Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

December 2016

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Fastighetsbyrån: Frågor till Evelin Valentinsson, säljare Marbella - Estepona

Varför Spanien och Marbella? Jag älskar Marbella för klimatet. Vem vill inte vakna till strålande sol nästan varje dag. Livsstilen här är också något speciellt och annorlunda från där jag tidigare bott. Folk mer öppna och sociala, man umgås mer spontant och på ett annat sätt än vad man gör i Sverige. Det finns en stor mix av folk i Marbella vilket också gör det enklare att anpassa sig till gemenskapen i ett nytt land.


Svenska Magasinet i Spanien

Prison Island - vad är det?

Nu har Spaniens häftigaste äventyr öppnat i Benalmádenas hamn. Prison Island är ett upplevelsecenter för alla i åldrarna 9 - 99 år, ett helt unikt fängelseäventyr som just nu sprider sig över världen.


Svenska Magasinet i Spanien

Årlig läkarkontroll - Vithas Hospital Xanit Internacional

Vithas Xanit Fuengirola samarbetar för 5:e året i rad med finska Lion´s klubben i Torremolinos. Syftet är att öka kunskapen om det viktiga i att gå på en årlig läkarkontroll.


Svenska Magasinet i Spanien

Komplett synundersökning hos Specsavers

Regelbunden syntest är nödvändigt för en klar och obesvärad synförmåga. Den är också en viktig hälsokontroll eftersom den kompletta synundersökning Specsavers erbjuder, även kan upptäcka ögonsjukdomar och andra hälsotillstånd.


Stående från vänster: Katja Rise Carlqvist, Sten Martinsson, Anita Siggerud, Isabelle Eriksson Mozo, Thomas Skotte och Mona Malm Sittande från vänster: Anna Christensen, Sven F. Källström och Daniel Holmquist

Alamo laddar om inför 2017

För snart 7 år sedan, sommaren 2010, startade Sven och Gunilla Källström Alamo Costa del Sol Real Estate.


Svenska Magasinet i Spanien

Vi frågar tandläkaren: Periimplantit

Hej! Jag heter Lena och är 68 år gammal. Jag är frisk men tar lite mediciner mot depression, högt blodtryck och blodförtunnande. Ibland känns det som om jag är torr i munnen. Jag fick 4 implantat med en bro som skruvades fast på dessa implantat för 5 år sedan. Jag har inte varit hos någon tandläkare sedan dess för jag har flyttat runt lite i olika länder efter att min man gått bort. För en tid sedan började det att blöda runt ett av implantaten när jag borstade och nu känner jag att skruven är lös. Min tandläkare sa ju att de skulle vara för resten av livet....vad har hänt?


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Läkande massage för din hund

Terapeutisk hundmassage är en läkande behandling med hjälp av manipulation av mjukdelar och muskler. Det krävs stor kunskap om hundens muskelbyggnad samt anatomi.


Det professionella dansparet Annie och Håkan

AHN Nerja 15 år

Efter en jubileumsvecka med ett antal aktiviteter kulminerade firandet med den traditionella Höstfesten som i år var en jubileumsbankett. Hotel Paradors stora festsal var fullsatt med 140 förväntansfulla och festglada gäster. (Foto: Caj Söderberg)


Svenska Magasinet i Spanien

Helkväll med fokus på ekonomi och juridik!

Under hösten har Haga Kapital, Global Accounting och Advokatfirman Nordgren hållit gemensamma seminarier i Marbella och Fuengirola. Man har försökt ge en helhetsbild och belyst olika genomtänkta lösningar för att hjälpa besökarna slippa obehagliga överraskningar i framtiden.


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Nu är det jul. Igen!

SKA JULSTÄMNINGEN INFINNA SIG I ÅR, DÅ?


Tre av fyra Spanienseminarier var fullsatta.

Rapport från Köpa Hus Utomlands: ”Köpa bostad i Spanien en folkrörelse”

Spanien är glödhett bland svenskar. Inte bara som turistland även när det gäller att köpa bostad utomlands. När turismen till Spanien växer så ökar den svenska köpmarknaden i Spanien. Snö, regn, snöblandat regn, snålblåst och mörker då längtar svenskar bort mer än någonsin.


Grethe och Robin Glenvik, Göteborg

Söker bostad i värmen: Vad är ni på jakt efter?

Över fyra tusen besökare kom till utställningen Köpa Hus Utomlands i Svenska Mässan i Göteborg andra veckoslutet i november. Vi frågade några besökare vad de söker.


Svenska Magasinet i Spanien

Rapport från vinodlingen: 2016 kan bli bästa årgången någonsin

41 miljoner hektoliter vin blev resultatet i Spanien 2016. Det är något lägre jämfört med året innan. Årgång 2016 förväntas bli mycket bra. Om vinet utvecklas rätt kan det bli tal om en milstolpe i historien. Under 2015 var Spanien det land i världen som exporterade mest vin. Spanska viner är generellt fem gånger billigare än franska viner.


Caj Söderberg och Yvonne Bergman, Nerja

Här är läsarnas vintips

Vid den senaste kultur- och vinresan till La Rioja och Ribera del Duero i oktober som Svenska Magasinet arrangerade i samarbete med den auktoriserade guiden Siv Ling frågade vi några av resenärerna vilka vinvanor de har. Spanien är ett av världens främsta vinländer och med integrationen följer vinet med.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu - dialog, ansvar och generositet

Det är ett nytt politiskt landskap vi ser i Spanien just nu. En minoritetsregering som är i behov av stöd. Det har varit en krånglig och brokig väg något som den spanske monarken Felipe VI tog upp när den tolfte kongressen i modern demokratisk tid invigdes. Nu gäller det för politikerna att visa dialog, ansvar och generositet. Kungens tal möttes med en två minuter lång applåd. Men inte av alla.


Svenska Magasinet i Spanien

Designande inspirerande sprudlande växtnörd - er nye trädgårdsskribent

Min älskade mor fick redan tidigt ta emot stöldgods från sin 5-åriga dotter. De färgsprakande tulpanerna hade envist hittats i skogen bakom huset och inte alls hos grannen Ros-Marie. Daggmaskarna som gjorde stordåd i morotslandet grävdes envetet men omtänksamt upp då de uppenbarligen behövde ett bad. Middagsbjudningar kröntes givetvis av bordsdekorationer från trädgården i sådan prakt att maten knappt fick plats.


Svenska Magasinet i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien

Hans G kåserar: "Det är så osannolikt att det är försumbart"

Vilket år det har varit som snart skall vika sig för ett nytt. Att något som är osannolikt trots allt blir sant är ju inte helt osannolikt, det händer ju då och då med en femtio, sextio års mellanrum. Men att två saker som är osannolika blir sanna, och det inom loppet av ett halvår, det är minst sagt osannolikt.


Svenska Magasinet i Spanien

Glöggparty vid Svenska Magasinet och Gallery Art Club

Svenska Magasinets traditionella glöggparty lockade många besökare 3 december trots regn och rusk på Solkusten. Det var besökare från Almuñécar, Nerja, Marbella, Málaga, Coín, Benalmádena, Torremolinos och Fuengirola som kom till evenemanget. Glögg, pepparkakor, godis och vernissage – det var mycket som värmde och blev en trevlig lördagseftermiddag trots regnet.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255