När sommaren verkligen slår till på Costa del Sol vill man kunna svalka sig på bästa sätt.

Text & Foto : Sarah Åberg, Max & Naya

Ibland kan det vara svårt att komma på nya bad-ställen och därför kommer här 3 tips för dig med barn:

1 Strax efter Estepona finner du Alcazaba Vive Lagoon. En idyllisk plats med alldeles turkostblått vatten. Du bokar din plats på hemsidan. Här finns något för alla. Du kommer fram till den mest magiska lagunen där du i entrépriset får fri tillgång till att paddla kajak, åka trampbåt eller surfa på en paddleboard. Du kan avnjuta en god lunch i en av restaurangerna. Ett måste om du är i närheten av Marbella och önskar se något annorlunda. 

Annons

2 Gillar du att bada och äta i lunch i en underbar naturupplevelse kring bergen, så är El Chorro-sjön i Malaga ett måste. Utsikten är värt hela resan. Mitt bland bergen finner du en sjö där du kan hyra trampbåtar eller surfbrädor eller bara ta ett bad i sjön. En riktig idyll. Antigen avnjuter du din medtagna picknick eller så promenerar du upp till restaurangen El Mirador med en hisnade utsikt. För att få njuta sjön betalar du en liten entréavgift.

3 Sist men inte minst tipsar jag om den gratis flodvandringen i bergen i Benahavis. Detta äventyr är för större, simkunniga barn, då vissa delar är ganska avancerade. Ett tips är att ta med badskor när du gör detta besök då man lätt kan få ont i fötterna annars. Vill du inte gå hela leden, så kan du bara stanna till och bada högst uppe vid klipporna eller åka i den sten urgröpta rutschkanan som finns alldeles i början. Vill du kan också börja i slutet av floden om du har mindre barn för mer plask och lek i fin miljö. Denna vandring kan också göras med guide.