Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Januari 2019

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Svenska köpare i Spanien får ofta inte tillgång till hela marknadens utbud

Många mäklare visar endast sina egna bostäder, men om du köper din bostad genom Bjurfors, så får du tillgång till samtliga bostäder som är till salu. Det ökar chanserna till att vi lyckas hitta just din drömbostad.


Kursledare Violeta Solano

Lär dig spanska på Svenska skolan i Fuengirola

På Svenska Skolan i Fuengirola erbjuder vi kurser i spanska för vuxna på nybörjarnivå. Vi följer GERS, Gemensam europeisk referensram för språk. GERS är ett ramverk för bedömning av språkkunskaper framtagen av Europarådet.


Svenska Magasinet i Spanien

Start group firar ett bra år!

FREDAG 14:E DECEMBER bjöd Start Group på en drink med tilltugg. De inbjudna som var kunder, affärspartners, vänner och anställda, verkade alla nöjda och glada med året som gått.


Svenska Magasinet i Spanien

Mat & Prat

GLADA VÄNNER MED BRITTEN EMME i spetsen lunchar nästan varje onsdag på bakgården till Miadels delikatess butik. Syftet med dessa luncher är alltid mycket prat tillsammans med garanterat god mat. Den 12 december bjöds det på ett underbart julbord och julsånger.


Svenska Magasinet i Spanien

Oförglömlig julmiddag på KAH!

SVENSKA MAGASINETS ÅRLIGA JULMIDDAG blev en extraordinär upplevelse på den nya klubben KAHMARBELLA i Nueva Andalucia. Vi serverades förstklassig mat, goda viner och vår kypare tog hand om oss på allra bästa sätt. KAHMARBELLA är under sommarhalvåret en exklusiv poolklubb och vintertid, när aktiviteter flyttar inomhus, en DJ Restaurang i enlighet med de allra senaste trenderna. Det var bara synd att Ola och Monica p g a resor gick miste om en oförglömlig kväll.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Vad är parodontit?

En av de mest vanliga problem vi ser i vår praktik är relaterade till hundars mun. Dålig andedräkt och inflammerat tandkött kan tyckas mindre viktigt, men det är faktiskt inledande symtom på Parodontit, som orsakar smärta infektion och tandlossning.


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Svensk media om Spanien...?

VI KÄNNER OSS RÄTT STOLTA när våra läsare kommenterar att den här tidningen och vår hemsida, med dess nyheter, är viktiga informationsgivare i deras vardag. Det händer rätt ofta att vi får sådana kommentarer. Det tackar vi allra ödmjukast för. Både från de som bor här permanent och de som är här under kortare- eller längre vistelser.


Svenska Magasinet i Spanien

Gastronomi sätter Málaga på kartan

Totalt 287 recensioner av restauranger i provinsen Málaga och tips på bra viner. Det är viktiga ingredienser som har ”kokats” ihop i den tredje upplagan av den tvåspråkiga guiden ”Quién es quién en la gastronomía de Málaga 2019” (Vem är vem i Málagas gastronomi 2019).


Årets vin producerade i provinsen Málaga

Årets viner i provinsen Málaga

Vinproducenterna Málaga Virgen, Cortijo La Fuente, Lunares, Quitapenas och Excelencia. Där har några av provinsens bästa vinproducenter. I slutet på fjolåret 2018 arrangerades den sjätte upplagan av Concurso de Vinos, tävlingen där årets bästa bodegor och viner med ursprungsmärkning Denominación de Origen Málaga y Sierras de Málaga bedöms.


Bläckfiskrondellen vid paseon i Almuñécar skiftar i blått och vitt

Almuñécars ”banquero” José gör konst av rondeller

Rondeller är ofta en stor och påkostad sak i Spanien. Blomsterarrangemang och fontäner skapar en snygg gatubild. I Almuñécar på Costa Tropical fick den kommunanställde muraren José Cabrera i uppgift att bygga rondeller och bänkar.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – en hyresmarknad som skenar

Myndigheterna har med fenomenet turistlägenheter gjort det allt svårare för ungdomar och andra att hitta en hyresrätt. Turistlägenheter eller semesterbostäder till uthyrning gör att utbudet av hyreslägenheter på lång sikt blir begränsat. För hyresvärdar har det blivit rena rama guldgruvan att hyra ut korttid än på långtid.


Svenska Magasinet i Spanien

ONT? Prova Naprapati och Akupunktur!

Vad händer när man kommer till mig som patient? Först tar jag en anamnes-alltså vi samtalar om Din sjukdomshistoria, olyckor, operationer och smärtproblematik. Därefter utför jag ett status- Du utför rörelser medan jag försöker se vad asymmetrierna och stelheten berättar för att försöka förstå var problemet börjat.


Svenska Magasinet i Spanien

La Mezquita i Cordoba står sedan 1984 på UNESCO:s världsarvslista

Har du möjlighet att besöka Córdoba skall du absolut göra det. Den stora moskén är ett unikt byggnadsverk, ett av de största monumenten i Andalusien, vilket visar den storstilade prakt som den muslimska konsten införde på Iberiska halvön. En närmare kontakt med denna byggnad ger kunskap om historien, den islamiska kulturen och ombyggnaden till katedral.


Januari är månaden då man sätter t ex kål och morötter.

Trädgård: Januari en aktiv månad

Nytt år och nya möjligheter. För er som bor här sedan länge eller ni som precis köpt hus eller lägenhet med terrass och behöver lite idéer hur man kan komma igång med växter och annat. Här kommer lite tips och ideér.


Svenska Magasinet i Spanien

Fråga advokaten: Stämpelskatt i samband med fastighetsköp, vad gäller?

Vi har sett mycket skriverier om stämpelskatt i samband med fastighetsköp i Spanien. Vad gäller egentligen?


Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Östrogen är livsviktigt

Mellan 45 och 55 års ålder kommer de flesta kvinnor in i klimakteriet, då äggstockarna slutar fungera som de gjort tidigare och hormon nivåerna sjunker drastiskt.


Marknadsobservation: Ekonomi från ett lastbils perspektiv

Den 17 augusti publicerade Wall Street Journal en analys av marknaden för nya lastbilar. Enligt Daimlers senaste presskonferens avseende den amerikanska marknaden, förväntas att orderingången håller i sig till och med Q2 2019. Varför är detta fenomen intressant?


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Vad händer nu?

År 2009 köpte 187 svenskar i Spanien. År 2017 köpte 3.882 svenskar i Spanien. Vad händer nu?


Svenska Magasinet i Spanien

Lars Torbjörn kåserar: Väntans tider

Det är veckan före julledigheten då jag skriver detta. Solen skiner, på golfbanan spelas det, turisterna går i shorts och vi som bor här på Costa del Sol bär halsduk och dunväst. Det är på kvällarna som jag får ”feelingen” att det snart är jul igen.


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko legend och verklighet 6-11 mars 2019 - Fullbokad!

Fem nätter och sex dagar med den auktoriserade guiden Siv Ling, e-mail: guidesiv@gmail.com, tel: +34 609 577 162. Efter succéerna varje år sedan 2011 kommer denna resa att gå igen den 6 till 11 mars 2019.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2019 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255