Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

December 2018

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

La Clinica Mediterranea Vet Practice

Pablo Gozalo och Susana Rodriguez har nästan 20 års erfarenhet av veterinäryrket och kliniken i Sabanillas öppnades år 2009. Efter avslutad veterinärutbildning på universitet i Madrid, flyttade Pablo och Susana till England där de arbetade i Preston, Lowestoft och slutligen bosatte sig i Newcastle. 


Svenska Magasinet i Spanien

Salong Sana Hair and Beauty. 

Kom och få lite hårglädje hälsar finska frisörskan Sana Kurki på Salong Sana Hair and Beauty. 


Svenska Magasinet i Spanien

Mota kyla och influensa

Vintern är här och därmed förkylningar och influensa. Här kommer några tips från Sanitas Estepona om hur du kan försöka undvika dom.


Helena och Jan i sin fruktträdgård

Gynekolog på SolEyes klinik

Jag heter Jan Appelberg och jobbar som gynekolog i staden Kotka i Finland och nu sedan oktober även i Fuengirola på SolEyes klinik. Efter studenten vid Kotka Svenska Samskola år 1974, fortsatte studierna till biokemist vid Åbo Akademi.


Svenska Magasinet i Spanien

Trygghet utomlands

Soltjänsten har sedan flera år tillbaka varit ett ledande företag på spanska solkusten i utvecklingen av omsorgstjänster. Företaget har fortsatt att utveckla möjligheterna för skandinaver att få vistas på solkusten på ett tryggt och säkert sätt.


Svenska Magasinet i Spanien

Succé för kyrkans julmarknad

Julmarknaden i kyrkan var återigen en succé. Över tusen personer kom till vår kyrka och fick njuta av god julmat, glögg, luciatåg, musikunderhållning, hantverk och mycket mer. Kyrkan vill tacka alla fantastiska volontärer som gör dessa event så härliga


Svenska Magasinet i Spanien

Ruben Larsens populära föredrag

RUBEN LARSEN MED SITT FÖRETAG Haga Kapital är otroligt aktiv och engagerad här på Costa del Sol och framför allt i Estepona där han nu har kontor. Ruben är också en regelbunden skribent av ekonomi sidan i Svenska Magasinet. Hotell Gran Elba stod värd för ett av Rubens föredrag om bl a ekonomi den 8 november. Efter Rubens intressanta inledning anlände borgmästare José María García Urbano och pratade om Esteponas framtid och pågående projekt. Staden har de senaste åren under García Urbanos ledning, genomgått en fantastisk förvandling.


Skotsk speleman marscherade i takt.

50+ Expo i Fuengirola

50+ EXPO ARRANGERADES I MITTEN AV november på Hotell IPV Palace i Fuengirola och Svenska Magasinet var på plats. Även om ett ruskigt oväder drog in över kusten på förmiddagen, var tillströmningen av besökare ändå positiv. De stora dragplåstren bland utställarna var värderingar av antika föremål, mynt och frimärken samt en elegant modevisning från klädbutiken Mapuchi Moda i Las Lagunas.


17 mannekänger visade en färgsprakande kollektion.

Britten Emmes Grand Finale

EFTER ETT HELT LIV fyllt med design, tyger och sömnad tog Britten farväl med en sista färgfylld modeshow. Palacio Rosa var absolut fullsatt till sista stolen och Brittens senaste skapelser gjorde ingen besviken. Svenska Magasinet önskar Britten en välförtjänt avkoppling efter en lång karriär och vi är säkra på att hon aldrig helt släpper skapandet.


Svenska Magasinet  med vänner hade plats.

En insats för hundar i nöd

ADANA ÄR FÖRENINGEN som tar hand om herrelösa hundar iEstepona. Många voluntärer gör ett jättejobb och en av årets största händelser är deras julmarknad i Palacio de Congresos. Årets marknad den 25/11 var den mest framgångsrika hittills och gav ett välbehövligt tillskott i kassan från entré, hyra av stånd och försäljning av hembakat. Om du är intresserad av att hjälpa till, läs mer på Adana.es


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko hösten 2018

Höstens resa till Marocko med den auktoriserade guiden Siv Ling samlade över 30 resenärer som besökte Chefchaouen, Meknes, Volubilis, Fes, Rabat och Tanger. Fyra nätter och fem dagar med besök på vingård utanför Meknes.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: msrescue en vision om att ge gatuhundar en ny chans!

Med visionen att ge gatuhundar en ny chans i livet, startade norskorna Mariann och Siv i april 2013 MS Rescue som drivs helt i ideellt syfte.


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Málaga bästa julstaden

NU NÄR JULEN STÅR INFÖR DÖRREN passar det ju alldeles utmärkt att repetera nyheten Svenska Magasinet släppte på nätet för en tid sedan.


Svenska Magasinet i Spanien

Frukt och grönt utan mellanhänder

Vi blir allt fler som efterfrågar frukt och grönsaker direkt från jordbruket till matbordet utan mellanhänder. Vi som bor i Spanien, på Costa del Sol och Costa Tropical, är privilegierade. Vi kan köpa färsk frukt och grönsaker året om. Med årstidens växlingar kommer ständigt nya frukter och grönsaker.


Svenska Magasinet i Spanien

Costa Blancas viner överraskar

Kanske regionen Valencia och sydöstra Spaniens hörn med Costa Blanca var outforskade vinområden för en del av oss tills alldeles nyligen. Jag har själv upptäckt druvan Bobal och hittat vinfynd på druvan Monastrell.


Svenska Magasinet i Spanien

Månadens vintips – Costa Blanca

Vad kan Solkustens systerkust, Costa Blanca, erbjuda för intressanta viner? Min kollega Madeleine Öberg reste till Alicante på arbete. Hon kom tillbaka med en kasse med sex olika viner. Nu är det dags att jobba. Sätt igång och prova utvalda viner från Alcampo i Alicante, sa hon. Och det gjorde jag.


Modernt, accessoarer . vackert  och alldeles episkt.

Susannas garden design: Grönskande julstämning

Så här inför juletider känns det naturligt och lockande att skriva om något som hör ämnet till men i ärlighetens namn få jag absolut ingen automatisk julstämning här på Solkusten. Kanske är det just i det läget då man behöver anstränga sig lite extra för att skapa det?


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – stenen som skaver i den spanska skon

Spanien kan inte leva utan Gibraltar och Gibraltar kan inte leva utan Spanien. Gibraltar är beroende av de 14.000 arbetare som bor i Spanien och passerar gränsen varje dag. Klippan har en status som skapar tusentals arbetstillfällen för spanjorer.


Korset väger totalt 200.000 ton.

Upptäck Spanien: Valle de los Caídos - en plats som väcker känslor

Valle de los Caídos, De stupades dal, 50 kilometer norr om Madrid i Sierra del Guadarrama är troligtvis den plats i Spanien som väcker mest känslor. Här ligger cirka 34.000 stupade från inbördeskriget. Men också Fransisco Franco, en auktoritär ledare eller diktator som var El Caudillo fram till sin död 20 november 1975.


Lars Isacsson

Fråga advokaten: Har Spanien nya arvsregler - vad är det som gäller?

Vi har hört att det har skett en del förändringar av arvsreglerna de senaste åren. Eftersom vi funderar över vår arvssituation undrar vi om vi kan få lite klarhet i detta.


Svenska Magasinet i Spanien

Hampaprodukter - Varför så populära och vad är det egentligen?

Hampa är en otroligt mångsidig växt som har spelat en viktig roll i mänsklighetens historia. Med förmågan att användas för att producera viktiga resurser som rep, kläder, papper mm har hampa varit kärnan för människans tidigaste innovationer. Det finns arkeologiska bevis för att vi använde hampa så långt tillbaka som 8 000 år f.Kr.


Marknadsobservation: Ny lågkonjunktur

De senaste två kvartal har globala nationalräkenskaper visat en lägre tillväxttakt i ekonomisk aktivitet. Förändringen från senaste kvartalet jämfört med kvartal två, visar på en tydlig inbromsning av tillväxttakten.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Högsta Domstolen ställer till det på lånemarknaden – konsumenterna vann till slut!

De senaste månaderna har verkligen bjudit på en ordentlig såpopera där bankerna, högsta domstolen och till sist den spanska regeringen har spelat huvudrollerna!


Svenska Magasinet i Spanien

Ramon kåserar: Livet på paseon

Paradgatan i ett spanska samhällen längs kusten är Paseon – oavsett om staden heter Fuengirola, Nerja, Marbella eller Málaga.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2019 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255