Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

April 2019

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Provinsstyrelsen Diputación de Málagas president och Rincón de la Victorias borgmästare Fransisco Salado, trea från vänster, var där. Några av de andra som syns på bilden är Juan Jesus Bernal Ortiz, etta från vänster, och Enrique Bellver, fyra fr. v.

SUR Wines & Gourmet i Málaga

Dagstidningen Diario SUR tillsammans med Grupo La Reserva höll under två dagar vin –och gourmetmässa på restaurang Pórtico de Velázquez i Málaga. Totalt 89 utställare från Spanien och utlandet var på plats.


Tarja Pihlanen och Hannele Tommila

Vernissage på GAC Art Gallery i Fuengirola

Fredagen den 22 mars var det dags för vernissage på GAC Art Gallery i Svenska Magasinets lokaler på Calle Quemada 10 i Fuengirola. Ett blandat urval av internationella konstnärer med varierande stilar. Det bjöd på tapas under eftermiddagen. Läs mer på galleryartclub.com


Gruppbilden togs på Castelo de Monterreal i vackra Baiona, Pontevedra

Kultur – och vinresa till Galicien och Portugal

Totalt 48 personer fanns med på kultur– och vinresan till Galicien och Portugal som Svenska Magasinet var med och arrangerade tillsammans med den auktoriserade guiden Siv Ling första veckan i april. Ni som missade resan får en ny chans nästa år.


Svenska Magasinet i Spanien

Åderbråcken försvann - nu känns benet lättare!

Det är inte bara de slingriga åderbråcken, ofta på lårets insida, som är det stora problemet för många män och kvinnor i alla åldrar. Värre är att benet känns tungt, avdomnat, det värker, kryper och pirrar. Framåt kvällen har det svullnat upp och på natten kan kramper komma. I senare skeden kan svårläkta bensår uppstå.


Svenska Magasinet i Spanien

Be Organic, ny ekologisk butik

Den 18 februari öppnade en ny butik i centrala Fuengirola, det är en ekologisk butik med ett helt otroligt sortiment på en relativt liten yta. På väldigt kort tid har de fått en hel del kunder som gärna också återkommer!


Svenska Magasinet i Spanien

Bjurfors försäljning ökar kraftigt i Marbella

Antalet fastighetsaffärer under sista kvartalet 2018 i Spanien ökade med ca 8% mot motsvarande kvartal året innan. Dock så rapporteras en minskning av antalet köp av svenskar med nästan 30% under kvartalet.


Svenska Magasinet i Spanien

Påsk hos Mundo Mania

En av årets viktigaste händelser för spanjorer är påsken men större delen av dessa traditioner uppskattas mer av vuxna än av barnen. 


Fikastund på kyrkans soliga terrass.

Bomässa hos Svenska Kyrkan

Den 15 och 16 mars hölls en välbesökt Bomässa i Svenska Kyrkans lokaler i Fuengirola för de som vill vara och/eller bo i Spanien. Initiativtagare och arrangör var Berit Olsson. Det hölls en hel del mycket intressanta föredrag om bl.a. residencia, deklarationer, empadronamiento, bygglov, spanska nummerskyltar och försäkringar. Ett antal företag passade också på att visa upp sig och knyta nya kontakter. Alla var överens om att det blev mycket uppskattat.


Svenska Magasinet i Spanien

Salongen som har allt 

Här på Maria Salon mitt i centrala Fuengirola på gatan Troncon, finns en salong som erbjuder det mesta inom hår och skönhetsvård samt välbefinnande. Salongen ligger i ett mysigt gammalt hus med en öppen patio längst in.


Få två flygbiljetter för två personer?(tur och retur)

Sanitas – tänker på din sinnesfrid och din familj – och erbjuder dig den mest kompletta begravningsförsäkringen på marknaden genom santalucía. Vi tar hand om allt, så att din familj får allt nödvändigt stöd i en svår tid med ett enkelt samtal.?


Svenska Magasinet i Spanien

Salong Vida by Vera going green!

Salong La Vida by Vera är en urmysig och välkomnande hår och skönhetssalong belägen nästan lite undangömd i trivsamma Aloha Pueblo, Nueva Andalucia. Ett perfekt ställe när du behöver bli lite ompysslad och uppfräschad, slappna av med ett glas cava eller en fluffig capuccino.


Svenska Magasinet i Spanien

Svenskt ansikte hos Keller Williams

Keller Williams är ett globalt mäklarföretag, faktiskt världens största, med kontor i 37 länder. I Spanien finns 12 kontor med totalt 400 agenter och i Marbella arbetar 85 personer. I spetsen för den spanska divisionen står Leonardo Cromstedt, ett svenskt klingande namn. Leo föddes i Göteborg men är bosatt i Marbella sedan mycket unga år och har arbetat med fastigheter i 31 år.


Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Att bli sjuk på Costa del Sol

Sjukdom är inte det första man tänker på när man reser utomlands, och det gäller både för de som kommer hit för en vecka eller två och för de som stannar hela vintern. De flesta av oss tänker på själva resan, flyg, husbil, boende och mat. När man bestämmer sig för att resa känner man sig oftast frisk och pigg och då tänker man inte på sjukdom eller vård utomlands. Vi tror och förväntar oss att vården här ska vara likadan som i Sverige.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Nu är det årstid för processionslarven

Varje år vid den här tiden brukar vi publicera information om den giftiga processions-larven, som kan ställa till en hel del elände för ditt husdjur men även för dig själv om du inte är uppmärksam.


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Snabbare utlandsbetalningar!

SOM SAGT, MYCKET KAN SÄGAS OM SPANSKA BANKER, men vi gläds åt servicefunktioner där målsättning är att det går snabbare. I början av april publicerade vi den här nyheten på vår hemsida:


Isabel Pascual Villamor är från februari 2019 Sveriges honorärkonsul.

Möt Sveriges nya honorärkonsul på Costa del Sol: Isabel Pascual Villamor

Jag har aldrig tänkt tanken att bli honorärkonsul eller strävat efter det. Livet innehåller överraskningar, säger Isabel Pascual Villamor, Sveriges honorärkonsul i provinsen Málaga, Granada samt för de spanska enklaverna Ceuta och Melilla i Nordafrika.


Málaga är en stad med hög livskvalitet. Inte konstigt att ung som gammal dansar och ler

Málaga dansar och ler

Det är trevligt att besöka Málaga. Vi som är bosatta på kusten ser den som vår provinsstad. Är du på semester så glöm inte bort denna livliga pärla vid Medelhavet. Livskvalitén som Málaga bjuder på har aldrig någonsin varit bättre.


Hamnkajen Muelle 1 har mycket bra att välja på

Málagasvenskarnas tips

Vi bad några Málagasvenskar som är bosatta i provinsstaden att berätta om sina bästa tips.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – ett land på väg att rivas

Spanien ska välja väg och går till val. Fyra politiska val inom loppet av fem veckor. Den aktade författaren Arturo Pérez-Reverte är mycket kritisk till utvecklingen i Spanien som är på väg att rivas på grund av okunnighet, oansvar, arrogant flärd och bekväm likgiltighet.


Från Plaza de los Verdiales har man en fin utsikt

Comares: På besök i fästningen i höjden

Comares en charmig vit by som ligger enastående vackert på en höjd ovanför La Viñuela-sjön i Axarquía öster om Málaga. Med bergskedjor som Tejeda, Almijara och Alhama runt omkring. Söderut ser vi det glittrande Medelhavet i solgasset. Comares är en av totalt 31 vita byar i Axarquía-området öster om Málaga.


En växt i sin egna kruka är ett vinnande koncept, planteringen blir dynamisk och föränderlig. Plus att växterna mår bättre.

Susannas garden design: Att odla i kruka - växter på höjden, bredden och längden

Många av oss nordbor här på solkusten huserar i lägenhet eller parhus med terasser och balkonger där enda alternativet är att odla i krukor och i vissa fall även befintliga uppmurade planteringskärl. Denna artikel utesluter naturligtvis inte trädgårdsinnehavarna som även de kan förgylla sina uteplatser och entréer med växter i krukor.


Anna Carlsson

Fråga advokaten: Framtidsfullmakter – Sverige och Spanien

Min mamma har en lägenhet i Spanien där hon brukar vara några månader om året. Hon börjar emellertid bli äldre och om ett par år finns risken att hon inte längre orkar åka dit lika mycket som tidigare. Jag har för avsikt att hjälpa henne med skötsel av lägenheten och kontakten med banken när hon inte längre orkar och undrar om det finns något vi kan göra redan nu för att underlätta detta?


Marknadsobservation: Spanska nationalräkenskaper för 2018

Skuldsättningsgraden för den spanska statsskulden föll med 1,1 % under förra året. BNP för 2018 slutade på drygt 1 208 MRD euro och statsskulden var vid utgången av året 1 171 MRD Euro. Skuldsättningsgraden blir således 96,94 % av BNP. I nominella termer ökade skulden något men då expansionen i ekonomien var starkare blev belåningsgraden lägre.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Nytt pilotprojekt som erbjuder: Ett hypotekslån som täcker både köpet och renoveringen till samma fördelaktiga ränta

2018 slutade men en massa tumult i de spanska bankernas värld. Det gällde rättegången i den spanska högsta domstolen angående de höga etableringskostnaderna för spanska hypotekslån. Först dömde HD till kundernas fördel, sedan ändrade de sig angående praxis varpå regeringen gick in och lagstiftade i enlighet med HDs första tre domar.


Svenska Magasinet i Spanien

Berit kåserar: Våren är här!

Det är nya blommor i rabatterna och palmerna står nyklippta och fina. Kommunens parkavdelning arbetar för fullt med att städa bort vintern. Har ni tänkt på så mycket apelsiner det är på träden i år? Och alla apelsinblommor som doftar så ljuvligt trängs med de gula frukterna. Dessvärre kan man vara pollenallergiker. Och ett av de få träden här med pollen verkar vara apelsinträdet.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255