exceptionell livskvalité där de boende är uppmuntrade att verkligen göra det mesta av det underbara klimatet och läget i ett innovativt eko-samhälle.


Svenska Magasinet i Spanien

Advokatbyrå i Marbella fyller 5 år

På advokatbyrån Golden Mile Law Firm finns tre spanska advokater; Jorge Blanco, Eduardo Borredat och Maria del Carmen Cardoso samt svenska Caroline Merlin som ansvarar för de skandinaviska klienterna. Alla har sedan tidigare erfarenhet från flera välrenommerade advokatbyråer förutom Mari Carmen som är nyutexaminerad jurist.


Svenska Magasinet i Spanien

Costa Tropical Music Camp 2019

Sedan 2012 har Janett Jensen arrangerat ”Costa Tropical Music Camp” på Hotel Bahia Tropical i Almuñécar med låtskrivare, sångare och producenter för att tillsammans skriva musik under en vecka. 10-17 maj var det ett nordiskt camp med Lasse Lindbom som gäst och 24-31 maj ett camp med fokus på den internationella marknaden. Sammanlagt deltog 21 låtskrivare.


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Sjukförsäkring - när man behöver den!

SAMBON HAR VARIT KRASSLIG med ett högt blodtryck som trasslar så mycket att det visat sig vara livshotande. Vid en rutinkontroll på det välorganiserade och prydliga privatsjukhuset i Quiron Salud i Malaga visade det sig vara så farligt högt – igen – att någon hemfärd inte blev aktuell den dagen. Sambon blev inlagd!


Esteponas sjukhus HAR (Hospital de Alta Resolución) ligger några kilometer sydväst om staden i ett område som heter El Rodeo. I bakgrunden syns Sierra Bermeja

Estepona: Mönsterkommun med nytt sjukhus på plats

Svenska Magasinet har de senaste åren uppmärksammat hur kustkommunerna blir finare och vackrare. Omfattande arbeten har utförts den senaste tiden runt Plaza Costa del Sol i Torremolinos. Sedan en tid tillbaka pågår projekt i San Pedro Alcántara i Marbella. Den kommun som kanske sticker ut mest och där förändringens vindar syns mest är Estepona.


Många producenter är småbönder i provinsen och känner stort ansvar för sina jordar.

Lysande framtid för sydspanska viner

Inte bara sol, bad, golf och skidåkning. Nu växer vinturismen på Solkusten. Under fjolåret ökade antalet turister vid bodegorna runt Ronda från 30.000 till 36.000. Vi är allt fler som upptäcker kvalitetshöjningen inom närproducerat.


Fågeln är en Kaktusvråk och heter Maya! Foto Jon Segui

Djurliv: Scott Masons passion för fåglar

Fyra mil nordväst om Ronda, strax utanför den mysiga staden Algodonales, träffar vi Scott Mason. Att vi kommit rätt förstår vi när vi ser två magnifika påfåglar på grindstolparna. Vi har kommit till ett Paradis för både människor och djur.


På morgonen vandrar vi högt över havet på murarna. Ute till havs ser vi Galiciens skärgård.

Vilda vackra dramatiska Bayona

Den vilda vackra Atlantkusten i Spaniens nordvästra hörn är lätt att förälska sig i. Här ligger det lilla mysiga samhället Bayona eller Baiona på galiciska. Platsen med sin strategiska betydelse och dramatiska historia ligger nära Vigo och tillhör provinsen Pontevedra.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – ett kvarts sekel

Sedan 1950-talet har Spanien varit en destination för svenskar på jakt efter ett nytt liv i solen med äventyr och spännande kultur. Omkring 35.000 svenskar har någon anknytning till Costa del Sol och Costa Tropical. Allt fler arbetar här medan andra njuter av ett behagligt pensionärsliv.


Med elegant utseende och snygga former är gasolgrillar från Broil King ett fulländat komplement i utomhusmiljön.

Bästa utelivet i sommar!

San Pedros allra största byggvaruhus heter Fernando Moreno, ett ytterst välsorterat byggvaruhus där ni kan se och välja ut material till ert nya badrum, golv och kök. I mer än 40 år har Fernando Morenos erfarna personal hjälpt till med design och rådgivning vid byggnation och renoveringar. I deras enorma showroom finns också en avdelning för utemöbler och hela övervåningen är tillägnad en underbar display av möbler och sängar.


Svenska Magasinet i Spanien

Fråga advokaten: Vi ska separera. Jag vill flytta hem till Sverige och ta våra barn med mig – Vad gäller?

Jag är en svensk man som har bott i Spanien några år tillsammans med min svenska sambo. Vi har två barn tillsammans och vi är alla svenska medborgare. Nu har vårt förhållande tagit slut och jag vill flytta hem till Sverige och ta med mig barnen. Vad ska jag göra?


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Ny lag om hypotekslån träder i kraft den 16 juni 2019

I tidigare artiklar har vi redogjort för turbulensen som inträffade förra hösten gällande etableringskostnaderna för hypotekslån i Spanien.


Marknadsobservation: Lågkonjunkturen som kom av sig

Att förutse början på en lågkonjunktur har visat sig vara en komplex övning. De senaste två åren har det varit solid konsensus i uppfattningen om en förestående lågkonjunktur.


Svenska Magasinet i Spanien

Mat som sänker kolesterolvärdet

Vår tids matvanor gör att höga kolesterolvärden blir allt vanligare. Det har blivit en viktig riskfaktor att överväga när vi tänker på vårt välbefinnande.


Svenska Magasinet i Spanien

Berit kåserar: Sköna maj välkommen...

Äntligen är det försommar! Nu slipper man ha ångest för att skidorna aldrig kom fram, fast det var massor med fin snö i Sierra Nevada eller att man struntade i golfen och latade sig i stället. Nu finns inga andra krav än att njuta av ljumma kvällar i lugn och ro med en spännande bok eller i sällskap med goda vänner.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255