Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Mars 2019

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Spanska banker - SUCK!

GÖR INTE OM MITT MISSTAG. Dubbel- och trippelkolla allt! Man behöver inte bo någon längre tid i Spanien för att inse att man måste hålla ögonen öppna och ha koll på saker och ting, annars blir de inte gjorda eller så görs de på felaktigt sätt. Generellt sett, förstås. I mitt eget fall blir jag dock lite trött på den egna blåögdheten och förhoppningen om att det har nog blivit bättre och att jag säkert kan slappna av. Så naivt och dumt av mig att tro något sådant!


Medan Sverige tuffar på har vi upplevt en ambitiös utveckling i Spanien som nu har det näst största nätverket av höghastighetståg i världen efter Kina.

Sverige kan ta hjälp av Spanien med höghastighetsbanor

Sverige vill bygga höghastighetsbanor och öppnar nu dörren för ett samarbete för att ta hjälp från EU-länder som Spanien, Tyskland och Frankrike. Spanien har den erfarenhet och kunskap som Sverige behöver. Bara Kina har fler kilometer utbyggd höghastighetsjärnväg än Spanien i hela världen. Medan Sverige tuffar på.


Vinmakaren Antonio Navarro Ruiz med sin syster Montserrat Navarro och hennes man José Antonio Palomo Báez. En familjebodega och trio som gör ett fantastiskt arbete. Senaste åren har utmärkelserna stått på rad.

Vinupplevelser i hjärtat av Andalusien

Under våren och försommaren är det andalusiska landskapet som vackrast. Då reser vi till Mollina och Fuente de Piedra, norr om Antequera i hjärtat av Andalusien. Äkta andalusiskt lantliv. Bra närproducerade viner. Och här ligger flamingolagunen.


Plaza Mayor

Stilrena Valladolid med vackraste spanskan

Floden río Pisuerga som är biflod till Duero flyter stilla genom Valladolid som är en stad med historia. Kung Carlos I gjorde Valladolid till politisk huvudstad i början på 1500-talet även om Toledo officiellt var huvudstad. Senare betraktades Valladolid som huvudstad i det spanska imperiet innan Madrid slutligen fick den definitionen. Och här talas den vackraste spanskan.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – utan flyget ingen Solkust

Debatten om klimatet och våra flygvanor har kommit upp på agendan allt mer. Nyligen beslutade en tidning att inte skriva om långväga resmål för att inte bidra till långa flygresor. Fördel Spanien alltså.


 Vi valde en genomgående färgskala i svart och vitt med färg accenter i konsten på väggarna.

Inredning: Styling innan du säljer!

På uppdrag av ägaren till denna fantastiska villa, fick Estuco Interiors uppdraget att utföra styling i en del av villan eftersom den är ute till försäljning. De generösa utrymmen som villan bjuder på gjorde det möjligt att möblera med stora voluminösa möbler.


Svenska Magasinet i Spanien

Fråga advokaten: Måste man redovisa var ifrån pengarna kommer vid husköp i Spanien?

Vi håller på att köpa ett hus här på kusten och får frågor från banken och notarien angående var våra pengar till köpet kommer ifrån. Finns det några regler kring detta?


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Olika skatter för nyproducerade och begagnade bostäder – men varför?

Att skattekostnaderna när man köper bostad i Andalusien är olika för nytt och begagnat vet de flesta. Om någon frågar sig varför skatten är högre för nyproduktion än för begagnade bostäder så kommer svaren här!


Marknadsobservation: Varför flyger humlan när det är omöjligt?

Centralbanker och institutioner har de senaste månaderna sänkt prognoserna för ekonomisk aktivitet inför de kommande åren. Skälet är en hög nivå av politisk oro och man förväntar sig att den osäkerhet som oron genererar kommer att påverka konsumtionsbeslut och investeringsvilja.


Svenska Magasinet i Spanien

Peter kåserar: Gamlingar blir mobilmissbrukare

?Irritationen och frustrationen började sprida sig när vi stod där i foajén. Wifi-uppkopplingen på hotellet visade sig nämligen vara svajigt. Tanken slog mig – har vi gamlingar blivit mobilmissbrukare?


Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Ateroskleros åderförfettning

Vid ateroskleros som också kallas åderförkalkning eller åderförfettning har fett och kalk samlats i blodkärlens väggar. Kärlen blir stelare och trängre och blodet får svårt att passera. Åderförkalkning är den viktigaste orsaken till hjärt- och kärlsjukdomar.


Klosterbjörnens Magnus Karlsson.

Bostadsmässor i Göteborg och Stockholm

SVENSKA MAGASINET deltar alltid på bostadsmässorna "Köpa hus utomlands" där vi bjuder besökare på ett exemplar av Spañien Magasinet. Intresset för Spanien är som alltid ofelbart och även om siffror säger att antalet bostadsköp minskat, märktes inte detta bland de många besökarna.


Svenska Magasinet i Spanien

Räddningen av ASKARA

I slutet av mars förra året, blev ARCH kontaktad av chefen för veterinär departementet i Granada angående möjligheterna att hämta två beslagtagna hästar. Volontärerna som var med den dagen, glömmer det aldrig.


Bo Griwell hälsar välkommen till onsdagsträffen som denna gång handlade om kombinationen ost & vin

Ostprovning hos Club Nórdico Cultural

Fullsatt, festligt och folkligt var det när Svenska Magasinets Ola Josefsson gästade Club Nórdico Cultural i Nueva Andalucia, Marbella. Ostprovning i kombination med vin stod på programmet tillsammans med cirka 50 nordbor.


Patrik Nilsson, Anna Christensen (kontorschef), Päivi Asikainen, David Brännhult, Ana Mula, Daniel Holmquist och Thomas Sundvall.

Borgmästaren på plats vid Grand Opening of Estate Stockholm

Estate Stockholm - Costa del Sol hade invigning med sina nya lokaler på Kyrktorget (Plaza de la Constitución 6) i Fuengirola 7 mars. Fuengirolas borgmästare Ana Mula kom på besök och önskade alla lycka till. David Brännhult som är huvudägare till Estate Stockholm på Östermalm som startade 2006 var med vid invigningen i Fuengirola.


Svenska Magasinet i Spanien

Hitta din säng i San Pedro

Visst vet vi allihopa att nyckeln till en god natts sömn, den sitter i din säng och mer precis i madrassen. Absolute Beds har massor av kvalitetssängar på lager och kan erbjuda olika typer av sängar, med ram, ställbara sängar och kontinental sängar. Och storlekar finns det gott om, allt från enkelsäng till super king.


Svenska Magasinet i Spanien

Vårsäsongen igång på Gallery Art Club

Gallery Art Club har dragit igång vårsäsongen med stor framgång. På väggarna trängs konst, mest tavlor men även skulpturer, skapade av en internationell skara   konstnärer. Vid den senaste vernissagen i februari fylldes Galleriet till bristningsgräns med intresserade besökare. 


Före

Casas y Reformas med nya projekt

Casas y Reformas är ett finskägt byggföretag med huvudkontor i San Pedro. De är verksamma från Sotogrande längs hela kusten till centrala Málaga där ett nytt projekt väntar dom under våren. Annars är det mest arbeten mellan Estepona till Fuengirola och i Mijas förstås.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Checklista för valpar och kattungar

Få saker är så spännande som att få hem en ny valp eller kattunge även om vissa problem också kan bli aktuella – i synnerhet relaterade till miljöträning, medicinska problem, beteenderelaterade och medföljande veterinärkostnader.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2019 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255